Funda Yılmaz

Astrolojide kaderin yazıldığı gün: Güneş ve Sirius kavuşumu!

Astrolojide kaderin yazıldığı gün: Güneş ve Sirius kavuşumu!
A- A+

Merhaba, sevgili okurlarım. Bugün farklı bir konudan söz etmek istiyorum. Çünkü Temmuz ayının 6’sında Güneş ve Sirius’un kavuşumu olacak. Astroloji ile ilgili iseniz bilirsiniz ki yılda bir kez gerçekleşen bu kavuşum için, kadim astrologlar  ‘bir yıllık kaderin yazıldığı’ gün demiştir .İşte hal böyle olunca da bana araştırmak düştü ,tabi ne kadar meraklı olduğumu daha önceki yazılarımdan biliyorsunuz.         

Öyleyse  bilgileri paylaşma zamanıdır. Nedir bu Sirius, hayatımızda ne gibi etkisi var ? Güneşle kavuşunca ne oluyor? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Tamam anlatıyorum.

Sirius : Büyük Köpek Takımyıldızı’nda yer alan Kuzey yarı küreden görülebilen gece gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Bu yıldız bazı öğretilerde çakal ve kurt şeklinde simgelenmiştir. Sirius ilk bakışta tek yıldız olarak görünmektedir. Oysa ki Sirius yıldızı Sirius A ve Sirius B olarak isimlendirilen iki yıldızın bileşimidir.

Sirius Arapça adıyla “Şi’ra-yı Yemani” ya da kısaca Şi’ra  ,Güneş hariç tutulursa ,Kur’an’da adı geçen tek yıldız olup kendisinden Necm (Arapça anlamı yıldız) suresinde söz edilir. "Şüphesiz (cahiliyede tapınılan) Şi’ra (yıldızı)nın Rabbi de O’dur.’’(53/49).  

Antik Yunan’da ise Seirios ‘parlaklık, ateş’ ya da ‘aşırı sıcak gün' anlamındadır. Çin geleneklerinde Sirius yıldızı "göksel sarayın bekçisi göksel kurt’’ olarak nitelendirilmiştir.  Orta Asya Türkçesinde ‘gök böri’ ya da bör teçene (Demir-Kazık yıldızı) denmiştir. Türkçede Akyıldız olarak bilinir.  Eski Mısır’da Sirius- A’ İlahe İsis’ köpeğe binmiş şekilde, Sirius-B  ‘Osiris’ avcı kurtla tasvir edilmiştir. Kuzey Amerika'da Kızılderili kabilelerinde Sirius köpek yada kurtla ilişkilendirilmiştir.  Yine bir çok kültürde Sirius yay ve ok ile ilişkilendirilmiştir.  Antik çağ ezoterizminde, Çin’de, eski Mısır ‘da, bazı Afrika kabilelerinde, Mezopotamya’da, Anadolu’da yaşamış Hititler ve Urartular’da, Hopi Kızılderililerinde, Şamanist Türkler de ve kimi araştırmacılara göre yitik uygarlıklardan Mu ve Atlantis’te her zaman önemini korumuştur. Bu yıldıza bu kadar önem vermelerinin sebebi, Dünya’nın görünmez idarecilerinin Dünya üzerindeki sevk ve idarelerini bu yıldız varlıkları aracılığı ile gerçekleştiriyor olduklarına inanmalarıdır. Sirius Yıldızı'nın bu rolü hakkında bilgi veren kişilerden biri Lori Tostado’dur. Bir iddiaya göre yitik Mu kıtasına tek tanrılı dinin indirilmesinden beri gezegenimizde Sirius kültürü hakimdir. Dünya’nın en Eski tapınağı Göbeklitepe, Sirius yıldızına tapınmak için inşa edilmiştir! Sirius 'Ruhların Güneşi’dir denmiştir. 

Sirius Yıldızı 14 derece Yengeç burcunda yer almaktadır ve Güneş’in her sene 14 derece Yengeç burcuna gelip en sıcak günleri(soltis) başlatılması ile yaz tamamen başlamış olur. Jüpiter ve Mars doğasında olan bu sabit  onur, zenginlik, liderlik, yardımseverlik, sadakat ve kendini misyona adamakla ilgilidir. 

Astrolojide başarının yıldızıdır; konusu, beklenenden daha fazlasını kazanmak, kolektife öncülük eden fikirler ve akımlar yaratmaktır. Güç, şans, mutluluk ve Tanrısal iradenin insanlar üzerindeki etkisini gösterir. Yetmiş iki yılda, bir derece ilerleme yapar .Temmuz ayında meydana gelen Sirius Güneş kavuşumunun  yılda bir kez gerçekleştiği  güne ‘Sirian günü’ denilmektedir.  Yazımın giriş bölümünde de bahsettiğim gibi ‘bir yıllık kaderin yazıldığı gün’ olan Sirian gününde, dua kapılarının açık olduğu, dua etmek ve dilek dilemek için ayrıca kalıcı olmasını istediğiniz işlerinizi başlatmak için uygun zaman olduğu söylenmektedir.  Hatta Sirius ritüleli bile var; Araştırmalarıma göre Sirian günü ritüeli; “Önce duş alın, bedeniniz Topraklanmış olacak. –Bugün Alkol almamayı tercih edin bol su için   –Sonra sekiz köşeli yıldızın her bir ucuna dileklerinizin yazın ,çizin.  –Ol dedi ve Ol’du…”
Tabi bu ritüeli yapıp yapmamak size kalmış, benim bireysel tercihim dua etmek. Ritüeller pek bana göre değil. Ama meraklısı da olabilir diyerek ekledim, denenebilir.
Bu arada Sirian günlerinin  gölge tarafı da var o gün köpek ısırmalarına karşı dikkat etmemiz ,saldırgan davranışlı kişilerden uzak durmamız gerekmektedir . Sirian günlerinde yardım da önemli bir unsurdur. Sokak hayvanlarının beslemek ,yardıma muhtaç kişilerle iletişime geçip ihtiyaçlarını karşılaşmak gibi.
Bütünün hayrına çalışmak önemli, “iyilik yap iyilik bul” sözü tamda bugüne uygun.
Öyleyse Sirian günü yazılan kaderimiz güzel ,dileklerimiz kabul olsun diyorum .
İyilikleri ise bir gün değil her gün yapalım…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •