Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün,.."

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'deki toplu açılış töreninde konuştu. Enflasyonla mücadele için önemli mesajlar veren Erdoğan, "Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Erdoğan, "Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek" dedi.

Enflasyonla mücadele mesajı veren Erdoğan, "Yılbaşında inşallah durumları tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telefi edecek adımları atacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Yaklaşık 3.5 yıllık aranın ardından tekrar Balıkesir'de sizlerleyim. Biz de milletimizle bir olduğumuzda yedi düvel karşımıza dikilse eyvallah etmiyoruz. Balıkesir yanımızda olduğumuz müddetçe aşamayacağımız engel yoktur. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Cumhur İttifakı ile geleceğe yürümeye var mıyız?

5 İLÇE İÇİN DOĞAL GAZ ARZI ÇALIŞMASI

Bugün burada 257 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır. Yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık, her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanında olacağız. Önümüzdeki süreçte Ayvalık, Balya, Gömeç, Manyas ve Sındırgı'ya doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyoruz.

EKONOMİ MESAJLARI

Bir başlık atıyorum, Türkiye Yüzyılı'na giden yolu inşa edeceğiz. Bu seçimlerin başlığı ne; Türkiye Yüzyılı. Türkiye Yüzyılı için mücadele edenleri biliyorsunuz. Balıkesir'in tercihi ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Dünya en zorlu dönemini yaşıyor. Küresel, siyasi ve ekonomik güç dengeleri temellerinden sarsılıyor. Ekonomik ve sosyal sıkıntıları daha köklü değişimlerin habercisi. Bu tablo ülkemizi de etkiliyor. Türkiye'nin farkı son 8-9 yıldır ardı ardına maruz kaldığı sıkıntılar sebebiyle bu süreci çok önceden görebilmesidir. Biz bunu önceden gördük. Altyapılar, küresel krizlerin ülkemize etkilerini en alt düzeyde tutuyor. Dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz. Sağlıkta dünya ile yarıştayız. 20 şehir hastanemiz dünyaya örnek, örnek. Biz en başından beri ne yaptığımızı biliyorduk. Ekonomik sorunlar sebebiyle gelişmiş ülkeleri gerçekten sıkıntılı bir kış bekliyor. Bizim böyle bir derdimiz var mı? Yok. Sadece doğal gaz, petrol, elektrik değil, gelişmiş ülkelerin güvenlik ve refah kalelerini tehdit eden pek çok sorun pusuda bekliyor. Biz ise yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayanan programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. Üretim iyi gidiyor, istihdamda 31 milyona dayandık. İhracat rekor kırıyor. Dış ticarette bir sapma yaşanıyor ama bunu ileride telafi edebilecek potansiyele sahibiz. Şimdi doğal gazımızı da çıkardığımız andan itibaren Türkiye'nin nereye varacağını anlayın.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ ENFLASYONUN YOL AÇTIĞI SIKINTILAR"

En büyük sorunumuz malum, yükselişe geçen enflasyonun günlük hayatta yol açtığı sıkıntılardı. Esasen tüm dünyanın sorunu. Bugün dünyanın neresinde yaşayan yakınınız varsa telefon açın, günlük hayatlarına yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacak. Ülkemizin farkı, ideolojik saplantıların ürünü argümanlarla yürütülmesidir. Refah düzeyindeki kayıpları telafi edecek tedbirleri yine biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadı. Burada önemli olan yapıcı yaklaşımla, yük paylaşan anlayışla tartışma erdemini ortaya koyabilmektir. Bu erdemden yoksunlar karamsarlık gayesiyle pireyi deve yapıyor. Yılbaşında inşallah durumları tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telefi edecek adımları atacağız.

"BU KARDEŞİNİZ GÖREVDE OLDUĞU SÜRECE FAİZ HER GEÇEN GÜN, HAFTA, AY İNMEYE DEVAM EDECEK"

Ülkemiz için kalıcı bir tehdit bunlar. Bunlara bu tehdit imkanını vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak 2023'ten itibaren de yeni bir döneme gireceğiz. Şimdi sadece fiyatlanmalardaki dalgalanma ile mücadele ediyoruz. Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •