CHP Kale İlçe Başkanı'ndan genç kıza 'tecavüz' iddiası: "Tüm hak ve edinimleri askıya alınmıştır!"

CHP Kale İlçe Başkanı'ndan genç kıza 'tecavüz' iddiası:
A- A+

Show TV’de yayınlanan, “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” adlı programa katılan Erdal Taşdemir isimli şahıs, sosyal medya üzerinde tanıştığı ve Malatya’da Yetiştirme Yurdu’nda yaşadığını söylediği B.Ç. ile 5 aylık bir konuşma sonrasında evlendiğini, ancak kısa süre sonra eşinin, evlenmeden önce hamile olduğunu öğrendiğini ve kendisine ait olmayan çocuğu kendi nüfusuna kaydettikten sonra da, eşinin kendisini bir başkasıyla aldattığını ileri sürdü. Erdal Taşdemir, programda yaptığı açıklamada, eşinin, kendisiyle evlenmeden önce S.K. adlı şahısla birlikte olduğunu, çocuğun da S.K.’ya ait olduğunu iddia etti. Programda adı geçen S.K.’nın ise CHP Malatya – Kale İlçe Başkanı olduğu belirtildi.

“İddiaları TV’den öğrendikten hemen sonra, parti üyeliği ve tüm hakları askıya alındı”İddialarla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Malatya İl BaşkanıEnver Kiraz, iddialardan, TV programından önce haberdar olmadıklarını ve söz konusu iddiaların TV’den yayınlanmasından hemen sonra CHP Kale İlçe Başkanı S.K.’nın parti üyeliğinin, tüm hak ve edinimlerinin askıya alındığını açıkladı.

CHP Malatya Milletvekili – Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yaptığı açıklamada, S.K. ile ilgili gündeme getirilen iddiaların partisi tarafından incelemeye alındığını söyledi ve bu olayla ilgili olarak sosyal medyada kendisine yönelik kullanılan ifadeler için, “Böyle bir iddiadan yola çıkıp trol aklıyla bana saldıracak kadar çaresiz ve zavallılar…” dedi.

CHP Kale İlçe Başkanı S.K ile ilgili olarak Show TV’de gündeme taşınan iddialarla hakkında yazılı bir açıklama yapan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, olayla ilgili olarak CHP Malatya İl Yönetimi’ne, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya sert eleştiriler yöneltti.

AK Parti Malatya İl Başkanı Koca, “Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya’mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur”vurgusunu yaptı.  Bu arada, CHP Malatya İl Başkanlığı, Kale ilçe Başkanı S.K.’nın görevden alındığını açıklarken, S.K. ise görevinden istifa ettiğini duyurdu.“Konu, yargı organları tarafından soruşturulacak”CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, olayla ilgili olarak sosyal medya hesaplarında, 6 Mayıs Perşembe gecesi yayınladığı açıklamasında, S.K.’nın partiyle ilişkisinin bütün yön ve görevleriyle askıya alındığını açıkladı.

Enver Kiraz “Hemen belirtelim ki bu iddia ilk kez bugün televizyon yayınında dile getirilmiş olup konu hakkında bir soruşturma ya da dava olduğuna dair bilgimiz bulunmamaktadır. İlgili programda da bu yönde bir bilgiye yer verilmemiştir” dedi.

İddiaların niteliği dikkate alındığında, konunun mutlaka yargı organları tarafından soruşturulması gerektiğinin açık olduğuna vurgu yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Adaletin de bu şekilde tecelli edeceğine kuşku bulunmamaktadır” ifadesini kullandı.

CHP olarak, bu tür konulardaki tavırlarının tartışmaya yer bırakmayacak kadar net olduğunu söyleyen Enver Kiraz, “Yargı mercilerince konu hakkında verilecek karar üzerine partimizce de nihai değerlendirme yapılarak gereken tüm adımlar atılacaktır” dedi.

Kiraz’ın konuya ilişkin olarak Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

(CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba)
“Hukuki sürecin takipçisi olacağız ve gerekeni yapacağız”CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin Kale İlçe Başkanı S.K. ile ilgili gündeme getirilen iddiaların partisi tarafından incelemeye alındığını söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iddiaların Show TV’de yayınlanmasından sonra, sosyal medyada kendisine yönelik olarak başlatılan saldırılara da değinerek, “Böyle bir iddiadan yola çıkıp trol aklıyla bana saldıracak kadar çaresiz ve zavallılar…” dedi.

Ağbaba, iddialar hakkında başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekenin yapılacağını vurguladı.

(AK Parti Malatya İl Başkanı avukat Ali İhsan Koca)
AK Parti Malatya İl Başkanı Koca, CHP’ye sert eleştiriler yöneltti

CHP Kale İlçe Başkanı S.K ile ilgili olarak Show TV’de gündeme taşınan iddialarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, açıklamasında, olayla ilgili olarak birkaç günden bu yana bilgi sahibi olduklarına işaret eden cümleler kullandı.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 6 Mayıs gece saatlerinde sosyal medya hesaplarında yayınladığı açıklamasında, “Birkaç gündür Malatya gündemini meşgul eden çirkin bir hadise ile alakalı olayın kesinleşmesi ile birlikte bir açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya’mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur. Üzülerek belirtmek isterim ki, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde defalarca gerçekleşen taciz, tecavüz olaylarına karşı zerre tepki göstermeyen ses çıkarmayan CHP’li yöneticiler, ilimizde cereyan eden bu son olay ile birlikte yine kafalarını kuma gömmüş vaziyetteler” dedi.

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın referansı ile ataması yapılan bu ilçe başkanı ile alakalı ne Veli Ağbaba’dan ne de Parti Genel Başkanından bir tek cümle, bir tepki, bir işlem yapıldığına dair emare ne duyduk ne de gördük” diyen AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca şunları söyledi:

“Bir kız çocuğuna tecavüz eden parti temsilcileri ile alakalı dahi adım atamayan omurgalı bir duruş sergileyemeyen CHP’li yetkililer bu vahim hadisenin maalesef karşısında değil de arkasındaymış gibi bir duruş sergilemişlerdir”

“Kadir Gecesi’ni aradığımız şu günlerde…”

‘Üzerlerine vazife olmayan her konuda konuşan, pervasızca iftiralar, yalanlar savuran CHP’li yetkililerin bir kız çocuğuna tecavüz eden CHP’li ilçe başkanı için tek kelime etmediklerini’ ileri süren AKP Malatya İl Başkanı İhsan koca, “CHP’li ilçe başkanı için tek kelime etmemeleri kanımıza dokunmuştur. Mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesini aradığımız şu günlerde böyle elim bir olay ile Malatya’mızın anılmasından dolayı üzüntülerimi bildiriyorum. Ak Parti olarak suçluların en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapacağımızdan Malatyalı hemşehrilerimizin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •