İstiklal Caddesi'nde ellerindeki poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut diliyle toplumda infial yaratacak tarzda eylemde bulunan ve bunu sosyal medyada paylaşan 3 kişiden biri gözaltına alındı.
Taksim'deki terör saldırısıyla dalga geçtikleri iddia edildi...
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince, sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Taksim İstiklal Caddesi'nde 3 kişinin ellerindeki poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut diliyle toplumda infial yaratacak tarzda eylemlerde bulunduğu belirtildi.
Tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığı ve şüpheli A.A'nın Beyoğlu ilçesinde kaldığı otelde yakalandığı bildirildi.
Sosyal medyada büyük tepki çekti!
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Habertürk yazarı Fatih Altaylı; "Şimdi ben Londra’ya gitsem ve metroda bomba bırakıyormuş gibi yapıp kendimce alay etsem İngiliz polisi haklı olarak. bana ne yapardı. Peki istiklal caddesinde bunu yapan aşağılık şerefsizlere bizimkiler ne yapacak. Büyük ihtimalle bunlara şerefsizler dedim diye bana dava açarlar"
Gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu topraklarda bir devlet varsa hala bu ayıoğluayınınoğluayıyı elindeki o torbayı kıçına sokmak suretiyle sınır dışı eder.”
Candaş Tolga Işık yaptığı 2.paylaşımda şu bilgi verdi; "Yetkililerden gelen son bilgi: İsrail pasaportlu Filistinli bu şahsın sınır dışı edilmesi için gerekli süreç başlatıldı. Diğer ikisi şu an yurtdışında onlarla ilgili de Türkiye'ye giriş yasağı konuyor."
Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesapları incelendiğinde, başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntülerle aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 6 Kasım'da video paylaşımı yaptıkları görüldüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Her ne kadar görüntüler 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla alay eder gibi bir düşünce oluşturup toplumda infial yaratsa da videonun patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Ayrıca videoda görülen şapkalı şahıs F.R.’nın 08.11.2022 ve A.O.’nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkemizden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun bilinen patlama olayıyla ilgili olmadığı anlaşılmıştır."
Açıklamada, yakalanan şüpheli A.A'nın adli makamlara sevk edildiği ve konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.