ODA TV’nin "KADEM'den gerçek silah çıktı" haberine yalanlama geldi!

ODA TV’nin
A- A+

ODA TV, TRT adına çekilen dizide kullanılan plastik oyuncak siyahları gerçek silahlar olarak sundu ve gerçek silahların KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı savundu. Dizinin yapımcısı Halis Cahit Kurutlu, Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu ODA TV’ye, "Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız, FETÖ’nün ‘mahrem’ yapılanmasını, örgütsel şemasını anlatan, Türkiye tarihinde bir ilk olarak itirafçıların yüzü açık röportajları alınan ‘mahrem’ projesine Temmuz ayında yayınlanınca FETÖ’den büyük tepki bekliyorduk fakat ilk ses ODA TV’den geldi" tepkisini gösterdi.

ODA TV'nin haberinde TRT adına çekilen dizide kullanılan plastik oyuncak siyahlar gerçek silahlar olarak verilince başta dizinin yapımcıları olmak üzere geniş bir kesimden tepki geldi!

İşte ayrıntılar...ODA TV, KADEM'İ HEDEF ALDIODA TV yazarı Caner Taşpınar'ın, "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" başlıklı haberinde, "KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Odatv ulaştı" iddia edildi.

ASKERİ UZMANLAR İNCELE(MİŞ)

Öte yandan konuya muhatap fotoğraflara ilişkin askeri uzmanlardan fikir alındığı belirtilen haberde, “Odatv, askeri uzmanlara fotoğraflardaki silahların gerçek olup olmadığını sordu. Askeri uzmanlar, bir silahın ele alınmadan gerçek olup olmadığının net şekilde tespit edilemeyeceğini belirtti.” denildi.

GÖRÜNTÜLER FİLM SETİNE AİT

KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı iddia edilen silahların çekimleri İstanbul Ataşehir’de süren FETÖ’nün mahrem yapılanmasını anlatan “Mahrem” dizisinin setine ait olduğu ortaya çıktı.

Askeri danışmanların da yer aldığı söz konusu filmin setinde çalışan rejisör Ömer Sevinç ise ODA TV’nin yalan haberine tepkisini sosyal medyadan dile getirdi.

Sevinç, paylaşımında “Türkiye’de habercilik bu işte. Film seti orası. Bizzat setinde çalışıyorum. Askeri danışmanlarımızın olduğu film seti üstelik. Gelip sorsaydınız anlatırdık ama işte.. ayrıca motorumun bagajı gözüküyor hemen siliyorsunuz fotoğrafı izinsiz çekim yapmışsınız.” dedi.

Diğer yandan Ömer Sevinç’in iddia ettiği gibi  set çalışanı olduğu, haberde yer alan fotoğrafta gözüken bagajın da Sevinç’in motosikletine ait olduğu görülüyor.

‘KEŞKE DETAYLARI ARAŞTIRILARAK HABER YAPILSAYDI’

Dizinin set çalışanlarından biri olduğunu söyleyen Batuhan Sert, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahların film setine ait olduğunu belirterek “Keşke detayları araştırılarak haber yapılsaydı” dedi. Sette çalışan bir başka isim Gülşah Yavuz ise, yaptığı paylaşımda görüntüdeki aracın sanat kamyonu olduğunu ifade ederek “Oyuncak silah onlar dedeler. Set o set” ifadelerine yer verdi.

DİZİDE KULLANILAN SİLAHLAR PLASTİK OYUNCAK SİLAHLARODA TV'nin haberinin yalan olduğu, söz konusu silahların TRT adına çekilen ve FETÖ'nün mahrem yapılanmasını anlatan drama dizisinde kullanılan plastik oyuncak (imitasyon) siyahlar olduğu öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: KAMYONDAKİ UÇAKSAVARI ÇEKEMEMİŞLER Mİ?

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Saliha Okur Gümrükçüoğlu da, ODA TV'yi eleştirdi ve "Kamyondaki uçaksavarı çekememişler mi:)))" diye sordu.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) "İftira haberciliğine cevaben!" başlıklı açıklaması şöyle:

"Oda TV'de Caner Taşpınar imzası ile yayınlanan 'Öğrenci Yurdundan Çıkan Silahlar' başlıklı haberde 'KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Oda TV ulaştı' ifadelerine yer verilmiştir.

Söz konusu silahlar gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarlarıdır.

Pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmayan binaya 'kız öğrenciler girip çıkarken silah taşındığı', 'durumu gören öğrencilerin şoke olduğu' gibi yalanlarla servis edilen haber, hayal ürünü olmanın ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsızlaştırma çabasından ibarettir. Objektif habercilikten dem vuranların habercilik ahlakını da net bir şekilde ortaya çıkarmıştır.

Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set malzemelerinin taşınma görüntüsünü 'gizli bir silahlanma hareketi' gibi göstermek akıl ve mantık dışıdır.

Her türlü iletişim kanalı açık bulunan KADEM'i değil, pandemi ve tadilat nedeniyle kapalı bulunan yurdu, üstelik kısıtlamaların sürdüğü Pazar günü arayıp ulaşamadıklarını söylemek de habercilik değildir. Yapılan, siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonudur!

Sözde haberi kaleme alıp yayınlayarak KADEM'i itibarsızlaştırma çabası içine girenlerle hukuk önünde hesaplaşacağımızı ilan ediyoruz."

KURUTLU: FETÖ'DEN BÜYÜK TEPKİ BEKLİYORDUK FAKAT İLK SES ODA TV'DEN GELDİ

Dizinin yapımcısı Halis Cahit Kurutlu "Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız, FETÖ'nün 'mahrem' yapılanmasını, örgütsel şemasını anlatan, Türkiye tarihinde bir ilk olarak itirafçıların yüzü açık röportajları alınan 'mahrem' projesine Temmuz ayında yayınlanınca FETÖ'den büyük tepki bekliyorduk fakat ilk ses ODA TV'den geldi" dedi.

SELÇUK BAYRAKTAR: İÇERDE ALEV PÜSKÜRTEN EJDERHALAR OLDUĞU DA SÖYLENİYOR"

Baykar Savunma Teknoloji Lider Selçuk Bayraktar ise ODA TV'nin gerçek dışı haberini paylaşarak, "Ankara KADEM yurdundan son görüntüler geldi. İçerde alev püskürten ejderhalar olduğu da söyleniyor.... @kademorgtr" ifadelerini kullanarak ODA TV'nin yalan haberini eleştirdi.

SEVİNÇ: FİLM SETİ ORASIDizinin reji asistanı Ömer Sevinç ise ODA Tv'yi eleştirdi ve "Türkiye'de habercilik bu işte. Film seti orası. Bizzat setinde çalışıyorum. Askeri danışmanlarımızın olduğu film seti üstelik. Gelip sorsaydınız anlatırdık ama işte.. Ayrıca motorumun bagajı gözüküyor hemen siliyorsunuz fotoğrafı izinsiz çekim yapmışsınız" ifadelerini kullandı.

SERT: SİLAHLAR GERÇEK DEĞİLDİR

Oyuncu Batuhan Sert, "ODA TV tarafından yapılan öğrenci yurdundan silah çıktı' haberini yapanlara duyurulur. Silahlar setimizde bulunan sanat ekibi tarafından getirilen silahlardır. Silahlar gerçek değildir. 'Kamyonlarla tüfekler, silahlar taşındı' haberi aslında ekibimizin işini ne kadar iyi yaptığının göstergesidir. Keşke detaylı bir şekilde araştırılıp haber yapılsaydı." ifaderiyle ODATV'ye yüklendi.

KAYA: ODA TV BİRAZ DESTEKLİ AT

Sanat şef asistanı Aşkın Kaya da, ODA TV'ye tepki gösterdi ve "Yoo kayıp değil kiralık bu silahlar varsa bir çekim için kiralayabiliriz. Seri numarasını hatırlamıyor musun peki? Biraz destekli at. Yalnızca belgesel çekiyorduk. 'Kimler milletin üstüne silah doğrulttu?' görün istedik. Yakında TRT'de" ifadelerini kullandı.

Aşkın Kaya'nın ODA TV'nin haberinde yer alan fotoğrafta bulunan kişinin kırmızı tişörtlü kişi olduğu öğrenildi. Aşkın Kaya'nın, plastik silahları topladığı bildirildi.

MAHREM DÖKÜ-DRAMA MİNİ DİZİ

TRT'de önümüzdeki günlerde yayınlanacak "Mahrem Dökü" adlı dizide, FETÖ'nün 'mahrem' yapılanması, örgütsel şeması ve Türkiye tarihinde bir ilk olarak itirafçıların yüzü açık röportajları anlatılacak.

Fotoğrafçı ve sinema eleştirmeni olan aynı zamanda dizinin uygulayıcı yapımcısı Muhammed Erkam Bülbül'de sosyal medya hesabından Oda TV'deki habere imza atan Caner Taşpınar'a iş teklifinde bulundu...

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •