Soylu Sorusuyla Gündem Olan Gazeteci Kim?

Soylu Sorusuyla Gündem Olan Gazeteci Kim?
A- A+

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir toplantı sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak itham edici bir soru sorarak bir anda Türkiye gündemine oturan, soruyu sorduğu anın videosunu yayınladıktan birkaç saat sonra işine son verilen Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın,  2014 yılında AKP’den Malatya – Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan Malatya – Hekimhanlı Ali Seydi Turan’ın oğlu olduğu öğrenildi.

Prof. Necmettin Erbakan liderliğindeki MSP’den gençlik kollarında siyasete atılan ve AKP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olan Ali Seydi Turan, oğlu AA Muhabiri Musab Turan’ın sorduğu sorudan ve sorma üslubundan rahatsız olduğunu ve partisine olan bağlılığından bir milim sapma bulunmadığını vurgulayan bir açıklama yaptı.

Türkiye gündemini değiştren soru konusunda neler olmuştu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’ndeki programda bir dizi açıklama yapmış, Bakanların bu açıklamasından sonra, soru-cevap bölümüne geçilmişti.

Bu bölümde söz alan, Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolorına gönderme yaparak, Bakanlar Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli’ye şok etkisi yaratan şu soruyu sormuştu:

“Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım, üç buçuk yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”.

Musab Turan, sorusuna ve Bakanların verdiği cevaba ait görüntüleri sosyal medyada yayınladıktan kısa süre sonra, Türkiye gündemi bir anda bu soruya, soruyu soran devletin resmi kurumu Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan’a odaklanırken, tartışmalar, Musab Turan’ın bu soruyu kendi kişisel iradesi ile mi sorduğu yoksa bazı güç merkezleri tarafından yönlendirildiği sorusuna yoğunlaştı.

Gece boyunca sosyal medyada tt olan, televizyonlardaki siyasi tartışmaların merkezine oturan Musab Turan ve sorusunun arka planına ilişkin çok sayıda varsayım ileri sürülürken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve eski milletvekili Şamil Tayyar Musab Turan’a çok sert eleştiri ve suçlamada bulunduktan birkaç saat sonra, AA Genel Müdürlüğü Musab Turan’ın işine son verildiğini ve hakkında herhangi bir örgütle bağlantısı olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

Babası Aliseydi Turan Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu

Türkiye Musab Turan ve sorusunu konuşurken, bir yandan da Musab Turan’ın ailesi ve memleketi de araştırma konusu oldu internet ortamında.

Musab Turan’ın ailesinin Malatyalı olduğu, babası Ali Seydi Turan’ın AKP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak AKP’de aktif siyaset yaptığı, İstanbul’da Refah Partisi ve AKP’den İl Genekl Meclisi Üyeliği yaptığı öğrenildi.

Hekimhan – Güzelyayla doğumlu olan Ali Seydi Turan, 2014 yerel seçimlerinde Malatya’ya gelerek, Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı oldu; ancak AKP Genel Merkezi Aliseydi Turan’ı aday yapmadı.

Babası oğlunu eleştirdi, sorudan rahatsızlığını ve partiye bağlılığını vurguladı

Ali Seydi Turan, AA Muhabiri olan oğlu Musab Turan’ın Türkiye gündemine bomba gibi düşen sorusunu ve soru sorma uslubunu onaylamadığını belirten ve oğlunun tavrından rahatsız olduğunu bildiren bir açıklama yaparak, “AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gururla bu davanın neferi oldum. Duruşumda bir milim sapma yoktur” sözleri ile AKP’ye olan bağlılığını vurguladı.

“Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsızım”

AA Muhabiri Musab Turan’ın babası Ali Seydi Turan, attığı iki tweet mesajında, oğlunun sorusundan rahatsızlığını şöyle dile getirdi:

“21 Mayıs 2020 (2021 olacak) tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan’ın babası olarak, sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi deklare ediyorum. AK Parti’nin kuruluşundan bu güne gururla bu davanın neferi oldum. Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım”.

“Cenazemiz Var” adlı bir kitap yazdı

AA Muhabiri Musab Turan’ın babası Ali Seydi Turan’ın “Cenazemiz Var” adlı bir kitabı bulunuyor.

aliseydituran1Ali Seydi Turan (sağ başta), oğlu Gazeteci Musab Turan (sol baştaki) ile birlikte AKP Genel Merkezi önündealiseydituran2Ali Seydi Turan, Peker’in açıklamalarının ardından  adı sıkça geçen AKP’li Metin Külünk ile birliktealiseydituran3Kaynak: Güler HAZAR/ malatyahaber.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •