Samsung, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu işletim sistemi Tizen OS’nin farklı TV’lerde kullanılmasına yönelik iş birliği gerçekleştirdi.
Son kullanıcı tarafında akıllı telefonlar ile tanınıyor olsa da, söz konusu ekran üretimi ve televizyonlar olduğunda sektörde lider konumda olan Samsung, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu işletim sistemi Tizen OS’nin farklı marka akıllı TV’lerde kullanılmasına yönelik bir iş birliği gerçekleştirdiğini duyurdu. shiftdelete.net'te yer alan haber şöyle;
Samsung, Atmaca, HKC ve Tempo gibi önde gelen uluslararası Orijinal Tasarım Üreticisi (ODM) şirketleriyle gerçekleştirilen bu iş birliğinde dikkat çeken marka Atmaca oldu. Birçok farklı ürün ile faaliyetlerini sürdüren Atmaca Elektronik ülkemizde Sunny marka televizyonları ile tanınıyor.
Tizen OS diğer televizyon üreticilerine açıldı…
Tizen tarafından desteklenen yeni Smart TV’ler, Samsung’un 2021’de duyurduğu Tizen TV Platform Lisanslama programına göre piyasaya sunulacak. Lisans programı diğer TV markalarının da içerik ve uygulamaların yanı sıra modern bir kullanıcı ara yüzü sağlayan Tizen OS’den yararlanmasını sağlıyor.
Tizen ile diğer televizyon markalarının kullanıcıları da sesli asistan platformu Bixy ile buluşuyor. Bixby ile arama, izleme gibi komutlar verilebiliyor, TV deneyimini geliştiren pek çok yeni özellik kullanılabiliyor.
197 ülkeden 200 milyon kişi Tizen OS kullanıyor
2012 yılında piyasaya sürülen Tizen OS, son on yılda ciddi bir büyüme kaydetti. Bugüne kadar 197 ülkeden yaklaşık 200 milyon kişi Tizen OS destekli Samsung Smart TV modellerini deneyimledi. Tizen destekli farklı marka akıllı TV’lerin eklenmesiyle, bu rakamın çok daha artması bekleniyor.
Samsung Electronics Görsel Ekran Bölümü Sorumlu Başkan Yardımcısı Yongjae Kim, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “2022 hem Tizen OS’in 10. yıl dönümü olması hem de diğer markaların Tizen destekli ilk Smart TV’lerini pazara sunması ile birlikte unutulmaz bir yıl oldu. Yeni Tizen destekli Smart TV’lerden başlayarak, lisans programını genişletmeye devam edeceğiz. Tizen OS ve ekosistemini dünya çapında daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.” dedi.