Aman dikkat! Mars İkizler burcuna geçiyor…

Aman dikkat! Mars İkizler burcuna geçiyor…
A- A+

Funda Yılmaz'ın yazısı ;

Sevgili okurlarım, bugün sizlere önemli bir olaydan Mars’ın transit hareketinden söz etmek istiyorum. Mars ikizler burcuna geçiyor. Önemli çünkü, sekiz aylık bir süreç, 20 Ağustos'ta başlayacak olan bu transit hareketlendirici ve trend belirleyici olacak. Mars’ın tipik hareketliliği beş, altı hafta boyunca işaretlerini gösterecek. Sonra, 30/10/2022 12/01/2023 arası retrograd (geri hareket) döngüsü ile tam sekiz ay hayatımıza damgasını vuracak. 

İkizler (Gemini) de uzun yola hazır mısınız?

Araştırmalarım sonucu gördüm ki; 1990 -1991 yılları arasından bu yana Mars retrosu İkizler’ de olmamış. Uzun yıllardır deneyimlemediğimiz bir şeyi yeniden deneyimleyeceğiz. Yaşları o yılları hatırlamaya müsait olanlarımız dönüp o yıllara baktığında hayatında ne gibi değişiklikler olmuştu gözden geçirsin derim. Yazımın ilerleyen satırlarında o yıllardaki önemli olaylardan söz edeceğim. Yeni bir dönemi deneyimleyecek olmak beni oldukça heyecanlandırıyor. Sizde eminim aynı duyguları hissediyor ve olasılıkları merak ediyorsunuz. Öyleyse önce Mars’ ı hatırlayalım birazda ikizlerin özelliklerinden bahsedelim ki olasılıkları kavramamız kolay olsun.

Önceki yazılarımdan da hatırlayacağınız gibi Mars; Yunan Mitolojisinde savaş Tanrısı Ares’ tir. Yunan Mitolojisinde sevilmemektedir bunun bir nedeni de Ares’in Truva savaşında Truvalıların yanında yer alması ve Yunanları öldürmesidir. Tanrılar Tanrısı Zeus’unda Ares’i pek sevmediği söylenmektedir, bunun sebebi ise Ares’ in yıkıcı ve karıştırıcı huylu olmasıdır. 

Astrolojide Mars; Kesikler, yaralar, yanıklar, her iki cinste de maskülen tezahür, silahlar ve kesici aletlerle ilgilidir. Vücutta cinsel salgı bezlerini , kas sistemini ,kandaki alyuvarları, idrar yollarını, üretim organlarını ve böbrek üstü bezlerini yönetir. Mars aynı zamanda depremler, volkanik patlamalar, meteor yağmurları ile de ilgilidir.

Olumlu etkileri; Keskin bir hürriyet aşkı, önderlik, direk yaklaşımlar, kriz anında güçlü liderlik, kuvvetli seks, bütün durumlarda pozitif ve canlı cevaplar…  

Gölge tarafları; Öfkelilik, zalimlik, delice cesaret, önceden düşünme eksikliği, egoizm kavgacılık, acelecilik, teferruata aldırmamak, terbiyesizlik, gürültücülüktür. Gelelim İkizler’ e yönetici gezegeni Merkür’dür. 

Hatırlayacağınız üzere Merkür Roma mitolojisinde; Maddi kazanç, ticaret, iyi konuşma, söze inandırma yeteneği, şiir, mesajlar, iletişim, kehanet, gezginler, sınırlar, şans, hile ve hırsızların Tanrısıydı. Aynı zamanda yeraltında ruhlara rehberlik ediyordu. Antik Yunan’da ise Hermes Trimegustus (üç kere kutsanmış Hermes) anlamına gelmekteydi. Merkür Zeus’un oğlu ve habercisiydi.

Astroloji’de Merkür’ün olumlu özellikleri: Bilgelik ve diğer insanlarla iyi iletişim kurabilmek, anlayış. Beceriklilik, mükemmel müzakere ve münakaşa. Entellektüelite, teferruatla ilgilenmek. 

Gölge yanları: Kararsızlık, tenkincilik, aşırı meraklılık, zihni gerginlik veya durgunluk getiren kontrolsüz sinir enerjisi. Münakaşacılık, kurnazlık, yalancılık, kötümser bakış açısı. 

Anlayacağınız Zeus’un yaramaz savaşçı oğlu Mars ile haberci oğlu Merkür’ün yönettiği İkizler’de hareketlilik başlıyor. Yazımın başında söylediğim gibi bu durum en son 1990 - 1991 yılları arasında etkiliymiş. O dönemin önemli olaylarına göz atalım hep beraber böylece aynı etkileri yaşama olasılıklarını daha iyi anlayacağız. 1990 yılı önemli olayları David Dinkins, New York’un ilk siyah belediye başkanı olarak görevine başladı.


Mardin Nusaybin’de çatışmada öldürülen terör örgütü PKK’lıların cenaze töreninde olaylar çıktı. Olaylarda 1 kişi öldü, 500 kişi gözaltına alıntı ve ilçede sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Türkiye’nin ilk özel tv kanalı Magic Box Star-1 test yayınına başladı. Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un ilk tüp bebeği doğdu. 21 Haziran 1990 yılında İran'da Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 37 bin kişi yaşamını yitirdi ve 100 binden fazla kişi yaralandı. Ülkede en çok can kaybına yol açan depremde, birkaç saniye içinde 27 kent ve 1871 köyü kapsayan 2100 kilometrekarelik alan yerle bir oldu.

25 Haziran 1991 Yugoslavya’da iç savaş büyüyor; Federal ordu Slovenya ile Hırvatistan’da bağımsızlık taleplerini bastırmaya çalışıyor. Eğitim Kanalı TRT 4 yayına başladı.

Irak’ın Kuveyt’i işgal etmesi üzerine 2 Ağustos 1990 I. Körfez Savaşı, başladı ve başta ABD ve Birleşik Krallık olmak üzere Birleşmiş Milletler koalisyon güçleri savaşa müdahale etti. Türkiye’nin ilk özel tv kanalı Magic Box Star-1 test yayınını sonlandırıp normal yayına geçti. Amerikalı Blues sanatçısı Stevie Ray Vaughan 27 Ağustos 1990'da helikopter kazasında öldü. Türk yazar, din eleştirmeni, eski imam ve müftü Turan Dursun 4 Eylül 1990'da evinin önünde düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.

17 Eylül - 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin ardından idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın naaşları, İmralı Adası’ndan İstanbul’ a getirildi ve Topkapı’da yaptırılan anıt mezara devlet töreniyle defnedildi.

İslam Araştırmacısı, Tarihçi Bahriye Üçok öldürüldü. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Irak ordusuna Kuveyt’ten çekilmesi için 15 Ocak 1991’e kadar süre verdi.

Org. Necip Torumtay 3 Aralık 1990 tarihinde kendi isteğiyle Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrıldı.

TRT’nin Telegün yayını başladı. 1991 Türkiye genel seçimlerinin ardından SHP lideri Erdal İnönü ile Süleyman Demirel buluştu, ortak bildiri imzalayarak erken seçim istediler.

Aliya İzzetbegoviç, Bosna-Hersek devlet başkanlığına seçildi. Slovenya bağımsızlığını ilan etti. Taşıt trafiğine kapatılan Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde 30 yıl aradan sonra tekrar Tramvay hizmet vermeye başladı.

Microsoft tarafından Windows 3.0 piyasaya sürüldü. 1991 yılının Önemli olayları; Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ikinci komutanı Salah Halef (Ebu-İyad), danışmanı Ebu Muhammed ve FKÖ güvenlik şefi Ebu el Hol bir suikast sonucu öldürüldüler.

ABD öncülüğündeki BM güçleri, Irak’a karşı saldırıya geçti. Çöl Fırtınası Harekatı, Irak’ın sanayi ve savaş potansiyeli tamamen imha edip 2003 yılında ülkenin işgaline zemin hazırladı.

Türkiye’de, Türkiye’nin tanıdığı devletlerin birinci resmî dili dışındaki dillerde (Kürtçe, Adigece, Abazaca, Lazca vb.) düşüncelerin açıklanması, yayılması ve yayımlanması yasaklayan 2932 sayılı

Kanun yürürlükten kaldırıldı. Kuveyt tekrar bağımsızlığına kavuştu. Varşova Paktı feshedildi. Gürcistan bağımsızlığa kavuştu. Slovenya ve Hırvatistan’ın bağımsızlıklarını ilan etmeleri üzerine Yugoslavya’da iç savaş başladı. Rusya SFSC içinde Çeçenistan, Adigey şimdiki Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Hakas ve Altay özerk oblastları birer özerk cumhuriyet oldular. Muğla valiliğine atanan Lale Aytaman, Türkiye’nin ilk kadın valisi olarak göreve başladı.

Kırgızistan bağımsızlığını ilan etti. Azerbaycan ikinci kez bağımsızlığını ilan etti.

Evet, Mars’ın ikizlere geçtiği geçmiş yıllarda yaşanan olaylara baktığınızda şu an ki gündemlerle ilgili benzer olayları fark ettiniz değil mi? Bizler sekiz ay içinde yaşanacakları bekleyip göreceğiz .

Bu yüzden bu yazımda olasılıklardan bahsetmeyeceğim, olasılıkları sizin yorumunuza bırakmak istiyorum.

Yorum sizin efendim…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •