2023 yılında bizleri neler bekliyor? İşte, 2023'teki önemli tarihler...

2023 yılında bizleri neler bekliyor? İşte, 2023'teki önemli tarihler...
A- A+

Funda YILMAZ'ın yazısı…

Sevgili okurlarım;
İyisiyle kötüsüyle koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz… Tecrübelerimizi cebimize koyduk yeni bir seneye doğru gidiyoruz. Hal böyle olunca da 2023'ün önemli tarihlerinden bahsetmezsem olmaz. O yüzden gelin hep beraber 2023'e genel hatlarıyla bakalım. Bu yazımı ajanda gibi farz edin kaydedip zaman zaman dönüp okuyup karşılaştırın, hatta geri dönüşleri yorum kısmına yazın isterim.

2023 senesi oldukça ilginç bir olacak… 

Önemli gezegenlerin transitleri söz konusu, enerjilerimiz bakış açılarımızın değişmeye başladığı bir yıl diyebiliriz. 2022 baktığımızda daha önce yaşanan pandemi sürecinin geçiş yılıydı, kafaların karışık olduğu önümüzü net göremediğimiz İstenmeyen felaketlerin yaşandığı bir yıl. Ancak 2023 bu karışıklıklara netlik getirecek bir yıl gibi gözüküyor. 

Gezegen geçişleri ile başlayalım; 
-2022’nin etkileri Mars’ın geri harekette oluşu üzerine Merkür’ün geri harekete geçmiş olması 2023 Ocak sonuna kadar etkili olacak ,aslında astrolojik olarak yeni yıla Mart ayı itibariyle başlıyoruz diyebiliriz. 
-Jüpiter 2022 sonlarında geçtiği Koç burcu geçişini 2023 /16 Mayıs’a  kadar sürdürecek. Bu dönem  hedeflerimiz için, daha atak eylemsel harekete geçeceğimiz  ,savaş vereceğimiz zamanlar olacak. Ancak retro gezegenlerden dolayı Ocak 25 ‘ten sonra tam anlamıyla aktif olacağız.

-2023 / 7 Mart itibari ile Satürn Kova burcundan çıkarak Balık burcunda transitine başlayacak. Bu da 2025'e kadar yeni bir döngünün başladığını gösteriyor. Balık burcu geçişi ile İnançların sorgulandığı dönem olacaktır. Değerlerimiz, kendimizi feda ettiğimiz alanlar, travmalarımız, korkularımız, bilinç altımız, kayıplarımız, vazgeçtiklerimiz ile ilgili karmik bir sürece gireceğiz. 

Balık burcu Zodyak'ın son burcudur. Kadim astrologlar buraya ‘Zodyak'ın çöplüğü’ demiştir. Satürn Balık burcuna geçişini herkesin kendi çöplüğünü deşmesi gibi düşünebilirsiniz. Balık aynı zamanda sınırsızlık, derinlik, yokluk ve ya tam anlamıyla bütünlüğün sembolü olarak kabul edilmiştir. Kontrolsüz alandır. Satürn kontrolsüz bir alana kontrol getirmeye çalışacaktır. İnançlar, dogmatik (deneye dayalı olmayan) düşünceler  ile alakalı bir takım dayatmalar, inanç tüccarlarının görülmesi olasılıklar arasındadır. Hayatımızı travmalar yönetiyorsa geçmiş ile bağımızı koparamadıysak, korkularımız blokajlarımız yaşantımızda etkilerine devam ediyorsa artık bunlarla yüzleşeceğimiz zamanlar diyebiliriz. Ayrıca eski hesapların kapatılması da bu transit döneminde olacaktır.

-2023/ 23 Mart itibari ile Plüton Oğlak burcundan çıkarak Kova Burcu transitine başlayacak. Yeni bir dönem başlıyor. Plüton çok uzun bir süre bir burçta kalıyor. 16 yıl boyunca Oğlak burcunda idi. Bu da güç iktidar, otorite devletler ve yöneticileri kurumun başında olan kişiler, organizasyonu yönetenler konusunda güç ve manipülasyon (harekete geçirme, yönlendirme) konularında etkili olmuştu. Oğlak burcu aynı zamanda bizim sorumluluklarımız yük olarak gördüklerimiz konulardır.  

Plüton oğlak transiti boyunca bu konularla ilgili bizlere büyük dönüşümler yaşattı ve zaman zaman bu yüklerle ilgili büyük sınavlara tabii tutulduk. Ama konularla ilgili güçlenip dönüştük. Şimdi “güç el değiştiriyor.” Artık bir kişiye ait değil toplulukların ve birliklerin güçleri ortaya çıkacak. Güç algımız değişecek herhangi bir konumun güç mekanizması olmadığını anlatacak bir dönem. Gerçek anlamda işinin ehli bilgiye sahip öğrenemeye açık olan kişilerin güç sahibi olacağı bir zamana giriyoruz. Pluto Kova transiti dönemi içi doldurulmamış her ne varsa artık ciddi bir şekilde ortaya çıkacağı zamanlardır. Bu döngü yirmi yıllık bir döngü o yüzden bu söylediğim durumlar hemen kendini göstermese de değişimin başladığı ve önümüzdeki yirmi yılın konuları olacaktır. 

Plüton Oğlak döngüsünde transiti yaşanırken “en büyük sınav ve sorumluluk’’ tan geçenler, (ay ,güneş veya yükseleni ) Oğlak, Koç, Terazi ve Yengeç burcuydu ve ciddi bir dönüşümden geçtiler. Ayrıca Oğlak burcu stelyumu olan “1988 -1990” doğumlu olanlarda aynı süreçten nasibini alırken “1971 ve 1983” yılları arasında Plüton Terazi kuşağında doğanlarda  özellikle ilişkileri konusunda büyük dönüşüm zorluklar yaşayarak Pluto oğlak transitinden nasibini aldı. İlişkileri ile ilgili kadersel döngülerden geçti. Plüton Kova transiti ile yukarıda bahsettiğim dönem ve burçlar artık daha bilinçli ve rahat bir nefes alabilecekleri döneme başlıyor bunu hissedeceklerdir süreçte…

Plüton Kova geçişi ile Marjinal olanların yılları olacak diyebiliriz. Uzun bir süreç olan 2044'e kadar bu kez (Ay yükselen ve güneşi ) “Kova, Aslan, Akrep, Boğa”  olanlar bu değişim etkisini çok daha derin yaşayacaklardır. 

-2023 /20 Nisan Güneş Tutulması, 29 derece Koç burcunda tam güneş tutulması olarak yaşayacağız. Çok önemli bir tutulma çünkü Koç /Terazi aksının ilk tutulması ve 29 derece olması konunun bitmiş tamamlanmış olması , gündemindeki konu her ne ise artık onun enerjisinden çıkman gerektiğini gösterir. Bir döngüyü kapatıp yeni bir döngüyü başlayacağımız zamanları gösterir. Tutulmaya Saturn destek veriyor bu da sağlam yapılanmalar için örneğin evlilik ve ortaklıklar için oldukça iyi zamanlardır. Kadersel birliktelikler bu süreçte kurulabilir.

-2023 /1 Mayıs Plüton retro hareketi: Martta kova transitine başlayan Plüton 1 mayıs retro harekete geçecek ve 11 haziranda Oğlak burcuna bir kez daha dönecek. Bu oğlak transiti yaşayanlara son bir düzenleme getirecek ikinci şans da diyebiliriz. Toparlanamayana toparlanma fırsatı verecektir.

-2023 /5 mayıs Ay Tutulması; 14 derece Akrep burcunda gerçekleşecek tutulmaya Uranüs'ün karşıt açısını  gözlemliyoruz bu da olacakların ani bir şekilde olacağını, beklenmedik durumların ortaya çıkabileceğini göstermekte.  Sırların ortaya çıktığı kriminal bir olayın gerçekleştiği, sahte din adamları (üfürükçü gibi) konuların gündemde olması muhtemeldir. Mafya ve derin devlet konularının  konuşulması olasılıklar arasındadır.

-2023 /16 Mayıs tarihinden itibaren; Jüpiter Boğa burcuna geçecek böylece Maddi konular ile ilgili elde ettiklerimizi sağlamlaştırmak için çaba sarf edeceğimiz süreç olacak. Bazılarımız için maddi anlamda büyük şanslar getiriyor Jüpiter. 

-2023/17 Mayıs Jüpiter Plüton Karesi yaşanacak. Sabit burçların: (Kova, Akrep, Boğa, Aslan) ilk derecelerinde gezegenleri olanlar için oldukça etkili bir görünüm kadersel zorlayıcı büyük bir başlangıç olası. Jüpiter olduğu yeri büyütür. Plüton ise kadersel olay yaşatır ve bu olay çok büyük yaşanacaktır. Her ne yapacaksak bunu küçük hamlelerle değil de  büyük görünür şekilde yapacağız.

-2023 /19 Haziran Jüpiter ve Saturn arasında güzel bir görünüm var yedi derece Boğa ve yedi derece Balık burcunda gelecek bu görünüm toprak ve su gruplarını özellikle olumlu anlamda etkileyecek .

Yeni ve sağlam bir yapı kurmak. Karlı bir ortaklık karlı bir evlilik iki tarafında güven ve menfaat elde edeceği sağlam bir etkileşim olasıdır. 
-2023 /28 Haziran Uranüs retro 
-2023 /30 Haziran Neptün retro  
-2033/4 Eylül Jüpiter retro 

Bu tarihleri not alın çünkü içe dönüş sorgulama tekrar etme ve ikinci şans temalarının verir…

Yılın ikinci yarısı Ay düğümleri Koç /Terazi Aksı’na geçiş yapıyor özellikle “1985 ve 1986” doğumlu olanlar için tam bir ay düğümü döngüsü tamamlanıyor. 36/37 yaş döngüsü dediğimiz zamanlar bu kişilerin büyük kadersel olaylar yaşayacakları büyük sıçrayışın olacağı zamanlardır. Kuzey ay düğümü Koç olanlar için 18 aylık çok önemli bir sürecin başlangıcı.

Diğerlerimiz için ise Doğum haritasında Koç ve Terazi hangi evde ise o alanın  konuları ile ilgili kadersel değişim zamanı. Ayrıca, adalet aksı çalışacak… İlişkilerde ben ve biz algısı ile de ilgili, bu yüzden ilişkilerin testten geçeceği zamanlar  olacaktır. Karmik ilişkilerin olabileceği, ilişkiler sayesinde kendini tanıyabilme olasılığı da var. Bir ilişki içindeyken tam olarak açıklayamadığınız deja vu gibi tuhaf bir hisse kapılıyorsanız, ilişkiniz karmik ilişki olabilir.

Bu arada, ilişkilerle ilgili travmalar tetiklenebilir çünkü çözüme gidilmesi gereklidir. Eski aşkların gündeme gelmesi de olasılıklar arasındadır. Hesaplaşma yüzleşme süreci diyebiliriz.

-2023 / 14 ekim Güneş Tutulması; 21 derece de Terazi burcunda olacak, Mars ve Merkür ise kavuşumda ve tutulmaya etki edecek. Bu da konu her ne ise çok hızlı bir şekilde gelişeceğini gösteriyor. Konu üzerinde çok konuşulacağı aksiyon içerdiğini de söyleyebiliriz. İlişkiler yine gündem olabilir. Arabuluculuk, diplomasi ile ilgilide hızlı bir gelişim beklenebilir. Sanat ve sanatçılarla ilgili de gündem olma olasılığı vardır. Adaletsiz olduğunu düşündüğünüz bir konuda aksiyon alma zamanı diyebiliriz.

-2023/ 28 Ekim Ay tutulması; 5 derece boğa burcunda gerçekleşecek ay tutulması yılın son tutulması oldukça önemli çünkü Jüpiter ile kavuşuyor. Güneş tutulmasıyla başlayan olayların büyüdüğü dallanıp budaklandığı sonuca vardığı zamanlardır. Tartışma, aksiyonla gelmiş olan bir konunun şanslı bir şekilde ilerleyeceğini gösterir. Bu dönem yapmış olduğumuz maddi yatırımların bize getiri getirebileceği zamanlar olabilir. Belki de toprak alımı yapacağımız döneme işaret eder. Köklenmek için iyi bir zamandır. Eğer bir ressam  vb. iseniz kolleksiyonerlerin işlerinizi alabileceği maddi kazanç arttığı dönemlerdir diyebiliriz. Ayrıca geçen 18 ay içinde yaşadıklarınızın ödüllerini alacağınız bir kapanma enerjisidir.

2023 kısaca kadersel olayların olduğu ancak bu olayların  çok daha net ve berrak hale geldiği, marjinal fikirlerin ve kişilerin ortaya çıktığı, geçmişimiz ile yüzleştiğimiz ilişkilerin ön planda olduğu, daha önce aldığımız psikolojik yaraları da kapatabileceğimiz şansların çok fazla dağıtıldığı, benlikten bizliğe gidecek olan “daha güzel yıllara atılan ilk adım başlangıç” diyebiliriz…

Hepinize ‘Mutlu Yıllar’ diliyorum… Kalın sağlıcakla …

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •