Funda Yılmaz

Ay dikkat! Dolunay geliyor...

Ay dikkat! Dolunay geliyor...
A- A+

Bu sabah uyandığımda duygularımda gariplik hissettim anlık değişiyor. Bir iyiyim, bir kötü. Sakin ol dedim, bunun bir sebebi olmalı ve baktım ki dolunay geliyor.

Ay, dünyamızın doğal uydusu . Astrolojide “IŞIK”...

Denizleri, okyanusları etkileyip MED-CEZİR (gel,git )olaylarına yol açan AY, insan vücudunun yüzde %73 'ü su olduğundan elbette bizleri de etkiliyor. Doğum haritalarımızda Ay’ın konumu da çok önemli, bizim yaşama karşı tutumumuzu bilinçaltı tepkilerimizi, güçlü temel davranışlarımızı gösteriyor. İlk karşılaşma anında birbirimizin üzerinde bıraktığımız etkide ayın haritamızda ki, konumu ile ilgili. Duygularımız ,psikolojimiz üzerinde etkisi büyük, çünkü ay aynı zamanda evdeki koşullar, anne baba ilişkileri hatta genç yaşta verilen kararlar, olasılıklar üzerinde duruyor, genç yaşta alınmamış kararların varsa bunu tamamlaman için yetişkinlik dönemlerinde ruhsal  travmalar şeklinde karşına çıkarabiliyor…

Ay bitkilerin büyümesinde de etkilidir yani verimliliktir, hayatınızı verimli hale getirmek  için uğraşıyor. Annelik duygusunu simgeliyor ay vücudumuzda mide, göğüs, sindirim sistemi ile ilgili.  

Kadim Astrologlar, günlük yaşamda ‘Yeni ay ve Dolunay’ evrelerini not etmişler, bu zamanlarda ciddi boyutta enerji kullanıldığını keşfetmişlerdir. Yeni ay yükseldiği zaman yeni başlangıçlar için doğru zaman olduğunu kabul etmişler, çeyrek ay engellerin üstesinden gelme dönemi ,gelişimin devamı Dolunay ise “gerçekleştirme ,sonuca ulaşma zamanıdır” demişler.

Dolunay zamanında enerji akışı çok yüksektir, verimliliği ve mevcut projelerin tamamlanmasını mümkün kılar. Tamamlanma, sonlanma, bitiş etkisinde sahiptir. Tabiki bu etkileri tam anlamamız için doğum haritalarımızda ki diğer gezegenlere etkileşimine bakmak gerekir.

Eski Astrologlar, Ay’ın haritamızdaki yerine göre “şanslı” veya “şanssız” olduğumuzu gösterdiğini de söylemektedir.

Your horoscope for the week ahead: A Full Moon in Pisces will stir a sea of  emotions in you | CBC Life

Peki öyleyse sizde doğum haritanızda Ay hangi burçta ve hangi evde diye bir bakın derim…

Bende her zaman ki gibi, araştırmalarıma dayalı Burçlara etkisinden bahsedeyim Ay’ın.

-Ay Koç’ta : Lider ve öncüsünüz ,içgüdülerinize göre ani hareketlerde bulunuyorsunuz,  bunların çoğu gelenek dışı . Seveniniz olduğu kadar, kötü bir şöhretinizin de olması olasılık. Emir almaktan hoşlanmıyorsunuz. En çok sevdiğiniz şey yetki mevkiin de olmak. İşinizi kendiniz seçer öneride bulunan eş dost akrabalara kulak asmazsınız. Bu anne babanın sürekliliği olan tartışmaları arasında büyüdüğünüzü, onlara arabuluculuk yapmak zorunda kaldığınızı da gösterir. İşte bu yüzden de ‘ben bilirim ‘havasında olursunuz. Tuhaf bir şekilde de haklı çıkarsınız .

-Ay Boğa’da: Ahenkli ve güzel olan her şey sizi cezbeder ,çevrenizde iyi dostlarınız vardır. Eski, yerleşmiş, saygın ağırlığı olan ve geleneksel  şeyler dikkatinizi çeker .Başarılı olmak en büyük arzunuz ve bunun  için çok çalışacaksınız. Ters etkiler yoksa haritanızda ne tür iş yaparsanız yapın para kazanırsınız ,Esrarengiz yanı olan işlerden de para kazanmanız olası ,antikacılık gibi. Görsel sanatlarla ilgili hobi(tiyatro dernekleri gibi ) sizlere iyi gelecektir .

-Ay İkizler’de: Zihinsel  faaliyetlerle  tam sizlik, bunun yanı sıra kısa seyahatler yapmak size iyi geliyor 

Birden fazla evinizin olması ve  sık sık bu evlerde değişiklik yapma, aynı şekilde sık iş değiştirme birden fazla iş yapma olasılığı var. Yazar, öğretmen, gazeteci, sunucu, pazarlamacı, desinatör bu mesleklerden maddi kazanç elde etme ihtimali yüksektir. Eğer haritanız ters etkiler almış ise kötü planlar yapan komplo kuran biri olup, dürüstlük dışı işlerle uğraşmanız da olasıdır. Haritanızı detaylı incelemelisiniz.

New Moon in Cancer for the 12 Zodiac Signs

-Ay Yengeç’te :Rahatı ve konforu seviyorsunuz ,hayal gücünüz  zengin, dost canlısı olmanıza rağmen dış etkilere karşı çok duyarlısınız. Dostlarınız ve onların mevkileriyle övünürsünüz. Tutucu ve evcimensiniz. Anneye bağımlısınız. Soylarınızla övünürsünüz. Ters etkiler alıyorsanız kendi başınıza verdiğiniz kararlar da ve yaptığınız işlerde hep aksiliklerle karşılaşmanız olası. Başkalarının tavsiyesini dinlediğiniz zaman daha çok şanslısınız. İyi bir sahne sanatçısı olabilirsiniz. Deniz kenarında yaşamak size iyi gelir.

-Ay Aslan’da : Hırslı ,sorumluluk yüklenen , göz önünde olmaktan çekinmeyen birisiniz. Girdiğiniz işlerde yönetici lider konumunda değilseniz mutsuz olursunuz .Aşka karşı ,içten duyarlısınız buda sizi çekici kılıyor. Keşfedilmeniz ,iyi konumda olmanız yüksek olasılık . Ayın aslanda olması yüksek zekayı gösterir .Sanatçı özelliği verir. Mücevher, şık giysilere karşı tutkunuz var .

-Ay Terazi’de : Halkla ilişkilerle ilgili biçilmiş kaftansınız. Kaderiniz insanları etkilemek ve etkilenmek üzerine kurulu. Ters etkiler yoksa aşkta, evlilikte, ortaklıklarda mutlu olursunuz. Sevdiklerinize aşırı güveniyor ve etkisi altında kalıyorsunuz. Müzik, resim, fotoğrafçılık size çok iyi gelecektir.

-Ay Akrep’te: Dünyaya mücadele etmek için gelmişsiniz, yapınız yalnızlık, huyunuz savaş! Kendinizi kendiniz bile tam çözemiyorsunuz. Temelde tutucu değişikliğe açık değilsiniz ,istemediğiniz bir şeyi size kimse yaptıramaz .Ters etkiler varsa madde bağımlılığı olasıdır . Ölümle alakalı işlerde başarı verir Polislik ,adli tıp, sigortacı, itfaiyeci gibi. Birden fazla evlilik yapmanız olası.

-Ay Yay’da: Özgürlük sizin adınız, rüyalarınız çıkar, sezgileriniz çok kuvvetli .Doğa insanısınız açık hava orman, deniz, sizin ruhunuzu rahatlatır .Seyahat yapamadığınızda kendinizi kısıtlanmış hissedersiniz. Neşelisiniz ,yoğun faaliyetlerde bulunuyorsunuz ancak içinizde hep bir tedirginlik var.  Birden fazla meslekle uğraşabilir ya da sık sık iş değiştiriyor olabilirsiniz .Doğuştan öğretici yeteneğiniz var. Bir yere bağımlı olmayıp, sık sık ev değiştiriyor olabilirsiniz .

Full Moon In Aries For The 12 Zodiac Signs

-Ay Oğlak’ta: Doğuştan yönetici ve bu konuda ün kazanacak kadar yeteneklisiniz, ters etkiler varsa haritada, adınız kötüye çıkabilir, bunun için haritanızı incelemelisiniz. Etkiler iyi ise saygın bir iş insanı olacaksınız demektir. Başkalarını etkilemeyi çok iyi biliyorsunuz ancak, onların duygularını anlamakta eksiksiniz .

-Ay Kova’da :Hayal gücü kısır olanlar sizi anlamayacaktır .Onlar sizi egzantrik sıra dışı bulacaklardır .Büyük amaçlara dönük büyük girişimleri destekliyorsunuz. İcat yeteneğine sahipsiniz .Tam bir liberalsiniz ,insancıl anlayışlısınız .Kendiniz gibi düşünmeyenlerle iletişim kuramıyorsunuz. İnanç ve düşüncelerinizi paylaşan derneklerde hizmet vermek size iyi gelecektir .

-Ay Balık’ta: Duygularınıza hitap eden her şey sizi çekiyor, faaliyetlerinizdeki en büyük etken duygu, değişken birisi olmanız nedeniyle bazen güvenilmez olarak gözüküyorsunuz. Sorunlar karşısında daha cesaretli olmalısınız. Salgı bezlerinizde sorun olma ihtimali var, kilo ile ilgili problem yaşamanız olası. Hayatınızın bir döneminde haritanızda ters etkiler var ise hastane, hapishane gibi kurumlarla ilgili olayların içinde olabilirsiniz. Duygusal konular hakkında roman yazarsanız size iyi gelecektir. Haritanızı detaylı incelemelisiniz.

Ay’ın burçlara etkisi tek başına değerlendirilmez. Haritada ki diğer etkenleri de hesaplamak gerekir 

Dolunay'ın  gerçekleşeceği  14 Haziran'a az kaldı, bu dönem siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz ? Gel-gitlerimiz gel-gele dönüştü mü?

Tamamlamanız gereken konulara bir göz atın! derim…

Bu arada dolunay yay burcunda gerçekleşecek… Yay’ın konuları olan seyahat, yurtdışı ile ilgili konular, hukuksal konular, hava yolları, deniz yolları, medya, yayıncılık konuları ,ön plana çıkacaktır.

Sözleşmeler, anlaşmalar hususunda tamamlama yasayabilirsiniz.

Ancak, ticari ortaklıklarda , işbirliklerinde konuyu iyi inceleyin. Dikkat ! diyeceğim. Çünkü işin içinde Neptün var.

Neptün mü ?

Onu da sonra anlatırım…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •