Savaş ve mücadele gezegeni Mars'ın astrolojiye etkileri!

Savaş ve mücadele gezegeni Mars'ın astrolojiye etkileri!
A- A+

Funda YILMAZ'ın yazısı…

Merhaba sevgili okurlarım, bir önce ki yazımda size Venüs (Nam-I değer Afrodit)ten bahsetmiştim, bugün ise mitolojide Afrodit’le ilişki yaşamış olan hatta Afrodit’den üç çocuğu olduğu söylenen Mars ‘tan söz etmeliyim diye düşündüm. İşin mitoloji kısmını anlarsak astroloji’de daha anlamlı bir hal alıyor öyleyse başlıyorum, eril enerji olan Mars’ı anlatmaya;

Roma Mitolojisinde Mars, Juno(hera) ile Jupiter’in(Zeus) oğludur. Başlarda bereket ve bitki Tanrısı, çiftlik hayvanlarının koruyucusu iken sonraları savaşla özdeştirilmiştir. Yunan Mitolojisinde ise savaş Tanrısı Ares’tir.

Romalılar atalarının Mars olduğuna inanırdı. Asil görünüşlü asla yenilmeyen Tanrıydı onlar için. Yunanlılar’da ise Ares, Afrodit’le olan  kaçamaklarıyla ünlüdür. ‘Silahlı şekilde genç erkek' olarak tasvir edilmiştir .

Romalılar tarafından sevilen Mars, tam aksine Yunan Mitolojisinde sevilmemektedir bunun bir nedeni de Ares’in Turuva savaşında Turuvalıların yanında yer alması ve Yunanları öldürmesidir.

Fotoğraf açıklaması yok.

Tanrılar Tanrısı Zeus’unda Ares’i  pek sevmediği söylenmektedir, bunun sebebi ise Ares'in yıkıcı ve karıştırıcı huylu olmasıdır.

Evet, peki bu yakıp yıkan, huysuz genç, astrolojiyi nasıl etkilemektedir? Her zamanki gibi sizlere, doğum haritanızda mars hangi evde ve burçta inceleyin bakalım diyeceğim. Bu arada bende araştırmalarıma dayalı kısa kısa bahsedeceğim Mars’ın  etkisinden…

savaş tanrısı mars | ASTROHERMETİK - "Yukarıda Ne Varsa, Aşağıda da Aynısı  Vardır"

Astroloji’de Mars’ın olumlu etkileri ;Keskin bir hürriyet aşkı, önderlik, direk yaklaşımlar ,kriz anında güçlü liderlik ,kuvvetli seks, bütün durumlarda pozitif ve canlı cevaplar iken gölge tarafları; Öfkelilik, zalimlik, delice cesaret, önceden düşünme eksikliği, egoizm kavgacılık, acelecilik, teferruata aldırmamak, terbiyesizlik, gürültücülüktür. 

Anahtar Kelimesi : Enerji, inisiyatif ‘tir. Kesikler, yaralar, yanıklar, her iki cinste de maskülen tezahür, silahlar ve kesici aletler Mars’la ilgilidir. Vücutta cinsel salgı bezlerini , kas sistemini ,kandaki alyuvarları, idrar yollarını, üretim organlarını ve böbrek üstü bezleri ni yönetir. Mars aynı zamanda depremler ,volkanik patlamalar, meteor yağmurları ile de ilgilidir. 

Mars Gerilemesinin Burçlara Etkileri! Bu Tarihlerde Harekete Geçmeyin -  Astroloji Mahmure

Bu genel bilgilerden sonra gelelim burçlara;

-Mars Koç’ta : Siz kendi gözünüzde bir numarasınız. Önce kendi çıkarlarınızı düşünürsünüz. Sınırlamalardan, kısıtlamalardan ,nefret ediyorsunuz böyle durumlar sizin öfke patlaması yaşamanıza sebep olabilir ama bu uzun sürmez. Kazaya eğilimlisiniz, başınızdan veya yüzünüzden yara alma ihtimali yüksek. Dobra , özgüven sahibi bazen de kavgacısınız .Olumlu yanlarınız çalışkan, hevesli, idealist serbest görüşlü olmanız. Gerçek duygularınızı saklayamadığınız için zaman zaman bu durum başınıza dert olur. Doğuştan serüvencisiniz. Büyük engel, aksilikler olsa da başarıya ulaşırsınız.

-Mars Boğa’da : Servetin  habercisidir . Eninde sonunda büyük bir servete konacaksınız .Eğer mars toprak ve su burçlarındaki gezegenlerle olumlu açı yapıyorsa elinize hep büyük paralar geçecek. Aşk hayatında da kazanacaksınız. Hesaplı hareket eden, diplomatik ,kişisel istekleri elde etmeye kararlı bir kişisiniz. Organizasyon yeteneğine sahipsiniz. İşinizden gelir kazanan olmanın zevkini çıkaran biri olabilirsiniz. Ancak; Mars'ın diğer gezegenlerle olumsuz açısı var ise çoğu ateş ve hava gurubundaysa işiniz zor. Öfke patlamaları aniden paraların elden çıkması işlerin ters gitmesi depresyon ve sonunda şiddete eğilim göstermeniz olası. Evliliğiniz de sizin sandığınız gibi gül bahçesine benzemeyecektir.

-Mars İkizler’de : Çok faalsiniz. Hareketli kıvrak zekaya sahipsiniz durumları işinize geldiği gibi değiştirecek kadar beceriklisiniz. Buluşlar yapacak yetenektesiniz .Eğer marsın diğer gezegenlere açısı olumlu ise; çok iyi bir avukat, yazar veya öğretmen olabilirsiniz. Özellikle eğitim sahasında sivrilebilirsiniz. Keskin gözlemleriniz var ancak konsantrasyon eksikliği yaşıyorsunuz kendinizi işe veremediğiniz zamanlar oluyor. Eğer doğum haritanızda marsla açı yapan burçlar su veya toprak burçları ise ve mars ikizlerdeyse bu size büyük karamsarlık verir. Sık sık kaza yapar omuz, kol  veya ellerinizi kırarsınız, açılar olumsuz ise kardeşler, komşu, akraba ile  kavga, kötü niyet veya ayrılık verir.

Mars Yengeç burcunda | Olay Gazetesi Turkish Newspaper in London

-Mars Yengeç’te : Hayatınızın bir döneminde göz ile ilgili problem yaşamanız gözlük takan biri olmanız olası. Güvenlik ile ilgili mücadele vermek gerektiğine inanıyorsunuz .Çok değişkensiniz ev ile özgürlük arasında kararsızlıklar yaşıyorsunuz. Aile içinde genç yaşlarda probleminiz olmuş olabilir Annenizden ya aranızdaki soğukluk nedeniyle ,ya da onun erken ölümü sonucu ayrılmış olabilirsiniz. Bireysel olarak yaptığınız işlerde başarılı olursunuz .Eğer Mars'ın açıları olumsuzsa mutsuz bir evlilik ilişkiniz olur. Mide ülseri ve sindirim sistemi ile ilgili gastrit bozukluk yaşıyor olabilirsiniz. Bunları önlemek için sakin uyumlu bakış açısı geliştirmelisiniz .Mizah yönünüz kuvvetli bununla ilgili işler size şans verir.

-Mars Aslan’da: Bencil ama ateşli bir aşıksınız . Mars sevme yeteneğinizi gurur ve egonuzu zenginleştiriyor. Tehlikeli sporlar tam sizlik! Güçlü, dinamiksiniz yaratıcı gücünüz fazla. En büyük handikabınız sık sık tehlikeye atlamanız vücudunuzda şu yada bu şekilde yaralanma, kesilme(ameliyat dahil)olmuş olabilir. Sosyal hayatta mantıklı, liberal, hevesli bir insansınız. Adalet duygunuz güçlü. Borsa, şans oyunlarında kazanma ihtimaliniz yüksek. Zamanı çok iyi kullanıyorsunuz. Büyük iş insanlarının desteğini alarak ilerleme şansınız var.

Mars en güçlü olduğu Koç burcunda seyahatine başlıyor

-Mars Başak’ta: Her şeyi usulüne göre yapmaya, sistemi çalışmaya gayet ediyor hak ettiğiniz ün şöhreti kazanmak için çabalıyorsunuz, ancak Mars'ın bu konumu size sürekli engeller çıkarıyor. Nihai başarıya ulaşana kadar garip aksilikler sizi buluyor olmalı. Yine de sonuca ulaşacaksınız. İradeli, zeki, zihni faal ,diplomatik yaradılışlısınız. Ticaretle uğraşırsanız zengin olma ihtimaliniz  var. Kazanmayı seven, idealist birisiniz .Ancak aşırı çalışmanız sonucu hastalığa yakalanma ihtimaliniz büyük.

-Mars Terazi’de: En büyük zaafınız ,kendinizi başkalarına beğendirme arzunuzdur. Bu arzularınızı sosyal dürtüleriniz ile destekleyerek  insanların dikkatini çekmeyi başarıyorsunuz. Popülersiniz, neşeli bir sosyal hayatınız var. Karşı cinsle ilişkilerinizde mutluluğa bulamıyorsunuz. Hayatı inceleme ve gözlemleme yeteneğine sahipsiniz. Mars bu pozisyondayken aşkta mutluluğu bulamadığınızdan evliliğinizde de mutlu olmama ihtimali olur. Sosyal çevreniz geniş, iş hayatınızda rakiplerden çok çekersiniz. Gizli veya açık düşmanlarla mücadele etmek zorunda kalırsınız. Hayatınızın ikinci yarısı daha fazla başarı ile geçecektir.

-Mars Akrep’te: Hayatınız ya hep ya hiçten ibarettir. Direnip her yolu deneyen kendiliğinden harekete geçen kararlı olumlu ve sert birisiniz. Yanınızda çalışan herkesten daha fazla çalışıyor emek harcıyorsunuz. Patronsanız sizinle geçinmesi oldukça zor. Çekici ve haşinsiniz. Tehlikeli işleri çekici buluyorsunuz, bu kaza ihtimali ile karşılaşmanıza neden olabilir. Eğlenceye yeterince zaman ayırmıyorsunuz. Bu sizin strese girmenize sebep oluyor. Kendinize zaman ayırmalısınız.

 -Mars Yay’da : Mistik Psişik araştırmalar dikkatinizi çekiyor. Bu konularla ilgili uzun yolculuklardan karlı çıkarsınız. Evliliğiniz ve karşı cinsle ilgili konularda şanslı olacaksınız. Birden fazla evlilik yapmanız olası. Başkalarına soğuk görünebilirsiniz. Alaycı, bencil ve hınç almayı seven birisiniz. Alet kullanmaya yatkınsınız cesaret gerektiren işlerde başarı verir. Mükemmel cerrah olursunuz. Diğer uygun meslekler Petrol ile ilgili meslek, dalgıç veya askeriye ile ilgili meslek olabilir. Evlilikten gelen kazanç veya miras geliri konusunda şanslısınız. Doğum haritanızda sert etkiler varsa bu size gelenek dışı din liderleri ile ilgili sorun, kardeş, komşu akrabalarla ilgili mutsuzluk verir.

Evrenin Kullanma Kılavuzu - Savaş ve mücadele gezegeni Mars yarın sabah [16  Şubat] Oğlak burcuna geçecek. Mars bu burçta yüceldiği konumdadır.  Soğukkanlı,iradeli,hırslı ve sakin davranır. 30 Marta kadar bu burçta yer  alacak.

-Mars Oğlak’ta: Siz genellikle size düşmeyen sorumluluklar üstleniyorsunuz. Ama bu yükleri sabırlı, hırsla, iyi niyetle taşıyorsunuz. Sadık çalışmalarınızın karşılığında hak ettiğiniz şöhreti ve onura kavuşacaksınız. Hayatınızın erken dönemlerinde herhalde sizden yaşça büyük ve/veya hayattaki sosyal düzeyi size uygun olmayan biri ile ilişkiniz olmuş. Temelde cesursunuz. Akılcı tedbirleri hor görmeniz ,yani kaderciliğiniz kazalara yada bir sakatlığa yol açabilir. Bu özellikle diz veya bacaklarınızın alt kısmı ile ilgili olabilir .Sosyal başarılar, organizasyon ve yönetim yeteneğinizden kaynaklanıyor. Çalışkan ,malına düşkün, girişken hırslısınız. Çok seyahat etmek , dış ticaretle uğraşmak, bilim ve ticaretten para kazanmanız olası. Marsın bu konumda olması ebeveynlerle problemi de gündeme getirir .Aranızda anlaşmazlık ve ayrılık olabilir ,ya da anneniz babanız boşanabilir veya birinden biri erken ölebilir olasılığı getirir.

-Mars Kova’da :Temel felsefeniz adalet ama herkese adalet ,Azınlıkların hakları için savaşabilirsiniz. Korkusuz bir tartışmacı, Mükemmel bir mantıkçısınız. Orijinal düşünür, planlamacısınız, öğretmen niteliğine sahipsiniz. Uzay programlarına ilginiz var. Özel hayatınızda içten kibarsınız. Kamu yararına olan projelerden saygınlık kazanabileceğiniz gibi hükümette yönetici konumunda olma ihtimaliniz büyüktür. Doktorlukta size uygun meslekler arasında .Tutumunuz görüşleriniz kolay değişmez ama değişirse bu kökten komple geri dönülmez bir değişiklik olacaktır .

-Mars Balik’ta: Çabuk etkilenen, sık sık kararsızlıklar geçiren, manik depresif bir tipsiniz. Etrafınızdaki her fazlalık ruhi dengenizi etkiliyor. Yalnız başınıza ve sessizlik içinde çalıştığınız zaman çok şey başarma şansınız var .Başkalarının hakları ile ilgili düşünürken kendi haklarınızı ihmal etmişsiniz. Siz kamu sektörü veya özel sektörün büyük kuruluşlarında çalışarak çok büyük başarı sağlayabilirsiniz. Marsın Balık burcunda olması evliliğinizde ertelenme ,aşk ilişkilerinde hayal kırıklığı verir. Güçlü etkin dostluklarınız mevcut .Sizin sıvılarla ilgili çok dikkatli olmanız gerek. Su sizin için potansiyel tehlike suyla haşlanma ,suda boğulma tehlikeleri taşıyorsunuz. Uyuşturucular, gaz, anestezi ile ilgilide tehlike veriyor.

Unutmayalım ki hiç bir gezegen yorumu tek başına yeterli değildir. Doğum haritası bir bütün olarak incelenmelidir.

Mars görüldüğü üzere evin yaramaz çocuğu gibi, hatta 15 haziranda Chiron ile kavuşumu olmuştu 

Mars Chiron kavuşumlarında yaralayıcı kazalara dikkat etmek gerekir. Bu konuyla ilgili tatsız tecrübeniz oldu mu ? Umarım ağır hasarlar almamışsınızdır . 28 haziranda ise Mars Satürn altmışlığı olacak, neyse ki bu güzel bir açı. Aralarda güzel şeylerde olsun ama değil mi? Bir şeylere başlamak için güzel günler, mevcutta başlayan işlerle ilgili daha etkin hareketli olacağız. Biraz nefes biraz mutlu haberler. Satürn’den ilahi ödüller gelebilir.

İyi değerlendirelim  derim! Çünkü, Temmuz gümbür gümbür bir karmaşayla geliyor…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •