Funda Yılmaz

Astroloji Aralık ayı için neler söylüyor..?

Astroloji Aralık ayı için neler söylüyor..?
A- A+

Merhaba sevgili okurlarım…

Başa çıkmak için epey enerji harcadığımız zorlu bir yılın sonuna yaklaşıyoruz. Bazılarımız endişeli bir şekilde bundan sonra neler olacağını merak ediyor, öyleyse yılın son ayı Aralık'ta bizi neler bekliyor bir göz atalım.

Aralık ayının ilk günleri, önce den planladığımız projelerimiz, çalışma hayatımız veya ilişkilerimizle ilgili iyi sonuçlar alabileceğimiz hoş bir zamana işaret ediyor. Yay burcundaki Venüs ve İkizler' deki Mars 1 Aralık' ta karşıt konumdayken, Kova'daki Satürn de bu karşıtlığa uyumlu açılarla katılıyor. 

Merkür hala Venüs' e yakın konumda ve 2 Aralık' ta Neptün ile bir kare açı oluşturuyor. Yani artık büyük hayaller kadar küçük hayaller de görülmek ve duyulmak istiyor. Hayallerimizle ilgili küçük başlangıçları yapma zamanı şimdi attığımız adımlar ileride büyük bir kazanca dönüşebilir. Ayrıca her türlü keyifli uğraş için şimdi güzel bir zaman. Bu sevdiklerimizle geçireceğimiz kış tatili olabilir. Es verip Rahatlamamıza yardımcı olacaktır. Bu dönem karmaşık projelerin yaşama geçirilmesi için ise zor olabilir. Karmaşık projeleri ertelemekte fayda var ,daha kolay projelere, eğilmeliyiz. Çünkü Mars, ocak ayının ortalarına kadar geri hareketine devam edecek ve bu da bize işlerin sadece lafla yürümeyeceğini gösteriyor. 

Büyük projelerimizi ciddiyetle planlayarak ve uygulamaya hazır hale getirdiğimizde, Güneş-Kiron üçgeninin desteklediği zorlu bir başlangıca rağmen, daha ileri bir zamanda çığır açıcı olabilecektir. Balık burcundaki Neptün 4 Aralık'ta Yay'daki Venüs ve Merkür'e kare açı yaparken direkt harekete dönüyor. Bu günlerde duygusal anlamda özlem duyduklarımız sebebiyle inzivada olmak isteyebilir içe kapanarak önümüzü göremiyormuş gibi sisli puslu rahatsız edici hissedebiliriz. Bu durum esas konulara odaklanmamızı zorlaştırabilir. 

6 Aralık'ta atik ve kıvrak Merkür, gerçekçi Oğlak burcuna giriyor. Bundan birkaç saat öncesinde ise Balık burcunun son derecelerindeki Jüpiter ile kare yapıyor. Artık geçmişten sıyrılıp hayallerini ve vizyonlarını hayata geçirmek için ayağa kalkmamızı adım atmamız gerektiğini gösteriyor.

8 Aralık'taki İkizler Dolunayı, Mars ile tam kavuşumda gerçekleşiyor. Anlamı ise bu günlerde duyacağınız veya size verilen büyük sözlere ihtiyatla (ileriyi düşünerek) yaklaşmalı, doğruluğundan emin olmadığımız hiç bir şeye veya ortaklığa girmemeli somut verilerimiz varsa yapacağımız şeyi kendimiz üslenerek hareket etmemiz gerektiğini anlatıyor . Çünkü göz boyayıcı büyük sözler tutulamayabilir. Kanmayalım hemen inanmayalım!

Venüs de 9 Aralık'ta Jüpiter ile kare yapıyor ve ayın 10'unda Oğlak burcuna giriyor. İşte bu günler süzgecimizden geçirdiğimiz her türden projenin somut bir şekilde uygulamaya konulması için daha uygun zamanlar olabilir. Sadece 14 Aralık'ta, Güneş ile Neptün arasındaki kare açı sırasında dikkatli olmalı ve büyük riskler almaktan kaçınmalıyız. Bugün, bazılarımız için enerji düzeyi düşük kalabilir ve büyük ilerlemeler kaydetmek pek mümkün olmayabilir. 

Merkür ve Venüs, 15 ve 19 Aralık'ta sırasıyla Koç'taki Kiron'a kare açı yapıyor. Merkür ayrıca ayın 17'sinde Uranüs'e bir üçgen yapıyor. Yenileyici ve dönüştürücü Uranüs şimdi kendini gösterecek yakın ilişkilerimizde bizlere muazzam fırsatlar sunabilecektir. Ayrıca bu zamana dek konuşulmamış olan bazı şeyler şimdi dile dökülebilir ve bu şekilde ilişkilerinde sorun yaşayanlarımız için şifa sürecini tetikleyebilir. Yine de, bu dönemde farkındalığı korumak önemli. 

Güneş her yıl olduğu gibi 21/22 Aralık'ta Oğlak burcuna giriyor ancak bu yıl Jüpiter de aynı zamanda burç değiştiriyor. Jüpiter, 20 Aralık'ta temelli olarak Koç'a geçiyor. Güneş ve Jüpiter bu günlerde Oğlak (kararlılık ve istikrar) ve Koç (yeni başlangıçlar) burçlarının ilk derecelerinde bir kare açı oluşturuyor. Bu zamanlarda pozitif bir şekilde cesur ve kararlı eylemlere adım atmak için elverişli hale geliyoruz. Venüs de Uranüs ile bir üçgen açı yaparak yeni deneyimlere açık olmamız yönünde bizlere sinyaller veriyor. Gün dönümü zamanındaki bu yaşam dolu enerji sonraki aylara net bir imza olarak damgasını vuracaktır. 

23 Aralık'taki Oğlak ‘Yeni ayı’ hala Jüpiter'in etki alanında gerçekleşiyor. Aynı zamanda Kiron, geri hareketini sonlandırarak direkt harekete dönüyor. Karanlığın içinde gelecek zamana yönelik ışığı görüp alma zamanı. Yılbaşı öncesi dönem, zorlu bir yılın sonlarında bize hoş bir soluk aldırarak önümüzdeki aylar için cesaret ve güven verebilir. 

29 Aralık'ta Merkür ve Venüs, Oğlak'taki Plüton ile kavuşmadan hemen önce birbirleriyle kavuşum yapıyor. Gelgelelim, Merkür aynı gün 18 Ocak'a kadar sürecek olan geri hareketine başlıyor. Diğer yandan, Venüs yeni yıla Plüton ile kavuşum halinde giriyor. Bazılarımız şimdi yeniden coşkulu eğlencelere yelken açarken. Bazılarımız ise yeni yıla derinlemesine düşünüp planlar yaparak girecek...

Nasıl girilirse girilsin, yeni yıl yeni umutlarla başlayacak...

2023 mü? Onu da sonra anlatırım...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •