Ramazan'da Bağışıklık Sisteminizi Güçlü Tutmak İçin, ‘İncirin Zeytinyağı ve Çörekotu ile Muhteşem Uyumu’

Ramazan'da Bağışıklık Sisteminizi Güçlü Tutmak İçin, ‘İncirin Zeytinyağı ve Çörekotu ile Muhteşem Uyumu’
A- A+

İncir ve zeytinyağının insan sağlığı için faydaları tartışılmaz. Bu iki sağlıklı besinin yanına bir de çörek otu gelirse faydalarını saymakla bitiremeyiz... Kuru incir, çörek otu ve zeytinyağını karıştırıp kür yaparsanız mucizelerin katlandığını göreceksiniz.

Bir gün Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) bir tabak incir ikram edilmiş, kendisi ondan yemiş ve sonra ashabına şöyle buyurmuştur: “Yiyiniz. Ben eğer cennetten bir meyve inmiş olduğunu söyleseydim, onun bu (incir) olduğunu söylerdim. Çünkü cennet meyvelerinin çekirdeği yoktur. Onu yiyiniz; çünkü o, basuru keser, eklem ağrılarına iyi gelir.”İster kuru ister yaş, incir tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. İncir, hem kuru hem de taze olarak tüketilebilen ve dutgiller familyasında yer alan bir meyvedir. Dünyada en çok ülkemizde yetiştirilen bu meyve, Osmanlı’dan bu yana mutfak kültürümüzde de yaygın olarak yer almaktadır. Hem kuru hem de taze olarak tüketilen incirin faydalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 1 gece suda bekletilen kuru incir sabah suyunu içip kendisini yediğinizde bağırsak problemlerinden en sık karşılaşılan kabızlığa iyi geldiği zaten bilinmekteydi. Bir de son zamanlarda hemen hemen herkes tarafından duyulan ve paylaşılan başka bir tüketim şekli de kuru inciri zeytinyağında bekleterek tüketmek.

Yapılan araştırmalara göre kuru halinin yaş haline oranla daha faydalı olduğu tespit edilmiştir. Özellikle kalsiyum bakımından inanılmaz zengin olan kuru incir bağışıklık, sinir, sindirim ve kemik sistemi için oldukça fayda sağlar. Uzmanlar uzun süreli tok tuttuğundan sahurdan önce bir kaç tane kuru incir tüketilmesi gerektiğini tavsiye eder. Bu sayede oruç boyunca kişiye hem enerji hem de tokluk hissi verir. Antioksidan bakımından da zengin olması kalp ve damar hastaları içinde doğal ilaç görevi görür. Yapılan bazı diğer araştırmalarda kuru incirin özellikle meme kanserine zemin hazırlayan süreci ortadan kaldırdığı tespit edilmiştir.

Ve Çörek Otu;

Tarih boyunca tıbbın en gözde bitkilerinden biri olan çörek otu, pek çok sağlık sorununa iyi geldiği için yaygın olarak kullanılıyor. Hem tohumundan hem yağından faydalanılabiliyor.

Çörek otunun iltihap giderici etkisi, vücudun hastalıklara karşı en önemli savunma mekanizması olan makrofaj hücrelerinin sayılarını artırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Karşınızda öyle değerli bir baharat var ki kıymeti, önemi hakkında bir Hadis-i Şerif bile bulunuyor: Çörek otuna kıymet verin, zira o, ölüm dışında her derde devadır!

İncir, çörek otu ve zeytinyağı kürü neye iyi gelir? Bu üçlü karışımın faydaları neler?İNCİRİN ZEYTİNYAĞI ve ÇÖREKOTU YAĞI ile MUHTEŞEM UYUMU

Zeytinyağlı ve Çörekotu Yağlı iki özel karışımdan oluşan İncir Kürü en özel ürünlerimizden birisi. Kadim tıp tarihindeki özel tarifiyle hazırlanan İncir Kürü, sindirim sistemine ve solunum sistemine olağanüstü faydaları vardır. Ayrıca cinsel güç ve isteği artırması da en önemli faydalarındandır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ŞİFA DOLU BİR FORMÜL

Özellikle yaz aylarından sonbahara geçişle birlikte bağışıklık sistemi zayıflarken, kararında incir tüketimi ise güçlü antioksidan özelliğiyle vücudun direncini güçlendiriyor. A, E ve K gibi birçok vitamin açısından da zengin olan incirin, antioksidan kapasitesi özellikle koyu renkli olanlarda çok daha yüksek miktarda bulunuyor. Çörekotu yağı ise bağışıklığı güçlendirerek dış etkilere karşı koruma sağlıyor.

KABIZLIĞA İYİ GELİR

İncir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Zeytinyağı, bağırsak iç yüzeyini yeniliyor. Özellikle basur hastalarının kullanması şiddetle tavsiye edilir.

KALP SAĞLIĞINA FAYDALI

Çörekotu yağının gücüyle İncir Kürü kalp ve damar yollarını temizler.

MİDEYİ RAHATLATIR

İncir Kürü, sağladığı faydalarla Gastrit ve ülser rahatsızlığına yararlıdır.

CİNSEL SAĞLIĞI GÜÇLENDİRİR

Erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Eşinin hamile kalmasını isteyen erkeklere kuru incir ve incir kürü öneriliyor.

ASTIM VE ÖKSÜRÜĞÜ KESER

Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olan kür, öksürük kesilmesine fayda sağlıyor, rahatlatıyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

B2 vitaminleri içeren kuru incir, çörekotu, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendiriyor.

*KOLESTROLÜ DÜZENLENLERBAĞIRSAK HAREKETLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

Günümüzde yoğun koşuşturmaca nedeniyle sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve düşük lif tüketimi kabızlığa zemin hazırlıyor. Bir kişinin günlük 25-30 gram lif alması gerekirken, incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini artırıyor. 1 orta boy incirde yaklaşık 1 gram lif bulunuyor. İncirle birlikte 1-2 bardak su içilmesi bağırsak hareketliliğini daha da artırmaya fayda sağlıyor.

KEMİKLERİ BESLİYOR

2 adet orta boy incirde yaklaşık 1 bardak sütteki kadar kalsiyum bulunuyor. Kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde kemikleri besliyor. Özellikle koyu renkli incirlerde kalsiyum içeriği daha yüksek seviyede bulunuyor.

MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Yapılan bilimsel çalışmalar, menopoz sonrası dönemde meyve içerikli yüksek lif tüketiminin kadınlarda meme kanseri görülme riskinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. Günde 1 porsiyon meyve tercihinizi 1 adet incirden yana kullanarak meme kanserine yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz. İncir, içeriğinde aynı zamanda bulundurduğu benzaldehit sayesinde de kansere karşı koruyucu ve önleyici etki sağlıyor.

*HÜCRE YENİLENMESİNİ HIZLANDIRIR*CİLDİ GÜZELEŞTİRİR

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •