Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'tarihi belge' ile yüklendi: İzin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'tarihi belge' ile yüklendi: İzin vermeyeceğiz
A- A+

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı 250 bin TL'lik tazminatı TÜRGEV ve ENSAR Vakfı'na bağışladığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'na 'tarihi belge' ile yüklenen Erdoğan, 'CHP bugün de iftiraya sarılmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Sözlerimin başında isimleri milletimizin hafızasına şehit olarak yazılan Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu'yu bir kez daha şükranla, rahmetle, minnetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun. 

Darbe sonrasında kurdukları düzmece mahkemelerle burayı bir utanç adasına çevirenleri nefretle anıyorum. Darbe mahkemelerinin aldığı gayrimeşru kararlar nedeniyle Yassıada yıllarca milletimiz tarafından Yaslı Ada olarak anılmıştır. 

Ülkesi ve milleti için hizmet üreten siyasetçiler kimi zaman darbeciler aracılığıyla tehdit edildi. 27 Nisan bildirisinden cumhuriyet mitinglerine, Gezi olaylarından 17-25 Aralık'a kadar defalarca biz de sindirilmek istendik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta tehditlere, şantajlara hiçbir zaman boyun eğmedik. Milletimizle beraber tarihimizin en büyük demokrasi zaferlerinden birine 15 Temmuz'da imza attık. 

DARBELERE KARŞI DİRENİŞİN SEMBOLÜ

Bu adanın her zerresine sinmiş vesayetçi izlerini silmeye çalıştık. Yaslı Ada Yassıada ardından da Demokrasi ve Özgürlükler Adası oldu. Özellikle hukuk fakültesi öğrencilerimizin stajlarını farklı şekilde yapmalarını arzu ediyoruz. Demokrasi ve Özgürlükler Adasıyla burayı yeni bir hüviyete ve görünüme kavuşturduk, demokrasimizi de ağır bir yükten kurtarmış olduk. Demokrasi ve Özgürlükle Adası'nı milletimizin darbelere karşı direnişinin sembolü haline dönüştürdük. İlk önce Türk Cumhuriyetleri'nin burada güzel bir zirvesini yaptık. Şimdi bunu daha geliştireceğiz ve genişleteceğiz. Burası istikbalimizin teminatı gençlerimiz için bir nevi okul işlevi görüyor. 

DARBENİN ZARARLARI

Vesayet girişimleriyle demokrasimiz kesintiye uğramıştır. Türkiye'yi siyasi, ekonomik, diplomatik bakımdan zarar veren her hadise ülkemizin kaynaklarının yok olmasına yol açmıştır. Bizimle aynı şartlarla kalkınma hamlesine başlayan ülkeler kısa sürede büyük mesafeler alırken, Türkiye bu yarışta gerilere düşmüştür. Biri Güney Kore'dir. Örneğin 1960 darbesi ülkemizi IMF'e, 71 muhtırası da un, şeker, yağ kuyruklarına mahkum etmişti. 80 darbesi enerji atılımına darbe vurmuştur. 28 Şubat'ın faturası kimi hesaplamalara göre 400 milyar doları bulmaktadır. Bankaların battığı, kamu kaynaklarının hortumlandığı 2001 krizi 28 Şubat'ın en acı sonuçlarından olmuştur. On milyonlarca insanımız bir gecede fakirleşmiştir.

Darbelerin asıl tahribatı adalet sistemimizde ve siyasete güvende yaşanmıştır. Darbecilerin karşısında selam duran hukuksuz kararlara imza atan yargı milletimizin nazarında en büyük zararı kendi itibarına vermiştir. Yargımız bu itibar kaybını 15 Temmuz gecesi sergilediği destansı duruşla telafi edebilmiştir.

BU PARALARI TÜRGEV VE ENSAR'A VERELİM

Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Cumhurbaşkanı da kaçırmış. Man Adası dediler, oradan 150 bin lira ceza, ardından şimdi bir 100 bin lira daha. Ben de dedim ki bu paraları TÜRGEV ve ENSAR Vakfı'na verelim Hiç olmazsa birkaç kuruşu da buralara nasip olsun. Hayır kurumlarımızın yolu nereden geçiyor bilsin. Paraları nereden bulacak? Devletin CHP'ye verdiği paraları buraya naklediyor.

3 günlük çıkarları için darbe çığırtkanlığı yapan kimi siyasetçiler en az cuntacılar kadar darbeye ortak olmuştur. İktidara giden yolu darbecilere koltuk değnekliği yapmakta görüşlerdir. Menderes ve arkadaşlarına milletimizin gösterdiği teveccüh hazmedilememiştir. Türkiye 1950 seçimleriyle hizmetle, eserle, yatırımlarla tanışmıştır. Camilere vurulan kilit Menderes'le kırıldı. İmam hatip okulları onunla açıldı. Allahu Ekber ilk kez onun zamanında duyuldu. Milletimiz uzun seneler sonra Menderes ve arkadaşlarında kendisini buldu. Tek parti faşizminin baskı günlerinin ardından Anadolu insanı özgürlüğü ilk defa Menderes'le teneffüs etti. Anadolu'yu elektrikle, yollarla, traktörle buluşturan merhum Menderes ve arkadaşları olmuştur. Menderes sadece millete hizmetleriyle değil, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla, nezaketiyle de gönülleri fethetmiştir.

1954 ve 1957'de yapılan genel seçimler Demokrat Parti'nin kesin zaferiyle sonuçlandı. Bu sürecin tek mutsuzu ülkeyi kendi tapulu mülkü gibi gören faşist CHP zihniyetidir. İktidara giden yolu sandık dışında aramaya başladı. 27 Mayıs'a kadar dozu artırılan kirli siyasetin nedeni askeri darbeye ortam hazırlamaktı. Aynı şimdiki CHP gibi, yaptığı sadece iftira.

Sandık dışında yol arayanlar, şimdiden seçimlere gölge düşürmek isteyenler aklını başına toplamalı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'tarihi belge' ile yüklendi: İzin vermeyeceğiz - Resim : 1

Yüzlerce deli saçması iddia darbeciler tarafından hazırlanmış, CHP tarafından yayılmıştır. Dönemin CHP Genel Başkanı devleti işlemez hale getirmeye çalışmıştır.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Bu siyaset tarzı 62 yıla rağmen halen sürdürülmektedir. 27 Mayıs arifesinde olduğu gibi CHP yalanın, kışkırtmanın merkezi konumundadır. Eser ve hizmet üretemeyenler bugün de yıllan dilleriyle siyaseti zehirlemenin çabası içindeler. CHP siyasi ahlak yoksunlarının cirit attığı, terör örgütlerinin merci bulduğu bir provokasyon üssüne dönmüştür. Kavga siyaseti 27 Mayıs öncesi uyguladıkları siyaset tarzının yeni sürümüdür. Yeniden sahnelenmesine izin vermeyeceğiz.

İktidar serabı gören kifayetsizlere sesleniyorum, demokrasimize pusu kurmaya niyetlenen sırtlanlara, dikta heveslilerine sesleniyorum; Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Türkiye egemenliğin bilakaydüşart millete ait olduğu büyük bir devlettir. Türkiye ekonomisiyle, dış politikasıyla, ufkuyla, tarihiyle, 85 milyon insanıyla güçlü bir devlettir. 

Milletin çelikten iradesine kimse zincir vuramaz, bu milletin hakkını hukukunu kimse çiğneyemez. Bu millete hizmet edenlerin kılına hiç kimse dokunamaz. Ebedi ve ezeli kardeşliğimizi hiçbir sinsi bozamadı, bozamayacak. Sandık dışında yol arayanlar, şimdiden 2023 seçimlerine gölge düşürmek isteyenler aklını başına toplamalı. Gazete manşetleriyle siyasete ayar verilen günler, terörle, şantajla siyasetin yönlendirildiği günler artık geride kalmıştır. Herkes bilsin ki Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir devlettir.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZE AYNEN DEVAM EDECEĞİZ"

Irak'ın kuzeyinde, Barış Pınarı'nda, sınırlarımızın 30 km güneyinde terörle mücadelemizi sürdürüyoruz, aynen devam edeceğiz. Biz sessiz çoğunluğun sesi olacağız dedik ve olduk.

Aklınızı başınıza alın. Hayırda, hizmette yarışacaksanız biz sonuna kadar varız. Çirkefe, hakarete, tehdide yönelik olacaksa bu bizim ahlakımız değildir. Biz siz kuklalarla değil, sizi elinde tutan efendilerinizle mücadele ediyoruz. 

 

 

 

 


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •