Uçankuş TV'de Neler Oluyor? İşte, Yaşananların Perde Arkası!

Uçankuş TV'de Neler Oluyor? İşte, Yaşananların Perde Arkası!
A- A+

Magazin alanındaki yayınlarıyla bilinen Uçankuş TV’de yaşanan 'ekonomik krizin' perde arkasını ve geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan 'arbedeyi' yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamayan çalışanlar anlattı. Buna göre 50 eski kanal çalışanının alacaklarıyla ilgili görüşmek üzere kanal gittikleri ancak kanal sahibi Can Tanrıyar’ın 'hakaret ve tehditleriyle' karşı karşıya kaldıkları iddia edildi...

Peki, ama gerçekte neler oldu? Kanal neden bu duruma geldi? İşte, Uçankuş Tv'de yaşananları 'Perde Arkası'..PEKİ, BU DURUMA NASIL GELİNDİ?Çalışanları anlatımı ile iddialar ve yaşananlar şöyle; Yaklaşık 130 çalışan ocak ayından itibaren maaş ödemeleri konusunda sorun yaşıyordu. Son 3 aydır da hiç maaş alamadılar.  Can Tanrıyar kanala gelmezken nişanlısı Tamar Oner ile sosyal medyada lüks yaşamlarına ilişkin paylaşımlarda bulunmaları çalışanlar arasında huzursuzluk yarattı.

Bu arada, çalışanlar Mart ayı başında kanalın bir hissedarının olduğunu öğrendi. İddiaya göre yatırımcı ortak, Tanrıyar’dan 'mali durum raporu' istedi ve hesapları incelemeleri için mali müşavirlerini kanala yolladı. Bunun üzerine Can Tanrıyar telefonlarını kapatarak kanalı whatsapp üzerinden yönetmeye çalıştı. Uçankuş Tv'de üst düzey yönetici olarak bulunan ve aynı zamanda ana haber bültenini sunan oğlu Anılcan ve mali işlerine bakan kardeşi Ali Tanrıyar'da kanala gitmedi... Bir anlamda kanalı 'sahipsiz' bıraktılar! Bu süreçte kanalda yemek, ulaşım ve güvenlik hizmetleri de durdu!

Öte yandan kanal sadece uydu üzerinden bant yayın olarak devam ederken Can Tanrıyar, whatsapp üzerinden yazıştığı çalışanlara sürekli olarak 'sorun yok, geliyorum' mesajları yolladı. Kanalda defterleri incelemek için gelen mali müşavirlerin dışında yetkili kimse kalmazken, kanal bir süre sonra uydu parasını ödemediği için siyaha düştü ve internet sitesi de kapandı.

Sadece Whatsapp üzerinden iletişimde olunan Can Tanrıyar’dan alacaklarını isteyen ve bir kısmı sigortasız olan çalışanlara 'olumsuz yanıt' verilmesi üzerine çalışanlarda, 'haklarını güvence altına almak' için hukuki girişimlere başladı.

HAK ARAYAN ÇALIŞANLAR ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDIMart ayının ortasında yeniden kanala gelen Can Tanrıyar, ilk iş olarak hukuki girişimleri başlatan yaklaşık 80 çalışanı yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını bahane ederek 17 Mayıs’a kadar ücretsiz izne çıkardı. Tüm platformlardan düşen kanalın yayınını sadece uyduda devam ettirerek, kapattığı internet sitesini de yeniden yayına soktu.

Tanrıyar, zaman kazanmak için, 'hesapları vermediği yatırımcı ortağından' süre isteyerek yeni bir finansör bulma arayışına girdiği hatta, eski arkadaşı Acun Ilıcalı ve iş insanı Ali Ağaoğlu ile de görüştüğü gelen haberler arasında.

ÇALIŞANLAR ZOR DURUMDAUçankuş Tv'de tüm bunlar yaşanırken, işten çıkarılan ve 3 aydır maaşını alamayan bir çalışanın kanser hastası olduğu, işten çıkarılan diğer 2 çalışanın da yakalandıkları korona virüs nedeniyle entübe durumda oldukları bildirildi.

Bir başka bilgiye göre ise Uçankuş TV’de tüm odaların kilitlendiği ve çalışma ortamlarının yok edildiği belirtildi.

DARP İDDİALARIVe darp olayı... Bir tarafta salgın, diğer tarafta işsizlik aylardır maaşlarını alamayan çalışanların sabrını taşırdı. Geçtiğimiz cumartesi günü bir grup çalışan kanalın Maslak 1453’teki yerleşkesine giderek Can Tanrıyar ile görüşmek istedi... Alacakları konusundan kendilerine net bir tarih verilmesini isteyen çalışanlara Can Tanrıyar'dan yine 'olumsuz' yönde yanıt gelince tartışma yaşandı. Tartışma yerini 'hakaretlere ve tehditlere' bırakınca kısa süreli arbede yaşandı. Tanrıyar'ın yakınları bu sırada kanala polis çağırırken, Can Tanrıyar'ın 'darp edildim' diye karakolda şikayetçi olduğu iddia edildi.

Hakları gasp edilen ve ücretsiz izne çıkarılan bir çalışan, darp olayıyla kendilerinin kesinlikle bir alakası olmadığını, haklarını sadece hukuki yolla aradıklarını söyledi.

İHTAR ÇEKTİLERYeniçağ'da yer alan habere göre; Uçankuş TV çalışanlarının, avukatlar İslam Gezer, Burak Gültekin ve Elif Büşra Berberaracılığıyla Can Tanrıyar’a 'ihtar çektikleri' ve haklarını istedikleri öğrenildi.

Avukatlar tarafından yapılan bildirimde, olaylarla ilgili perde arkası ortaya çıktı. Buna göre Tanrıyar’ın çalışanların SGK primlerini ya hiç ödemediği ya da eksik ödediği kaydedildi.

Daha sonra Can Tanrıyar’ın 80 kişiyi de işten çıkardığı aktarıldı. “ÜCRET ALACAĞI, KIDEM TAZMİNATI VE YILLIK İZİN ÜCRETİ HAKKIMIZ VAR”

Diğer yandan Uçankuş TV çalışanları, avukatları aracılığıyla Can Tanrıyar’a gönderdikleri ihtarda şu ifadeleri kullandı:

“Uçankuş TV kanalının siyah ekran dönüştürülmesi. Çalışma alanlarının, odalarının kilitlenmesi, yemekhanenin hizmet vermiyor olması, kapılarının kilitlenmesi. Ulaşım, servis hizmetlerinin verilmiyor olması. Kısacası yaratılan fiili imkânsızlık hallerinden mütevellit iş akitlerinden doğan ödevlerini yerine getirememektir. Ücret alacağı, kıdem tazminatı, fazla mesai, yıllık izin ücretleri bulunmaktadır. SGK primleri eksik yatırılmış veya hiç yatırılmamıştır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •