Muharrem İnce'den ilginç kehanet: Çanakkale Köprüsü açılmadan seçim kararı çıkmaz!

Muharrem İnce'den ilginç kehanet: Çanakkale Köprüsü açılmadan seçim kararı çıkmaz!
A- A+

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da basın mensupları ile buluştu. İnce, basın mensuplarına Memleket Partisi’nin kurultay süreci, istifa haberleri ve merak edilenler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Muharrem İnce, Ankara’da basın mensupları ile buluştu. İnce, basın mensuplarına Memleket Partisi’nin kurultay süreci, istifa haberleri ve merak edilenler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İnce ve basın mensuplarının buluşması, toplantı havasından çok bir sohbet havasında geçti. Burada Memleket Partisi’nde yaşandığı iddia edilen istifalar hakkında değerlendirme yapan İnce “Ben partiye üye dahi olmayan kişilerin istifa haberlerini okudum. Memleket Partisi’nde istifa depremi başlıkları atılıyor ama durumun depremle alakası yok” açıklamasıyla kamuoyuna yansıyan istifa haberlerini yalanladı.

Erken seçim tartışmalarına değinen İnce, 2022 sonbahardan önce erken seçime gidilmesini beklemediğini söylerken çarpıcı bir değerlendirme yaptı. ‘Yanılırsam bir şey diyemem’ diyen İnce, Çanakkale Köprüsü açılmadan Erdoğan’ın seçime gitmesini beklemediğini söyledi.

Memleket Partisi’nin çok kısa sürede örgütlenmesini tamamladığını söyleyen İnce, 18 Eylül’de gerçekleşecek kurultay ile ilgili “Erken seçim dedikoduları var. Biz Memleket Partisi olarak açıkta kalmak istemedik, seçime girmek istiyoruz. Bu nedenle kısa sürede örgütlenmemizi tamamladık ve kurultay kararı aldık. O gün görkemli bir kurultay yapacağımızı düşünüyorum. Bütün her şeyi kendi imkânlarımızla yaptık, her şey 80 kişinin imkânlarıyla yapılmıştır.” açıklamasını yaptı.

Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle oldu:

* Kurultaydan sonra randevu almak şartıyla ve yanınızda bir muhasebeci getirmek şartıyla istediğiniz zaman genel merkezimize gelip mali durumu basına açık bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Her şeyimiz şeffaf, Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz.

* Memleket Partisi’nde tüm örgütlerin önüne sandık koyduk, Genel Başkan adayı olmak isteyen varsa buyursun gelsin aday olsun diye. İlk başta “Muharrem İnce senin karşına rakip mi çıkacak?” diyorsunuz. Doğru söylüyorsunuz ama eksik söylüyorsunuz. Biz bir devrim yaptık, bugün 128 kişi oy kullanır yarın 1280 kişi. Bu bir başlangıç, bir yola çıkıştır.

*Muharrem İnce rakipsiz görülebilir ama bizim yaptığımız demokratikleşme yolunda atılan bir adımdır. 12 Eylül 1980’den beri demokratikleşme adına atılan en önemli adım Memleket Partisi tüzüğüdür.

* Kurultaydan sonra siyasette bir ilki daha hayata geçireceğiz ve parti içi referandum sistemini getireceğiz. Parti içinde tartışmalı olan tüm konuları üyelerimize soracağız.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ GEZECEĞİZ

* Kurultayımızı yaptıktan sonra yeniden yollara düşerek tüm Türkiye’yi dolaşacağız ve seçime hazırlanacağız. Memleketin bir ucundan diğer ucuna karış karış dolaşacağız. Biz milletimize “ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket” diyoruz.

* İddialı bir şekilde seçime hazırlanacağız. Partimizin kalıcı olacağından ve Türkiye’ye demokrasi getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

*Tabana dayalı bir siyaset yapacağız “vatandaş ne diyor?” buna bakacağız.

* 15 bin civarında üyemiz var, üye kampanyasını başlatacağız ancak önce kurultayımızı yapıp seçime katılma hakkını alalım dedik. İlk hedefimiz 100 bin üye ve kurultaydan sonra kampanyamızı hızlandıracağız.

* Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce diyemiyorum, aday adayıyım diyorum.

* Yorgun Erdoğan’ın gitmesi lazım, bunda hemfikiriz. Siyaset bir iddia ve ikna işidir. Biz iddiamızı ortaya koyuyoruz. Bir partinin Genel Başkanı’nın cumhurbaşkanı adayı olması doğaldır. Bir siyasi partinin iddiası memleketi yönetmektir.

ANKETLERE İNANMIYORUM

* Anketlere inanmıyorum, tüm anketler palavra. Geçenlerde bir anket şirketinin anketi önüme geldi, bütün partileri yazmış (Memleket Partisi hariç) bir de en sona “Diğer” diye bir sütun koymuş ve oy oranını yüzde 5 göstermiş. Diğer dediği zaten sadece bizim partimiz kalmış. Bakmanızı öneririm.

* Belediyeler başarılı-başarısız tartışması var. Bu iktidar çıtayı o kadar düşürdü ki hiçbir şey yapmasan da başarısız olmazsın. Bu durumda “Ha nasıl olsa seçimi alırım” diyorlar ama öyle basit değil. Karşılarında devasa güçleri olan bir iktidar var, devletin gücü var o kadar kolay değil. Kim olursa kazanır hikayesi yanlıştır, biz iddiamızın arkasındayız parti genel başkanı aday olmayacak da dışarıdan biri mi aday olacak?

TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ 80'LERİN GERİSİNE DÜŞTÜ

* Türkiye’de demokrasi 1980 öncesinin de gerisine düşmüş durumda.

* Çatı aday gösterilmesi kesinlikle doğru değil. Bence Kılıçdaroğlu ve Akşener ayrı ayrı adaylığını koymalı. Ne kadar çok aday olursa o kadar çok katılım artar. Ancak aday olan isimler topluma söz vermeli. İkinci tura kalan ve ikinci sırada olan (Erdoğan’ın arkasından) adaya destek verilmeli.

*Biz Memleket Partisi olarak hiç anket yaptırmadık, elimizde hiç anket yok. Ekim-Kasım gibi anket çalışması yaptırmayı düşünüyoruz. İlk önce kurultayı bir görmek istedik, daha sonra anket yaptıralım dedik.

* Ben rüştünü ispat etmiş bir siyasetçiyim. Meydanlara yeniden çıktığımızda yeniden baş aktör olacağımızı biliyorum.

* Her konuda “Sesimizi çıkarmayalım, muhafazakarlar kızmasın” düşüncesi yanlıştır. Afganistan’a bir bakın ve ibret alın, laiklik asıl Müslümanlara lazım. Sonra 1000 sene daha Mustafa Kemal Atatürk beklersiniz.

* Sayın Devlet Bahçeli ile genel olarak anlaşamayız ama laiklik açıklamalarını çok yerinde ve doğru buldum.

SORU-CEVAP

* Kendisine sorulan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi bir sistem tasarımınız var mı?” sorusuna: Dünya siyasi literatüründe ne güçlendirilmiş parlamenter sistem ne de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adında bir sistem yok. Ben sistemin adıyla değil özüyle uğraşıyorum. Bir sistemde temel olan güçler ayrılığıdır, güçler ayrılığı varsa sistem doğrudur.

* Kendisine sorulan “CHP’den ayrıldıktan sonra diğer partiler size mesafe koydu mu?” sorusuna: Sizin bir kebapçı dükkanınız olsa ve ben de hemen karşısına bir kebapçı dükkânı açsam bana kızmaz mısınız? Elbette kızarsınız ve elbette mesafe koyanlar da olmuştur.

* Kendisine sorulan “Erken ya da baskın seçim öngörüyor musunuz?” sorusuna: 2022 sonbahardan önce seçim öngörmüyorum. Seçimin iki yolu var biliyorsunuz ki ya Erdoğan’ın takdiri ya da 360 milletvekilinin isteği. Muhalefetin 360 milletvekili olmadığı için erken seçim olması sadece Erdoğan’ın takdirinde. Tabii yanılırsam bir şey diyemem ama ben son gelişmeler çerçevesinde Çanakkale Köprüsü’nü açmadan Erdoğan’ın seçim kararı vermeyeceğini düşünüyorum.

* Kendisine sorulan “Üçüncü bir ittifak arayışınız olur mu?” sorusuna: Biz seçime tek girmenin yollarını arayacağız. İttifak konusu seçim zamanı gündeme gelir. İttifak ortağımız söylemlerini yanlış buluyorum, ittifak konuşmaları seçim döneminde yapılmalı.

* Kendisine sorulan “İkinci tura Erdoğan ve HDP kalırsa tercihiniz kimden yana olur?” sorusuna: Ben bu soruların maksatlı olduğunu düşünüyorum. Bir kere HDP’nin Erdoğan karşısında kalma şansı yok. Böyle soruları maksatlı ve mantıksız bulduğum için yanıtlamamayı tercih ediyorum. Böyle sorulara verilen yanıtlar toplumu gerer.

Kaynak: Gerçek Gündem

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •