Babala TV’de Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na hangi sorular geldi? İşte o sorular ve yanıtları...

Babala TV’de Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na hangi sorular geldi? İşte o sorular ve yanıtları...
A- A+

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde BabalaTV’ye konuk olan Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen soruları ve yanıtları aktardı.

Bugünkü köşesinde, BabalaTV’ye konuk olan Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen soruları ve yanıtları aktaran İsmail Saymaz, “siyasetçilere örnek oluşturacak olgunlukta davrandı” değerlendirmesinde bulundu.

Saymaz’ın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, “kazanabilecek adaylar varken, neden aday olmakta ısrar ettiğine” ilişkin soruya, “Ben 'Adayım' demedim. Beraber olduğumuz liderler 'Sizin olmanız gerekir' dediler. Siz Türkiye'nin sorunlarını tek başınıza değil, beraber aşmak zorundasınız. Biz CHP olarak 400 milletvekili çıkarsak dâhi kimi sorunlar olabilir” diye yanıt verdi.

TOGG, SİHA, İHA YANITI

CHP'nin neden TOGG'un, İHA ve SİHA'ların karşısındaymış gibi göründüğüne ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, TOGG kurulurken kendisinin destek verdiğini hatırlatarak şöyle yanıt verdi:

"Niye karşı olalım? Tam tersine her türlü desteği veririz. Bizim bir şanssızlığımız var, kim negatif bir şey söylese 'CHP söyledi' oluyor. Biz söylemedik."

“YÜKSEL TAŞKIN, KEMALİZMİ ASLA IRKÇILIK OLARAK TANIMLAMADI”

Kemalizme ırkçılık dediği iddia edilen Yüksel Taşkın'ın neden aday gösterildiği sorusuna da Kılıçdaroğlu, Taşkın'ı savunarak, "Asla ırkçılık olarak tanımlamadı" yanıtını verdi.

Saymaz yazısının devamında programda yaşananları şöyle aktardı:

KILIÇDAROĞLU’NA DEMİRTAŞ SORUSU

Bir AK Partili de kimi HDP'liler Atatürk'e hakaret ettiği halde Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'ın özgürlüğünü savunduğunu söyledi. CHP lideri, Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğine ilişkin AİHM ve AYM'nin kararlarından söz ederek, "AHİM ve AYM kararı varsa, sessiz kalıyorsam niye siyaset yapıyorum? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" dedi.

Aynı AK Partili, Kılıçdaroğlu'na PKK'lıların destek diye yorumlanan sözlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu: "En son Salih Müslüm destek verdiğini söyledi. Bunları kimler konuşturuyor? Devletin derinliklerinde nelerin döndüğünü, kimlerin nerelere hizmet ettiğini iyi biliriz."

Kılıçdaroğlu, YPG'ye "Terör örgütü değil” dediği tarihte Salih Müslüm'in Türkiye'de AK Parti tarafından ağırlandığını hatırlatarak, "YPG şu an terör örgütüdür" dedi.

“TOPLAM OYU YÜZDE 2'Yİ BULMAYAN PARTİLERE 38 MİLLETVEKİLİ DAĞITILMASI…”

İkinci oturumda, AK Partili genç bir kadın, toplam oyu yüzde 2'yi bulmayan partilere 38 milletvekili dağıtılmasının CHP'lilere haksızlık olup olmadığını sordu. Bu soru CHP'lilerden alkış aldı. Kılıçdaroğlu:

"CHP tek başına 400 vekil çıkarsa bile birlikte yönetmeliyiz. Kimseyi gözardı etmek istemedik."

GECENİN KIRILMA ANIYDI

Başörtülü bir öğretmenin evladı olduğunu belirten aynı kadın, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü için "bez parçası" dediğini kaydetti. "Neden başörtüsü hakkını savunmadınız?" diye sordu. Kılıçdaroğlu hatasını kabul etti. Gecenin kırılma anıydı. Dedi ki: "Hayatımızın evreleri var. İnsan düşüncelerini geliştiren kişidir. Başörtüsüyle ilgili o sözleri söylediğim doğrudur. Ama genel başkan olduktan sonra 'Helalleşmemiz lazım' dedim. Helalleşme ne demek? 'Benim kusurum var, kabul ediyorum. Gelin helalleşelim' demek. Orada kusurumuz var."

“BEN KOLTUKTA İZLERKEN YORULDUM, O YANITLARKEN YORULMADI”

Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun programdaki performansına dair şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kılıçdaroğlu, ön sıralarda oturan, aralarında Kaftancıoğlu ve Akpolat'ın da olduğu CHP'lileri kaldırdı ve yerlerine gençleri oturttu. Kaftancıoğlu merdiven basamaklarında oturarak programı seyretti. Kılıçdaroğlu, ikinci aradan sonra gençlere köfte ekmek ısmarladı.

Kılıçdaroğlu, akşam saat 21'den sabah 4'e kadar yedi saat tüm soruları yanıtladı. Ben koltukta izlerken yoruldum, o yanıtlarken yorulmadı. AK Partililerin sorularına bütün açıklığıyla ve tane tane yanıt verdi. Kimi AK Partililer oldukça saldırgan ve kabaydı. Bazı sorular yandaş medyanın aspagaras haberlerinden aparılmıştı. Bazı AK Partili gençler Kılıçdaroğlu'na yanıt niteliğinde Yenişafak'ın videosunu bile izletti. Kılıçdaroğlu, sorulara sesini yükseltmeden ve ciddiyetle yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli başta olmak üzere siyasetçilere örnek oluşturacak olgunlukta davrandı.”

Oğuzhan Uğur Kemal Kılıçdaroğlu’nun programındaki o anları paylaştı! ‘At sloganını git…’

Oğuzhan Uğur'un Babala TV'deki 'Mevzular Açık Mikrofon' programına, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu. 7 saatten fazla süren çekimler sırasında bir seyirciyle Oğuzhan Uğur arasında tartışma yaşandı. Uğur 'Can güvenliğimden dolayı burayı terk ediyorum' diyerek stüdyodan ayrılan o seyirciyle yaşadığı diyaloğun videosunu paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •