Merkür namı diğer 'Hermes' Plüton’un karşısında …

Merkür namı diğer 'Hermes' Plüton’un karşısında …
A- A+

Funda Yılmaz'ın yazısı; 

Merhaba sevgili okurlarım,

Bir önceki yazımda sizlere Plüton’dan bahsetmiştim şimdi sıra Merkür ‘de. Yaptığım araştırmalarda gördüm ki, Merkür hızla ilerleyerek Plüton’un karşısında yerini alıyor ve Ceres’le (Roma mitolojisinde anne sevgisinin ve büyüyen bitkilerin, özellikle tahılların tanrıçasıydı.) Plüton’un yer altı dünyası ile ilgili olduğunu biliyoruz. Merkür ve Ceres Güneş’in arkasında güçlenmiş ve Plüton ile karşı karşıya. 

Yeraltı dünyasından ne almak istiyorlar peki ?

Pluto and Ceres: Long Lost Twins? | Discover Magazine

Bu hareket, ne olacağına dair sizleri de düşündürdü mü? 

Konuyu daha iyi anlayabilmek için Merkür'ü biraz araştıralım istedim. Mitolojisinden bahsederek başlıyayım o halde. 

Merkür Roma mitolojisinde; Maddi kazanç, ticaret, iyi konuşma, söze inandırma yeteneği, şiir, mesajlar, iletişim, kehanet, gezginler, sınırlar, şans, hile ve hırsızların Tanrısıydı. Aynı zamanda yeraltında ruhlara rehberlik ediyordu. Antik Yunan’da ise Hermes Trimegustus (üç kere kutsanmış Hermes) anlamına gelmektedir. Zeus’un oğlu ve habercisidir. 

Antik Yunan Mitolojisinde Tüccar ve Hırsızların Tanrısı: Hermes - Ekşi  Şeyler

Tanrıların en hızlısıdır. Bir de Caduceus adında büyülü bir altın değnek taşır, bunun dışında ki sembolleri Tararia (kanatlı sandaletlerlir), petatos (yuvarlak şapkadır). Üstün yetenekleri olan Hermes, efsaneye göre daha bir günlükken ayağa kalkar, beşiğinden çıkar, kaplumbağa kabuğundan yaptığı liri çalıp, ondan çıkan seslerle eğlenir. 

Din ve Mitoloji: zeusun oğlu

Bir gün kırlarda dolaşırken Tanrı Apollon’un koruması altındaki inekleri çalar. Apollon olayı öğrenince çok kızar ve cezalandırması için kolundan tutup Zeus’a götürür. Ne var ki Hermes’in lirinden çıkan sesler Zeus ve Apollon’u büyüler. Zeus, cezalandıracağı yerde Hermes’e kanatlı bir çift ayakkabı ve başlık vererek onu tanrıların habercisi yapar. Haberci Hermes, ölülerin ruhlarını yeraltına götürür. Çobanlara, yolunu şaşırmış yolculara kılavuzluk eder. Yaşlı kral Parimos’u, Hektor’un ölüsünü almak için, Aşil‘in barınağına götürende odur. Çevik haberci Hermes tüm aletlerin koruyucusu olduğu gibi akıllı ve kurnaz olduğu için hırsızların, kumarbazların ve tüccarlarında koruyucusudur. Bazı düşünürler Hermes’in (Merkür), İslam Mitolojisindeki ‘İDRİS' olduğu kanaatindedir. İdris, kumaşı bulmuş insanları hayvan derisi giymekten kurtarmış ve yazı yazmayı geliştirmiştir. 365 yıl yaşamış, yaşamının sonunda Tanrı ile yürüyerek gözden kaybolmuş yani ölmemiştir. Astroloji, simyanın kurucusu olmasının yanı sıra kalemle yazı yazan ve dikiş diken ilk insandır.

Astronomide ise Merkür’ün; Milattan önce 3000 tarihinde Sümerler tarafından ilk kez gözlemlendiği düşünülmektedir. Güneş Sistemi’ndeki (Plüton'dan sonra ) en küçük gezegendir. Ayrıca Güneş’e en yakın gezegendir, bu sebeple yüksek sıcaklıktadır ve yaşam mümkün değildir. Sistemdeki diğer gezegenlerden daha hızlıdır. Dünyanın yörüngesi içindedir. Güneşten en fazla yirmi sekiz derece uzaklaşabilir. 

Gezegenler Güneş'e Ne Kadar Uzaklıkta Yer Alıyor? – Deniz Humması

Astroloji’ de Merkür, anahtar Kelimesi: Mental ve fiziki iletişim... 

Bileştikleri :Beyin ve sinir sistemi koordinasyonu. Solunum sistemi. Zihni kavrayış. Günlük geziler. Araba, motosiklet ve bisiklet , iletişim araçları. 

Olumlu özellikleri : Bilgelik ve diğer insanlarla iyi iletişim kurabilmek, anlayış. Beceriklilik, mükemmel müzakere ve münakaşa. Entellektüelite, teferruatla ilgilenmek. 

Gölge yanları : Kararsızlık, tenkincilik. Aşırı meraklılık. Zihni gerginlik veya durgunluk getiren kontrolsüz sinir enerjisi. Münakaşacılık, kurnazlık, yalancılık, kötümser bakış açısı. Astroloji’de Merkür Haberleşmeyi temsil eder. Konuşma, yazı, iletişim, her türlü iletişim araçları, yolculuk bu gezegenin yönetimindedir. Doğum haritamızda Merkür nasıl iletişim kurduğumuz, nasıl algıladığımız, nasıl düşündüğümüz kendimizi nasıl ifade ettiğimizi gösterir. 

Merkür’ün bulunduğu ev ise ; iletişim kurmayı, algılamayı düşünmeyi deneyimleyeceğimiz yerdir. 

Gölge yanları bu alanda ise ; O evde kurnazlığı, yalancılığı, kararsızlığı deneyimleyecek münakaşaları o evde yaşayacağız demektir, ama olumlu yönleri aldıysak bu alanda iletişimimiz kuvvetli olacaktır. Detaylarıyla ilgilenecek ve tartışmalarımız daha mantıksal olacaktır. Bunu bilmek için haritanın bütün olarak incelenmesi gereklidir.

Gelelim yazımın giriş bölümünde söz ettiğim Merkür’ün Ceres ‘le Güneş’in arkasında birleşip Plüton'un karşısında yer almasına… 

Merkür’le Ceres’in kavuşumu insanların zekasına önem verdiği birilerinden destek almak istediğini göstermekte, güneşin arkasında olması gizli kapılar ardında gerçekleşecek konuların olduğu, Ceres’in tahıllar tanrıçası olması nedeni ile konunun şu anda meydana gelen küresel kıtlıkla alakalı bir önlem alınması ile ilgili olabileceği, Plüton değişim ölüm yeniden doğum olduğundan burada dünyanın değişimi yani yeni düzenin kurulması için harekete geçen Plüton'a karşı bir baş kaldırma olabileceğini olasılıkların arasına alıyoruz . Yani bu aralar Dünya'da krizlerle alakalı başkaldırı isyan haberlerini yine bu konularla ilgili devletler arası ajanların ön planda olabileceğini ithalat ihracat konuları ile ilgili yeni düzenlemeler olabileceğini gösterirken. Yer altı kaynakları ile ilgilide ülkeler arası gizli sözleşmelerinde gündemde olması olasılığını da atlamamak gerekir. Doğalgazla ilgili gelişimler olacaktır.

CERES – Gök Gündem

Plüton’da boş durmayacaktır, orada bir karşıtlık var özellikle Ceres ile karşıt olması mevcut virüste vakaların yükselme olasılığı bu sebepler ile ebeveynlerin kayıp haberlerinin çoğalması olasıdır. Tabi ki aşı yapılması ile gündemin olacağı ve aşı karşıtlarının dünyada eyleme geçme olasılığı da mevcuttur. Bu dönem bireysel olarak (Ceres Tanrıça olduğunda olduğundan) Plüton ile karşıt geldiğinde gölge tarafı çalışırsa çocuk kaçırma olaylarının artması, boşanmaların artışları ile çocuğun anneden koparılması olaylarında artış olasılığı vardır. Kaza sonucu kayıplar da gündeme gelme olasılığı mevcuttur.

Dünya genelinde bu bahsettiğim olayların , gündemde olması nedeniyle lütfen bu günlerde çocuklarımıza karşı çok daha dikkatli olalım , kaçırma olaylarına karşı daha temkinli olalım . Bireysel olarak kazalara karşı dikkatli olalım hem kendimizi hem çevremizi koruyalım. Boşanma gündeminiz var ise bunu ertelemeniz çok daha iyi olabilir bu süreçte boşanmalar kayıpları getirebilir. 

Tüm bu bahsettiklerimiz birer olasılıktır. 

Bizler gerekli önlemlerimizi alır isek yara almadan en az zararla işin içinden çıkabiliriz ama bir de şu var ki Plütonik olaylar kaderseldir…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Can (1 yıl önce)
    Sizin yazinizin hemen arkasından tahıla ilgili dünya çapında bir anlaşmanın imzalanması tüm ülkeler tarafından takip edilmesi sizin yazilariniza karşı merakımı daha da artirdi.Diger yazılarınızı heyecanla bekliyorum.Takipteyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •