Mine Tozlu Sineren: "Korkmaz Karaca'nın arkasının geleceğini bildiği için istifa etti!"

Mine Tozlu Sineren:
A- A+

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarının ardından rüşvet ağı iddiasıyla gündeme oturan iş insanı Mine Tozlu Sineren, Cumhurbaşkanı’na her şeyi anlatmak istediğini ama önünün kesildiğini söyledi. "400 tane borsa patronu var ve herkes olaydan haberdar" diyen Sineren, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rüşvet ağından haberi olmadığını düşünüyorum. Korkmaz Karaca'nın arkasının geleceğini bildiği için çoktan istifa etmesi gerekiyordu, bu yüzden istifa etti" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in Twitter hesabından duyurduğu rüşvet iddiasının ortasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Serkan Taranoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve ağabeyi olan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren yer almıştı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Sineren'i, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'na yönlendirdiğini öne süren Peker, burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Zehra Taşkesenlioğlu, Twitter hesabından Mine Tozlu Sineren'in açıklamalarıyla ilgili dün akşam açıklama yapmış ve Sineren ile görüştüğünü kabul etmişti.

Savcılık, Sedat Peker'in iddialarının ardından düğmeye bastı! Mine Tozlu  Sineren'den açıklama geldi

“Söyledikleri doğru değil”

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık’ın haberine göre, Mine Tozlu Sineren ise Taşkesenlioğlu'nun bu açıklamasının ardından şunları kaydetti:

“Önemli olan benimle görüştüğünün doğru olduğu. SPK ile ilgili bir konuyu görüşmek için Erzurum'a çağrılıyorum. Oraya gidiyorum, kendisiyle görüşüyorum. ‘Ben abime ileteceğim' diyor. Önemli olan neden Erzurum'da görüşüyorum ben? Beni neden oraya çağırıyorlar? SPK ile ilgili, sadece bunu söylemek için beni oraya mı çağırdılar, bu mantıklı geliyor mu? Bir danışman görüşme öncesi konu ne diye sorar. Görüşmenin nedenini duyuyor ve Erzurum'a çağırıyorsunuz. Söyledikleri doğru değil. Benim ne işim var Erzurum'da. Ben orada Ali Fuat Bey'le görüşeceğimi zannettim. Sonrasında bana Ali Fuat bey diyor ki; keşke aracılarla gelmeseydin. Açıklamada da ‘Mine aracılarla geldi' diyor. Aracılar dediği kendi kız kardeşi. Dar alanda kısa paslaşma gibi.”

“Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağına yönlendirdiler”

“Çok kez eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim. Beni ısrarla rüşvet ağına yönlendirdiler. Zehra Hanım'ın kocası (Gözaltına alınan eski THK Rektörü Prof. Ünsal Ban) bana ulaştı ve her şeyi anlattı. Bu zamana kadar zaten SPK ile davalığım. Suç duyurusundan önce davalığım. Ünsal Bey geliyor bana, ‘Ali Fuat sana çok zarar verdi' diyor, neler yaptığını anlatıyor. Tek suçum, yani işimin olmamasının nedeni Zehra Taşkesenlioğlu üzerinden ulaşmaya çalışmammış. Ali Fuat Bey 1,5 senedir görüşmüyorum, ben kardeşimle görüşmüyorum diyor. Ama şirketimize cezaları verirken 2 sene öncesiydi, görüşüyordunuz. O dönemde Zehra Hanım kocasıyla beraber hareket ediyor, kardeşine karşı. Ama şimdi de Ünsal Ban suçlanıyor.”

Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmak için Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu ile irtibata geçmeye çalıştım. Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu bu aşamada devreye girdi. Cumhurbaşkanı'na ulaşmaktı amacım. Ona bunları anlatacaktım. 150 milyon euro kaynak getirmek istiyordum, önü kesiliyor dedim. Korkmaz Karaca, Serkan Taranoğlu neden istifa etti? Korkmaz ile görüşmemiştim ama ortada olduğunu biliyorum. Serkan Taranoğlu ile yüz yüze görüştüm. ‘Cumhurbaşkanı ile görüştürün beni' dedim. Ama sonra milyon liralık kaynak getireceksin bu parayı niye veremiyorsun diye para istedi. Vermeyince de diyalog kesildi. Sistem böyle işliyor.”

“400 tane borsa patronu var ve herkes olaydan haberdar”

“400 tane borsa patronu var ve herkes olaydan haberdar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rüşvet ağından haberi olmadığını düşünüyorum. Korkmaz Karaca'nın arkasının geleceğini bildiği için çoktan istifa etmesi gerekiyordu, bu yüzden istifa etti. Bekliyordum bunu. Açıklamasını da gördüm. Sedat Peker söyledi istifa etmedi de millet sosyal medyadan iftira attığı için mi istifa etti? Ben onların sandıkları kadar akılsız değilim. Bu işin parçası olduğunu biliyorum.”

Salih Orakcı iddiasını reddetti: O para kâr avansı olarak verildi

Sineren, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın eski danışmanı Salih Orakcı’ya rüşvet verdiği iddiasını da reddetti. İşin hallolması için Salih Orakcı ile ortak şirket kurduklarını belirten Sineren “O para kâr avansı olarak verildi, işi yapamayınca ben ortaklığımı bitirdim ve paraları geri istedim. Kâr avansıydı yani ama geri alamadım. Bunun için dava açtım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •