Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktı... “Sen bize atar mı yapıyorsun? Artık konumuz para değil!”

Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktı...  “Sen bize atar mı yapıyorsun? Artık konumuz para değil!”
A- A+

İstanbul Yeşilköy’de, ortağı olduğu balık restoranında öldürülen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. 170 bin TL’lik bir anlaşmazlığın cinayete sebep olduğu bilinirken dosyanın sanığı Seccad Yeşil’in cinayetten önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu arayarak, “Sen bize atar mı yapıyorsun? Artık konumuz para değil” dediği öğrenildi. halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberi şöyle;

27 Ocak gecesi saat 00.30 sıralarında Bakırköy Balıkçılar Çarşısı Çamözü Sokak'ta Beşiktaş eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayete ilişkin soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlandı.

İddianamede sanıklar Abdulkadir Kara ve Ali Yasak hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', ‘silahla kasten yaralamaya iştirak', ‘silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs' ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 12 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıklar Burak Otçuoğlu, Fatih Okan Kodak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğurcan Bilge hakkında ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', ‘silahla kasten yaralamaya iştirak' ve ‘silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi. 2 diğer sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilirken, 8 sanık hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan 5'er yıla kadar, 1 diğer sanık hakkında ise 'suçluyu kayırma' ve 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakırköy’de bir daire satışı olayın başlangıcı

İddianamede yer alan detaylar ise cinayetin nasıl işlendiğini gözler önüne serdi. İddianameye göre Ahmet Yosunlu isimli yurttaşa ait Bakırköy’de bulunan satılması için Kerem Öztürk’e devredildi. Yaşadığı dairenin üst katında bulunan Suphi Malgaz ile anlaşan Kerem Öztürk söz konusu daireyi beraber satmaya karar verdiler. Bu karardan 2 gün sonra ise Malgaz, Kerem Öztürk’ü arayarak söz konusu daireye 1 milyon 450 bin TL’ye alıcı bulduğunu söyledi. Malgaz ve Öztürk daireyi satmak için 1 milyon 480 bin TL’ye anlaştı. Dairenin alıcısı Ohannes Çatak isimli bir kuyumcuydu. Kuyumcu Çatak daire için 20 bin TL kaparo verdi. 23 Kasım 2021 günü ise taraflar devir için Bakırköy Tapu Müdürlüğü’nde buluştu. Kerem Öztürk tapu müdürlüğüne Gökhan Karahan ve Habip Şirin isimli şahıslarla gitti. Burada yapılan ödemede Suphi Malgaz’ın daire için 170 bin TL komisyon aldığı ortaya çıktı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme! Tutuklandılar - Son Dakika  Haberleri İnternet

‘10 bin dolara adam öldürüyorlar’

Malgaz’ın aldığı komisyonun ortaya çıkması üzerine Kerem Öztürk kendisini aradı. Ancak ulaşamadı. Kerem Öztürk ile tapu dairesine giden Gökhan Karahan bu kez Suphi Malgaz’ı arayarak, “Bizim aradaki farktan haberimiz yok. Bu parayı bize ödeyeceksin” dedi. Karahan’ın bu olaya dahil olmasının nedeni ise Kerem Öztürk’ten alacağının olmasıydı. Malgaz’ın parayı vermeyeceğini söylemesi üzerine Karahan, “10 bin dolara adam öldürüyorlar. Seni de öldürürüm. Sana da ağabeylerimi gönderirim” dedi.

‘Yeşilköy’de sağlammış’

Bu yaşananların ardından korkan Suphi Malgaz 60 bin TL ödemeyi istedi. Ancak Gökhan Karahan bu kez 100 bin istedi. İkili anlaşamayınca Karahan Seccad Yeşil’e ulaştı. Konuyla ilgili Kerem Öztürk’e de bilgilendirme mesajı atan Karahan, “Seccad diye bir adamı aradım şimdi. Yeşilköy’de sağlammış. Rahat ol. Ya kim bizim paramıza çökecek s…” diye yazdı.

‘Artık konumuz para değil’

Söz konusu paranın tahsili için Seccad Yeşil devreye girdi. Yeşil bu durumu arkadaşı Kadir Yasak’a anlattı. Kadir Yasak görüşmek için Suphi Malgaz’ı arayarak buluşma teklif etti. Malgaz bu görüşmeyi arkadaşı ve avukatı olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na iletti. Hep beraber Yeşilköy’de buluştular ve bu görüşmede Suphi Malgaz’ın 65 bin TL’yi karşı tarafa vermesi kararlaştırıldı. Ancak bu görüşmeden sonra Seccad Yeşil görüşmede bulunan Robert Güler’i arayarak, “Bu Şafak bize gider mi yaptı” diyerek Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun numarasını isteyerek Mahmutyazıcıoğlu’nu aradı. Mahmutyazıcıoğlu’nun söz konusu görüşmede, “Ben size atar yapmadım. Biz rakamlarda anlaştık” dedi. Ancak Seccad Yeşil, “Artık konumuz para değil” diyerek yanıt verdi. Bu görüşmeden sonra söz konusu para yatırılmadı. Olay günü ise Mahmutyazıcıoğlu ile şüpheliler arasında tartışma çıktı ve Mahmutyazıcıoğlu öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •