Funda YILMAZ'ın yazısı…
Değerli okurlarım;
Satürn’ün Kova burcundaki iki buçuk yıllık misafirliği sona ermek üzere Mart ayının yedisine kadar “29 derece” yani ‘Anaretik Derecede’ Kova burcunda olacak. 29 derece astrolojide ‘Anaretik Derece’ olarak adlandırılmaktadır. Bazı astrologlar tarafından yalnızca kriz derecesi olarak tanımlansa da aslında 29 derece aynı zamanda “ustalık”, “zirve” ve “sonlanma” enerjilerini de içinde barındırmaktadır.
İlk yazılarımdan hatırlayacağınız gibi Satürn, ‘Karmanın Lordu' olarak bilinir. Kapanışlarla, bitişlerle zorlu temalarla ilgilidir. Sorumluluğunu almadığımız her konuda ceza verir! Zorlayıcı olaylarla karşılaştırır. Ama üzerimize düşeni yaptıysak ödül vererek yola revan olur.
“29 derece’’ önemli bir derecedir… Artık misafirlik bitmiş bir sayfa kapanmıştır… Bu bazen yıkımla olmuştur. Yeni başlangıç için hazırlık yapılmaktadır.
Aslında 29 derecede olan bir gezegen, iyicil değil, kötücül olarak çalışır...
Şöyle bir geçmişe gitmek geri görü yapmak istiyorum. Çünkü geçmiş tarihlerde Satürn ‘anaretik derecede’ iken benzeri olaylar yaşanmış.
Hadi gelin “Satürn Kovada 29 derece” iken neler olmuş kısaca bir göz atalım...
- 1930 yılı önemli olay; Cumhuriyet döneminin 2. büyük irtica vakası Menemen Olayı gerçekleşti. Mustafa Fehmi Kubilay ve 2 asker öldü.
- 1964 yılı önemli olaylar; 9.2 büyüklüğündeki bilinen en güçlü ikinci (ve Kuzey Amerika tarihinde kaydedilen en güçlü deprem) Büyük Alaska depremi, Güney Alaska'yı vurarak 125 kişiyi öldürdü ve Anchorage şehrine büyük zarar verdi.- Başbakan İsmet İnönü'ye Mesut Suna adlı bir kişi tarafından başarısız bir “suikast” girişiminde bulunuldu. - -Karasuları Kanunu kabul edildi. Böylece Türk karasuları 6 deniz miline çıkarıldı.
- 21 Mayıs 1963'te ikinci kez darbe girişiminde bulunan Talat Aydemir ‘idam’ edildi.
- Kıbrıs'ta Rumların artan tedhiş hareketleri üzerine Kıbrıs'taki askeri hedefleri bombalamaya başlayan Türk jet uçaklarından biri düşürüldü. Düşürülen uçağın pilotu Cengiz Topel öldü.
- Manyas'ta meydana gelen 7.0 şiddetindeki depremde 23 kişi öldü, 130 kişi yaralandı.
-İstanbul'da Ali Sami Yen Stadyumu'nun açılışında oynanan Türkiye - Bulgaristan maçı sırasında parmaklıkların çökmesi yüzünden 83 vatandaş yaralandı.
- 1993/ 1994 yılında yaşanmış önemli olaylar…
- Gazeteci Uğur Mumcu Ankara'daki evinin önünde arabasına konulan bombasının patlaması sonucu öldürüldü.
- Maliye bakanı Adnan Kahveci Bolu'da geçirdiği trafik kazasında öldü.
-Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in uçağı Ankara'da düştü. Orgeneral Bitlis ile 5 subay öldü.
-Özel radyolar kapatıldı. Bu olay daha sonra protestolara neden olacaktır.
- Cumhurbaşkanı Turgut Özal kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
- İstanbul'un Ümraniye ilçesinde çöp patlaması meydana geldi. 39 kişi öldü.
- Sivas Katliamı olarak bilinen Madımak Oteli'nin yakılması ile 35 kişinin öldüğü olay.
- Antalya'da askerî uçak yerleşim yerine düştü. Pilot ve halktan 7 kişi öldü.
- İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı: İSKİ skandalı.
- Türk lirası %13.6 oranında devalüe edildi. 24 Ocak 1980'den beri ilk kez Türk lirası devalüe edilmiş oldu.
-Türk Hava Yolları'nın 278 sefer sayılı uçuşu, Van Havaalanı'na inişe geçerken, kötü hava şartları nedeniyle havaalanı yakınlarındaki bir tepeye çarparak parçalandı.
Değerli okurlarım, görmüş olduğunuz üzere geri görü yaptığımızda ekonomik kriz, bazı yolsuzlukların ortaya çıkması, depremlerin devam edeceği bunun yanı sıra uçak kazalarına dikkat çekiyor.
Bu arada hiç arzu etmediğim ve etmeyeceğimiz bir şekilde dikkatimi çeken öngörüye göre ise ; “HAVADA SUİKAST KOKUSU” var…