Kılıçdaroğlu: "Ülke elden gidiyor; sağcısı, solcusu, muhazakârı, liberali birlikte,.."

Kılıçdaroğlu:
A- A+

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Bursa’dan İstanbul’a alınan "Milletin Sesi" mitingi Maltepe'de gerçekleştiriliyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıkları:

"İktidar değişti, hak hukuk geldi diye yetinmeyeceksiniz. Bir hata gördüğünüz zaman eleştirmekten çekinmeyeceksiniz. Biz kazanacağız, söz veriyoruz, biz kazanacağız. Ülkemiz ağır bir buhranın içindedir. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Enflasyon yükseldi, onlar emeklilere tek bir zammı dahi çok görüyor.  En değerlilerimizi kaybediyoruz, gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Onların hamasi söylemlerinden de, yalanlarından da bıktık. Ağızlarını açtıklarında 2053, 2071, Almanya bizi kıskanıyor, maddelerde gizli anlaşmalar var. Bunlar yalan. Uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. 

Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya, ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Kul hakkı yiyenlerin kim olduğuna bakmadan kafalarına inmek zorundayız. 

Biz 5'li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunlara, mafyalara, baronlara ses çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Ama belediye başkanlarımız, bütün kumpasları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyor. 

İki kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor.

Kendini derin devlet olarak ilan edenlere olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun. 

Ben suçla mücadeleye inanıyorum. Bunların hepsini toplumdan söküp atmaya inanıyorum. Ülkeye gelen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. Devletimiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar. Davulla, zurnayla, kardeşçe göndereceğiz. Biz ırkçılığa karşıyız. Asla bu temiz milletin alnına bir kara leke sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. OBİT teşkilatını kuracağız. Suriye'ye Orta Doğu'ya barış getireceğiz. İlkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesidir. Herkese, 84 milyona 'Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız' diyorum. Tıpkı Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız gibi, eski tartışmaları bir tarafa bırakıp mücadele etmek zorundayız. 

Biz birlikte iktidar oluyoruz. Ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim, ben neysem oyum! Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı değiştiremem. İyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler, bir yüzükle yola çıkıp bugün milletin celladı haline geldiler. Kendi celladınızı seçmeyin. Vicdanımızı dinlemek zorundayız.

CHP'de geçmişte şöyle yaptı böyle yaptı diyorlar. Evet hatalar oldu. Biz hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Allah şahidimizdir ki kendimizi geliştirmek için çok çaba harcıyoruz. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bölgesinde saygın bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Bu söylediklerimize inanıyorsanız, akıllı bir ekonomi yönetimi istiyorsanız, Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlıkla güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 Milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız bize katılın.

Yerli ve yabancı 300’ü aşkın basın mensubu

120 metrelik dev bir sahnenin kurulacağı mitingde, yabancı basın mensupları için eş anlık Türkçe çeviri olacak ve engelli bireyler için de işaret dili tercümanı bulunacak. 15 kamera ve 1 drone ise mitingi takip edecek ve medya organlarına canlı yayın akışı sağlayacak. Basın mensupları için bilgi ve veri akışının kolaylaşması için ise alanda 15 baz istasyonu ile birlikte özel Wi-Fi hatları kurulacak. Yerli ve yabancı basın mensupları ile birlikte Maltepe Sahil Miting Alanı’nda 350’yi aşkın basın mensubu mitingi takip edecek.

Güvenlik önlemleri üst seviyede

"Milletin Sesi" mitinginde vatandaşların güvenliği için de özel olarak önlemler alındı. Miting öncesi ve sonrasında herhangi bir sağlık problemi yaşanması durumunda 50 ambulans görev yapıyor ve 3 sağlık çadırı da mitinge katılan vatandaşlar için hizmet veriyor. Ayrıca, özel güvenlik görevlileri ve parti görevlileri ile birlikte 5000 polis alanda görev yapıyor.

Sanat camiasından destek

Sanat camiasının önemli isimleri, çektikleri videolar ile "Milletin Sesi" İstanbul Mitingi’ne destekte bulundu. Katılımın yoğun olması beklenen miting öncesinde @KulturSanatCHP Twitter hesabından yayınlanan videolar dakikalar içerisinde binlerce sosyal medya kullanıcısına ulaştı.

Destek mesajı yayınlayan isimler ise: Edip Akbayram, Onur Akın, Sunay Akın, Belkıs Akkale, Metin Akpınar, Mustafa Alabora, Orhan Alkaya, Ali Altay, Hüsnü Arkan, Hürdağ Aydın, Rutkay Aziz, Selda Bağcan, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Zeynep Beşerler, Özlem Biter, Mazlum Çimen, Şevket Çoruh, Güvenç Dağüstün, Füsun Demirel, Sevinç Erbulak, Halil Ergün, Ceylan Ertem, Erdal Erzincan, Müjdat Gezen, Pelin Pınar Giritlioğlu, Mehmet Gümüş, Tülay Günal, Emrah Karaca, Aysun Kocatepe, Ali Kocatepe, Niyazi Koyuncu, Berna Laçin, Zülfü Livaneli, Vedat Sakman, Zuhal Olcay, Suavi, Nur Sürer, Burhan Şeşen, Ahmet Ümit, Levent Üzümcü, Nejat Yavaşoğulları.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •