Fenerbahçe ve derneklerden 'Fenerbahçe stadının yerinin değiştirilmesini' öneren Tuba Torun'a sert eleştiri...

Fenerbahçe ve derneklerden 'Fenerbahçe stadının yerinin değiştirilmesini' öneren Tuba Torun'a sert eleştiri...
A- A+

Fenerbahçe, Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun'a bir yanıt verdi.Tuba Torun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı örnek göstererek şehir içlerinde stat olmaması gerektiğini ifade etmiş ve bunun ilkelce bir durum olduğunu savunmuştu.

https://youtu.be/Na1TghSFoBc

Torun daha sonra paylaşımını, kaldırmıştı. Torun'un paylaşımı çokça konuşulmuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Tuba Torun'a sosyal medyadan verdiği yanıtta, "özür" beklediklerini ifade etti. Açıklamada, "Sn. Torun’un, Kulübümüzü hedef alan bu yaklaşımını kınıyor, temsil ettiği kimlikler ile zıt bir yaklaşım ortaya koyarak camiamızı gerginliğe sevk eden, provokasyona sebep olan sosyal paylaşımlarına son vermesini, kulübümüz ve camiamızdan özür dilemesini bekliyoruz" denildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:"Dün itibariyle sosyal medyada yer bulan, taraftarlarımızın tepkisini çeken, bugün de tamamen ‘gerçek dışı bir yaklaşımla’Kulübümüzün tüzel kişiliğini hedef alma noktasına gelen gündemi hassasiyetle takip etmekteyiz.

Şüphesiz ki ülkemizde her bir birey, hür iradesi ile görüş ve düşüncelerini ifade edebilme özgürlüğüne sahiptir.

Burada ise konu ne yazık ki milyonlarca taraftarı olan bir spor kulübünü ve tarihinden gelen en önemli hassasiyetlerini hedef almak kaydıyla ‘kişisel görüş ve düşünce seviyesini’aşan noktaya gelmiştir.

Bir siyasi partiyi temsil eden ve avukat kimliğine sahip olan Sn. Tuba Torun, “Fenerbahçe provokasyon yapacak ihbarı alındığı için katılacağım etkinlik iptal edildi” şeklinde hukuk ihlali içeren, tamamen gerçek dışı bir yaklaşım ortaya koymuş;

Kendisinin bu iddiasının, resmî mecralardan etkinliğe dair yapılan ‘hava şartları dolayısıyla iptal edilmiştir’ açıklamasıyla vahim bir iftira olduğu, net şekilde ortaya çıkmıştır.

Sn. Torun’un, Kulübümüzü hedef alan bu yaklaşımını kınıyor, temsil ettiği kimlikler ile zıt bir yaklaşım ortaya koyarak camiamızı gerginliğe sevk eden, provokasyona sebep olan sosyal paylaşımlarına son vermesini, kulübümüz ve camiamızdan özür dilemesini bekliyoruz."

Öte yandan, Havacı Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu da, Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun'u kınayan yazılı bir açıklama yayımladı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı Tartışılmaz Bir Tarihsel Olgudur…

Son günlerde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadımızın yeri hakkında bir siyasetçinin ifadeleri üzerine başlayan tartışmalar, Havacı Fenerbahçeliler Derneği üyeleri tarafından derin üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır.Mega kent İstanbul’un sürekli bir yenilenme ve değişim içerisinde olması kaçınılmazdır. Ancak şehirler, tarihsel süreç içerisinde geçirmiş oldukları değişim sonucunda edindikleri kültürel kimlikleri ile bu kimliklerin varlığını korudukları/sürdürebildikleri sürece değer kazanırlar. Kentin kimliği üzerinde önemli hale gelmiş kurum ve kuruluşlar birer tarihsel olguya dönüşür. Bu olgu yalnızca tarihin yaşatılması ile ilgili olmayıp aynı zamanda tarihsel olgunun yarattığı ekonomik değerlerin devamı için de önemlidir.Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadının bulunduğu arsa, 89 yıl önce, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kulübümüze parası karşılığı tahsis edilmiş ve Anadolu yakasının önemli tarihi duraklarından biri olmuştur.Bu durak, yalnızca spor kültürünün şehrin kültürü içerisinde var olmasını değil aynı zamanda çevresini ekonomik olarak zenginleştiren bir yapıdır.Şehirler dinsel yapıları, sarayları, köprüleri, üniversiteleri, hastaneleri, tarihi kişilerin yaşadığı binaları ve stadyumlarıyla bir tarihsellik yaşarlar. Bu yapıların şehrin içerisinde yer alması, şehirlerin tarihlerinin yeni nesillere aktarılmasına vesile olur.Siyaseti uyarıyoruz….Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadımızın yeri ve taşınması konusunda belirli çevrelerce yapılan tüm çabalar ve kara propagandalar,Fenerbahçe taraftarının yıkılmaz iradesi karşısında sonuçsuz kalacaktır. Evet… Fenerbahçe her görüşten, her partiden insanı bünyesinde barındırır... Ancak bu çeşitlilik Fenerbahçelilik ile tek olguya dönüşür.Bu da Fenerbahçe sevgisidir… Bu sevgi değiştirilemez bir gerçektir...Bu gerçeği anlamayan siyasetçilere rahmetli Mesut Yılmaz’ın başkanlığındaki partinin stadımızda açılan “Sandıkta Görüşürüz Mesut Bey” pankartı sonrası Kadıköy’den yüzde kaç oy aldığını araştırmalarını tavsiye ediyoruz.Siz siz olun Fenerbahçe üzerinden bir toplumsal harekete meydan vermeyin. Siz siz olun nasıl olsa bu bölgede kesin kazanırız algısına düşmeyin. Siz siz olun Fenerbahçelinin değerleriyle oynamaya kalkmayın. Siz siz olun torunlarımızın gideceği stadımıza gözünüzle yan bakmayın…Yoksa mı? Emin olun öğreneceğinize pişman olursunuz……
HAVACI FENERBAHÇELİLER DERNEĞİHAVADA KARADA TAM DESTEK

https://haberiskelesi.com/2021/10/02/fenerbahce-stadinin-yerinin-degistirilmesini-oneren-chpli-tuba-toruna-sosyal-medyadan-tehdit-yagdi/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •