Turkuvaz Medya'da değişim kaçınılmaz mı? HaberTürk'te pazarlıklar devam mı ediyor? 360 Tv satıldı mı? TGRT Haber'de neler oluyor?

Turkuvaz Medya'da değişim kaçınılmaz mı? HaberTürk'te pazarlıklar devam mı ediyor? 360 Tv satıldı mı? TGRT Haber'de neler oluyor?
A- A+

Mevsimler gelip geçiyor, tıpkı ömrümüz gibi… Koca bir yazı yangınlar, seller, felaketler, Afganistan, mülteciler ve pandeminin gölgesi altında bitirmek üzereyiz. Ve sonbahar... Bir başka deyişle hazan yani hüzün mevsimi geldi çattı. İşte sonbaharın kapımıza dayandığı şu günlerde necip Türk medyamız son derece hareketli günler yaşıyor. Demirören Medya'dan, HaberTürk’e, TGRT Haber’den, 360’a, Turkuvaz Medya'dan Flaş Tv’ye kadar… İşte, otuz iki kısım tekmili birden medya dedikoduları...Haberİskelesi.com Haziran ayında medya kulislerinde konuşulan bir dedikoduyu kaleme almıştı.

Aydın Doğan'ın HaberTürk'ü satın almayı arzu ettiği, bu konuda damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın görüşmeleri yürüttüğü yönündeydi. Enerjiden denizciliğe, medyadan cam sanayiine birçok alanda faaliyet gösteren Ciner Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Turgay Ciner’in de medyadan çıkmak istediği herkesin malumu. Böylesi bir satın alma beraberinde bir çok denge unsurunu ve çok sayıda detayı gözetmekten geçiyor... Yarının ne getireceği bilinmez olsa da her an her şey olabilir diyelim...

Her ne kadar bu dedikodu taraflarca 'yalanlansa' da bu arzu ve isteğin devam ettiğini bir yere kalın harflerle not edin... Dedik ya, medya kulislerinde dolaşan dedikodu bu!Evet, Sonbahar kapımızda, kısalan günler, sararan yapraklar, yağan yağmurlar ve esen serin rüzgarlar bakalım bize ne gösterecek. Küresel ısınma nedeni ile artık 4 değil 2 mevsim yaşıyor olsak da bakalım daha neler yaşayıp göreceğiz...

Demirören Medya ve Aile Kavgası...Doğan Grubunu, Ciner Grubu derken bir kulis bilgisi de Demirören Medyadan... Bilindiği üzere 2018 yılındaDoğan Grubu, Demirören Grubuna geçti. Bu olay yaratan satış sonrasında Demirören Medyanın başına da aileden Meltem Demirören Oktay geçti. İddiaya göre, özellikle, Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan çektiği 750 milyon dolar kredi ile ilgili iddialar aile içinde sorun olmuş durumda. Alınan bu kredinin durumu “ticari sır” olarak kalsa da Demirören Ailesi bu konunun 'Ana Muhalefet Partisi CHP' tarafından sıklıkla dillendirilmesinden dolayı son derece rahatsızmış! İşin bir de yayıncılık tarafı var! Ve yine iddia o ki, Meltem Demirören Ankara'dan gelen yoğun taleplerden bunalmış! Son olarak, Gazeteci Sabahattin Önkibar tarafından Demirören Ailesi içinde, kardeşler Tayfun Demirören ve Yıldırım Demirören arasında AK Parti ile yakınlaşma nedeniyle kriz yaşandığı iddia edilmişti! Önkibar, ‘ailenin yakın çevresinden aldığı bilgilere’ göre, Tayfun Demirören’in abisine “Devran döndüğünde, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan gittiğinde bizi yok ederler” diye çıkıştığını öne sürmüştü! Yıldırım Demirören ile Meltem Demirören Oktay'ın da arasının da açık olduğu yine iddialar arasında...

Evet, Demirören Ailesi için medyaya girmek, yıpratıcı bir girişim olmuş durumda...

Ve Turkuvaz Medya...

TRT yönetiminde değişikliğe gidilmesinin ardından görevinden alınan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Turkuvaz Medya’nın başına geçeceği gündeme gelmiş ancak bu değişim gerçekleşmemişti.

Ve gelelim medya kulislerinden konuşulanlara... İbrahim Eren adı hala sıcaklığını koruyor. Serhat Albayrak cephesinde ise bu değişime sıcak bakılıyormuş! Serhat Albayrak'ın yakın çevresine 'çok yıprandığını ve yıpratıldığını' söylüyormuş... Bu değişim için ise yine sonbahar işaret ediliyor... Ne demişti şair; "Sonbahar sanattır, diğerleri mevsim!" Ve tüm ihtişamı ile bir sonbahar daha geliyor, heybesinde bilinmezliklerle...Elruha İsot Biber Kolonyası 360 TV'de – Elruha Kozmetik360 Tv el mi değiştiriyor…Türk Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren 360 TV'nin satıldığı konuşuluyor… Kurulduğu günden beri bir türlü istenilen kıvama gelemeyen kanalın iktidara yakın bir grup tarafından alındığı hatta kanalın Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Altuğ Demirel’e de teşekkür edildiği yine gelen haberler arasında.

Fatih Portakal, ekrana dönme şartlarını açıkladıFlash TV Açılıyor mu? Fatih Portakal’a Teklif Gitti mi?

2019 yılında ‘idari, siyasi ve mali baskıları’ gerekçe göstererek yayınını sonlandıran Flash TV yeniden ekranlara dönmeye hazırlanıyor… Hatta, daha önce temmuz ayında yayına çıkacağı ifade edilen Flash TV’nin 4 Ekim 2021 itibarıyla izleyicileriyle buluşacağı kaydedildi. Ancak, bu tarih ne yazık ki gerçekleşecek gibi gözükmüyor! Neden mi?

İş insanı Ömer Ziya Göktuğ’un sahibi olduğu Flash TV, gazeteci Hakan Aygün’ün Genel Yayın Yönetmenliği altında ‘çok sesli’ olarak adını duyuruyor. Şöyle ki; Aygün’ün Ana Haber Bülteni için duayen Televizyoncu Uğur Dündar’a teklif götürdüğü bir çok yerde yazıldı çizildi. Ancak, Uğur Dündar’ın Aygün’e beklediği yanıtı vermediği de bilinen bir gerçek. Hakan Aygün de B Planı olarak, Fox Haber’den ayrılan Fatih Portakal’a teklif yaptığı da gelen dedikodular arasında… Tüm bunlar yaşanırken, Flash TV’de Aile içinde yaşanan büyük bir KAVGA’nın varlığı konuşulmakta! Uzunca bir süredir küs olan Mehmet - Ömer Ziya Göktuğ kardeşlerin arası Flash TV yüzünden giderek açılmış!

Flash TV’nin yüzde 50 ortağı olan ağabey Mehmet Göktuğ kanalın yeniden açılmasını istemiyor. Bu konudaki kararlı tavrını da kardeşi Ömer Ziya Göktuğ’a bildirmiş. Ağabey Mehmet Göktuğ’un bu tavrı yüzünden Ömer Ziya Göktuğ talimatı ile Flash TV'nin Bursa merkezindeki Tower Plaza'ya da alınmadığı da iddialar arasında… Hakan Aygün kanalın açılması için çok sayıda iş insanı ile konuştuğu ve destek aldığı da medya kulislerinde konuşuluyor. Aile kavgasının çıkılmaz bir boyuta varması nedeniyle kanalın Flash Tv olarak açılmayacağı da konuşulanlar arasında!

Türkiye'nin Yükselen Haber Kanalı: TGRT Haber - YouTubeTGRT HABER yeniden TGRT mi oluyor?Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğu düşünüldüğünde, TGRT Haber ne yazık ki, değişime bir türlü ayak uyduramadı. Türkiye’nin ilk haber kanallarından biri olan TGRT Haber, mevcut haber anlayışı ile bir türlü etkin bir kanal olamadı! İşte bu nedenle olsa gerek ki mevcut formatına veda etmek üzere. İddiaya göre, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören'in, radikal değişiklik için kurmaylarına talimat verdiği yönünde. Kapalı kapılar ardında gerçekleşen değişime göre TGRT HABER, yeniden TGRT’ye dönüşecek… Mevcut kadronun ne olacağı ise şimdilik muamma!

https://haberiskelesi.com/2021/06/17/aydin-dogan-efsanesi-geri-mi-donuyor-medyada-taslar-yerinden-oynayacak-gibi/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •