Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz; hiç kimse çıkmazsa ben adayım!"

Aziz Yıldırım:
A- A+

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşuyor. Ali Koç hakkında sert ifadeler kullanan Yıldırım, aday çıkmaması durumunda yeniden Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını duyurdu. Yıldırım ayrıca; "Fenerbahçe'de çok başkan adayı var. Gönlümden geçen Murat Ülker'dir. Nihat Özdemir ile başkanlık için teklifte bulunmadım. Çünkü başkan olma şansı yok, kulüpten istifa etti. Olsa memnuniyetle desteklerim." dedi.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasındaki gerginlik devam ediyor. Son atışmalar üzerine Aziz Yıldırım, bir basın toplantısı düzenledi.

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Ben aslında bu toplantıyı televizyonda yapacaktım ancak moderasyon rahatsızlandı. Bazı komplolar söylüyorlar ama inanmak istemiyorum. Tek soru işareti, onun yerine başka bir moderasyon koyamadılar mı?

Ben konuşmayacaktım ancak mali kongrede yapılan konuşmalar beni bu açıklamaları yapmaya mecbur bıraktı. Kongre öncesi açıklamayı ben yaptım ama arkadaşlarımla da istişare ile yaptık. Fenerbahçe 5 yıldır çok güçsüz, Ali beyin şahsı ile bu iş yürümez. Benim dönemimde, güçlü insanlar vardı. Ekibimde her zaman bana fikir verecek, danışacağım, Fenerbahçe konusunda benle beraber çıkıp savaşabilecek, mücadele edecek insanlar vardı. Benim dışımda çıkıp kamuoyuna mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Bugün maalesef bu yok. Olağanüstü kongre yap deme sebebim buydu. Güven oyu iste, seçim değil.

Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor. Ali beyi seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz. Fenerbahçe daha iyi olsun diye seçtiniz. 5 senedir nerede verilen sözler? Neredesiniz kongre üyeleri. Başkan bağırıyor, 'Aday çıksın, kongre yapacağım' diyor. İçinizden bir tane çıkamıyor mu ya? Fenerbahçe'nin geldiği durum iyi değil.

Pendik'e yenildik ve kupadan elendiğimiz dönemde kongre çağrısı yapıldı. Kongre kararı aldık ve yaptık, aday çıkmadı, yine tek başıma kaldım ve devam ettim. 1999'da bunu yaptım. Yönetimi değiştirdik ve güçlü yönetim yaparak devam ettik. 2006'da Denizli'de kaybettik, yeni yönetim yaptık. Ali bey de o yönetime girdi. Güvenoyu alarak devam ettik. Metris'ten döndükten sonra da yaptık. Bunlardan korkmamak lazım. Ali bey güvenoyu alsa, yıl sonuna kadar herkes konuşmaktan çekinir. Güvenoyu almazsanız, bir başarısızlıkta herkes ayağa kalkacak. Belki de kongre zamanı gelmeden, Fenerbahçe kongre yapacak. Bu görünüyor.

"KİMSE ÇIKMAZSA BEN ADAYIM"

2024 seçiminde adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin kongre üyesi var. En az 15 bin tanesi başkan adayı olarak ortaya çıkabilir. 'Benden başka aday çıkmaz' diyerek yürümek yanlıştır. Camia tehdit edilemez. Bu camia büyüktür ve o büyüklüğü ummadığınız anda gösterir. Ali bey ya kongre yap ve güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın yaparım' jestlerini bırak. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Camiayı zorlama, herkes haddini bilsin.

"ALİ KOÇ BUNLARA İNANIP KONUŞUYORSA YALAN SÖYLÜYOR"

En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar. Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar. Doğru olanı anlatsınlar. Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu... Bunları basın neden yazmıyor? O söylüyor, siz de 612 yazıyorsunuz. Bu kadar mal varlığı var. Stada ne kadar para harcadık? Biz, onu yaptık. Kulübün borcu hakkında bir daha yanlış açıklama yaparsanız mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli ve ahlaklı olsunlar. Doğruyu anlatsınlar. Erol Bilecik, Burhan Karaçam yalan söylüyor. Ali Koç da bunlara inanıp konuşuyorsa o da yalan söylüyor.

Bizim için aslolan Fenerbahçe'dir. Şahıslar değildir. Ali Koç değildir, Aziz Yıldırım değildir. Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür, ona zarar gelmemesidir.

5 yıllık döneminde 1 tane kupa aldın. Taraftar dertli, kongre üyeleri dertli. Sen hatalarını kabullenmek ve çözüm önerileri sunmak yerine suçluyorsun. Mali kongrede konuşmanın yarısını bana ayırıyorsun. Sen bırak Aziz Yıldırım'ı, 5 yılın hesabını ver. Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 milyon euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 milyon euro olarak bıraktık. 90 milyon euro da bir girdi var. 330 milyon euro'ya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 trilyon borç vardı. 60-70 milyon euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 milyon euro'dur.

Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum. Herkes beni rahat bıraksın. Ailemle, işimle uğraşayım. Beni zorla çekmeyin. Para harcamak benim için çocuk oyuncağı.

"Bizim dönemden 420 milyon euro borç var"
"Basketbol salonunun tapusunu aldık. Yanındaki arsanın tapusunu aldık ve Ülker'e verdik. Murat Ülker 'Galatasaray'ın yaptığı sistem gibi, Emlak Konut ile büro ve ofisler yapalım' dedi. Onayı aldık, çalışma başladı. 230 trilyon gözüken arsayı, Fenerbahçe sahibiymiş gibi satın aldık. Ödeme yapmadık. Emlak Konut inşaatları yaparak, payını alacaktı. Ülker arazi bedelini alacaktı. Geriye kalan kar paylaşılacaktı. O da 75'şer milyon euro olarak belirlendi. Bu arsa için 230 milyon borç yazdık. Orası boş duruyor, yönetim bir şey yapmamış. Kendilerine sorun.

420 Milyon Euro benim hesap ettiğim bizim dönemden borç var. Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon Euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. (Gazete kupürü göstererek) O zamanın parasıyla 5.5 trilyon lira borç varmış."

'Ben bu stadı yapmasaydım, bu kadar gelir olacak mıydı?'
"Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon Euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borcu 420 Milyon Euro olarak bıraktık. 90 Milyon Euro da bir girdi var. 330 Milyon Euro'ya geldik. Ben bu stadı yapmasaydım bu kadar gelir olacak mıydı? Borç diyorsun, ama geliri hiç söylemiyorsun. Ben Fenerbahçe tarihinde 200-225 milyon Dolar gelir bütçesi yaptım. Bir daha kimse yapamaz. Forbes Dergisi 'Azizin Mucizesi' yazdı 2008 yılında. Herkes beni rahat bıraksın."

'Mal varlıklarını satışa çıkarın ben alacağım, borç sıfırlanacak'
"Bu mal varlıklarının değerini çıkarıp kongrede açıklasınlar ben hepsini satın alacağım. Satışa çıkarın ben alacağım. Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak.

Fenerbahçe Koleji'ni kapatsınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık. Bu kulüp; taraftarın, kongre üyesinin ve Fenerbahçe'nindir. Bu şahısların değildir. Birlik ve beraberlik istiyorsunuz, önce bunları ortadan kaldıracaksınız.

Hep şunu söyledim. Eğer bir mal varlığınız varsa, borcunuzun karşılığı bir değer varsa korkmayın. Borcunuz sizi rahatsız etmesin. Üç arkadaşımı görevlendireceğim, onlar da görevlendirsin. Borç fazlaysa, namusum, şerefim üstüne ödeyeceğim. Borç çıkmazsa namuslu olsunlar çıkıp bunu açıklasınlar. Benim tek istediğim bu. Bunların hepsi hikaye."

Fenerbahçe "Koçspor" oldu
"Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz, 'Koçspor.' Başkası başkan olduğunda, bu sponsorluklar devam edecek mi? Fenerbahçe'nin geleceğini kararttınız. Adidas'tan yılda 6 milyon dolar para alıyorduk. Şimdi ne alıyoruz? Sponsorların bedeli ne? Herkes açık olarak biliyor mu? Ben bilmiyorum. Sponsorlar verdikleri bedelleri, vergiden düşer. Cebinden vermezler. Ben de okul yaparsam, böyle olacak. Konuları ayıralım, birbirine karıştırmayalım. Koç Grubu'ndan Allah razı olsun ama para veriyor olarak bakmayalım. Ben bir de bu taraftan bakıyorum, Fenerbahçe 'Koçspor' oldu. Bazı yöneticilere maaş veriyorlarmış, bunlar çok yanlış. Kendisine de zarar veriyor."

"Gönlümden geçen aday Murat Ülker'dir"
"Fenerbahçe'de çok başkan adayı var. Gönlümden geçen Murat Ülker'dir. Nihat Özdemir ile başkanlık için teklifte bulunmadım. Çünkü başkan olma şansı yok, kulüpten istifa etti. Olsa memnuniyetle desteklerim."

"Aziz Yıldırım'ın adı teminattır"

"Basketbolu bize vermesini istedik. Üç sene geçti, 75 milyon dolar harcayacaktık ve basketten de maddi anlamda kurtulacaklardı. Teminat mektubu verecek miyiz diye sormuşlar! Kafayı mı yediniz? Aziz Yıldırım'ın adı teminattır. Şimdi inşallah koleji ve üniversiteyi getirsinler, biz alalım. Genç çocuklar yetiştirelim."

"Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etsin"

"Fenerbahçe'de yitirilen duygular var. Taraftarlarımızın yaşadığı üzüntü bunun ötesindedir. Sahamızda onlarca yıl süren yenilmezlik serileri elde ettik. Yeni nesilleri Fenerbahçeli bir olmaya yönelten bir iklim oluşturduk. Çocuklarımız mutlu değil. Sportif başarı olmayabilir. Borç olabilir, altından kalkabilirsin. Fenerbahçelilere has ruhunu kaybediyoruz. İşte onun asla telafisi yok."

"Ali Koç'un acilen Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etmesi lazım. Kulübün içine dönmesi lazım."

"Haydi, yine bağırsana!"

"Ali Bey acilen Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etmeli. Gelecek, kulüple uğraşacak. Mektuplara bakmadığım için geri gönderdim. Divan'a çağırdılar, Sayın Cumhurbaşkanı gelecekmiş. Grip oldum, gitmedim. İşlerine geldiklerinde çağırıyorlar. Pantolon çekti... Zona oldum ve pantolonu bağlayamıyordum. Mahmut Bey, Ankara'da Cumhurbaşkanı ile olan toplantıda pantolonu bağladı. 'Başkan' diye bağırdın, dalga geçtin. Şimdi hadi bakalım bağırsana! Niye bağıramıyorsun? 'Topunuz gelin' diyorsun. Top derken, neyi ve kimi kastediyorsun!"

"Ben bir şey söylersem yer yerinden oynar"

"11.5 Milyar TL kesin borç var. İsteyen ile iddiaya girerim. Borcu kaç katına çıkardınız. 'Hasta olmasa neler söyleyecektim' diyor. Bana ne söyleyeceksin? Hiçbir şey söyleyemezsin. Ben bir söylemeye başlarsam, yer yerinden oynar."

"Uğur Dündar çok büyük hata yaptı"

"Bizim siyasette yerimiz yok. 20 senede bir gün kime oy attığımı söylemedim. Yönlendiremezsin, burada kavga çıkar. Fenerbahçe'ye ve ülkeye zarar verirsin. Uğur Bey kongrede çok büyük hata yaptı. 'İstifa ediyorum' diye tweet attı. Sonra oylama yaptı. Orada oylamaz olmaz. Divan'dan istifa ediyorsan, Divan'da oylama olur. Aslında bunun sonu Divan'da seçimdir."

"Efsaneler, kestane olurmuş"

"Erman Toroğlu askerliğimle ilgili bir şey yazmış. Bu da FETÖ operasyonundan biridir. Ne yazdığını da anlamadım. Uğur Bey'in açıklık getirmesi lazım. Tedbir alsınlar, o divan başka bir şekilde olur. Bedri Baykam bir yazı yazmış, o da köşesine koymuş. Zamanında Uğur Bey'in yanına gelemiyordu. Ne adamlar ya! Uğur Bey diyormuş; Ertuğrul Özkök ile askerliğim ile ilgili bir şeyler konuşmuşuz. O konuşmaları söylerse, efsaneler, kestane olurmuş... Haydi söyle bakalım, biz de söyleriz."

"Siyaset ile kavga etmeye hakkı yok"

"Fenerbahçe'nin siyaset ile kavga etmeye hakkı yok. Daima onlarla iyi geçinmelisiniz. 3 Temmuz ile birlikte ekonomik anlamda çok büyük darbe aldık. Bunu en iyi bilenlerden biri de Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Bu kayıpları telafi etmek için yardım edecek en önemli isim de Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Her gittiğimde bir şeyler için izin istedik, yardım etti."

"Şimdi de G.Saray'a yardım etmişler"

"Bir gün 50 Milyon para istedim. 'Beşiktaş'a vermişsiniz, ben de istiyorum' dedim. Rıdvan Dilmen de yanımda, gülüyor. '5 Milyon mu?' dedi. Rıdvan'a dedim 'Niye güldün?' İşaret etmiş, 'Bak şimdi zıplatacağım' demiş. Bütün kulüplere yardım ediyorlar. Şimdi Galatasaray'a etmişler. Dereağzı'nı isteyecekler. Bu ilişkileri geliştirmek lazım. Mahkeme ile bir şey olmaz."

"Beni mali konuda suçlayamazsınız"

"Beni her konuda suçlayabilirsiniz ama mali konuda suçlayamazsanız. Varsa çalınan bir şey beni mahkemeye verirsin."

"Kim suçlarsa alnını karışlarım!"

"Bizi maddi olarak kim suçlarsa alnını karışlarım. 9 milyon dolar'a Elvir Baliç'i aldım. Parayı 1 ayda cebimden ödedim. Elvir Baliç'i 19-20 milyondan aşağı satmayacağız diye bir şey çıktı ağzımdan. Real Madrid ile pazarlık yapıyoruz, 17'den fazla vermeyiz diyorlar. Balic'e 2 milyon maaş vereceklerdi. Dedim ki 19 milyona alın Balic'in maaşını ben ödeyeceğim. 2 milyon doları kendi cebimden verdim, 19'a sattık. Şahidi Balic, Karalic'tir."

"Bir tane Fenerbahçe var"

"Sevgili Fenerbahçeliler, bölünmeyin, bir tane Fenerbahçe var. Birlik olun. Fenerbahçe yenilmez bir büyüklüktür. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar süreklilik arz etmeyen, gelip geçici bir durumdur."

"Aday olursa, fikrimi söylerim"

"Murat Ülker rahat, niye gelsin. Ben de rahatım. Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili bir şey duymadım. Aday olursa, fikrimi söylerim."

"TFF Başkanı'na FETÖ'cü diyorsun, iki gün sonra koluna giriyorsun"

"Fenerbahçe, FETÖ'ye rağmen şampiyon olmuştur. Buraya liderlik yapacaksın. Yönetim liderlik yaparsa, hiç kimseye ihtiyaç yok. İki gün önce TFF Başkanı'na FETÖ'cü diyorsun, iki gün sonra koluna giriyorsun! Bu nasıl bir iş? Birine bir şey söylersem, ölene kadar konuşmam bir daha. Galatasaray ile yaşananlar... Galatasaray yapar ama yapmamış gibi hareket eder. Ben bunu söyledim daha önce."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •