Gazeteci Levent Gültekin, kendisine yapılan saldırıyı organize edeni kendi imkanları ile buldu!

Gazeteci Levent Gültekin, kendisine yapılan saldırıyı organize edeni kendi imkanları ile buldu!
A- A+

Halk TV'ye girişi sırasında 25 kişi tarafından saldırıya uğrayan Levent Gültekin, Murat Sabuncu ile birlikte hazırladığı İki Yorum programında saldırıyı organize edenleri kendi imkanları ile bulduğunu açıkladı.

Kendisine yapılan saldırıyı yapanları organize eden kişiyi WhatsApp konuşmalarından tespit ettiğini söyleyen Gültekin, o kişiye sosyal medyadan "Gel konuşalım" diye mesaj attığını ancak iki gündür yanıt gelmediğini söyledi.

Gültekin, "Bu işi organize ettiğini de buldum. WhatsApp konuşmalarından. Bunlar meğer bize asıl saldırıyı Gara şehitleri olduğunda program yapmadık ya aslında saldırıyı o gün planlamışlar." diye konuştu.

Gültekin, saldırıyı organize eden kişilerin arasındaki diyaloğu "Mesaj atıyor benim hesabımın resmini kopyalayarak. Kanka bunu tanıyor musun diyor biri. Diğeri de tanıyorum gazeteci diyor. Filanlar onu indirmeye gittiler de, Allah'tan programı iptal olmuş da kurtuldu diyor. Orada isim var da telaffuz etmek istemiyorum. Ben de sordum bu isim kim? Bana telefon numarasını verdiler. Sosyal hesabını buldum. Mesaj attım. Arkadaş bu işi sen organize etmişsin. Buyur gel oturup konuşalım. Nedir derdin, bana niye düşmansın. Bu milletin evladına düşmanlığı milliyetçilikle nasıl açıklıyorsun. 25 kişiyi bir kişinin üzerine sürecek kadar sendeki bu öfkenin kaynağını merak ediyorum. Konuşmak isterim dedim, iki gündür cevap vermedi." diyerek anlattı.

Gültekin'in açıklamaları şöyle:

"Kamuoyu baskısını azaltmak için 2 kişiyi tutukladılar"

"Adalet ve ve İçişleri Bakanlığı'na çağrı yapmıştım. İstanbul'un en kalabalık meydanında 25 kişinin saldırısını uğradım ve 15 gündür yakalanan tek kişi yok. İşinizi iyi yapmadığınız için sizi kınıyorum demiştim. Aynı tweeti gece 23.00'te de attım. Tweet attıktan 1 saat kadar sonra Adalet Bakanlığı'ndan aradılar beni. Levent bey aslında 3 kişiyi gözaltına almıştık fakat diğerlerini de yakalayalım diye açıklama yapmıyorduk dediler. 15 dakika sonra da medyaya servis ettiler bunu. 3 kişi gözaltına alındı diye. Birinin 18 yaşından küçük olduğu anlaşılınca kontrolle serbest bırakılmış, 2 kişinin de tutuklandığı söylendi.

Kulislerden aldığım bilgiye göre programdan sonra ve o tweetimden sonra 2-3 kişi apar topar teslim olmuş. İfadelerinde teslim olduklarını söylediler. Teslim olmak tuhaf bir şey. Demek ki polisin bildiği bir şey ya da araştırmalarının sonucu var... Ne demek teslim olmak?

Benim anladığım, umut ediyorum ki yanılıyorumdur, kamuoyu baskısını azaltmak için iki kişiyi alalım gibi bir şey... 25 kişiden 2 kişiyi tutuklamak bu örtme...

"İfadelerinde bana iftira atmışlar, küfür ettim diye"

İfadelerine baktım. 18 yaşındaki çocuk lise öğrencisi. Aslında o çocuğu değil onu zehirleyenlerin cezalandırılması lazım. Diğerleri de 20-21 yaşlarında.

Verdikleri ifade utanç verici. "Biz yüksek sesle konuşuyorduk. Levent Gültekin bize küfür ederek, yüksek sesle konuşmayın dedi" diyorlar. Ki ben o küfrü burada söylemem. Hayatın boyunca ağzıma aldığımı hatırlamam. Biz itiş kakış yaparken, tanımadığımız kişiler tarafından saldırıya uğradı diyorlar.

"Kimin organize ettiğini buldum"

Bu işi organize ettiğini de buldum. WhatsApp konuşmalarından. Bunlar meğer bize asıl saldırıyı Gara şehitleri olduğunda program yapmadık ya aslında saldırıyı o gün planlamışlar.

Mesaj atıyor benim hesabımın resmini kopyalayarak. Kanka bunu tanıyor musun diyor biri. Diğeri de tanıyorum gazeteci diyor. Filanlar onu indirmeye gittiler de, Allah'tan programı iptal olmuş da kurtuldu diyor. Orada isim var da telaffuz etmek istemiyorum. Ben de sordum bu isim kim? Bana telefon numarasını verdiler. Sosyal hesabını buldum. Mesaj attım. Arkadaş bu işi sen organize etmişsin. Buyur gel oturup konuşalım. Nedir derdin, bana niye düşmansın. Bu milletin evladına düşmanlığı milliyetçilikle nasıl açıklıyorsun. 25 kişiyi bir kişinin üzerine sürecek kadar sendeki bu öfkenin kaynağını merak ediyorum. Konuşmak isterim dedim, iki gündür cevap vermedi.

"İki kişiyi tutuklayarak olayı kapatmak istiyorlarsa ayıp ediyorlar"

Yargıya, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'na buradan tekrar söylüyorum. İki kişi tutuklayarak konuyu kapatacaklarını sanıyorlarsa ayıp ediyorlar. Burası Türkiye, burayı muz cumhuriyetine döndürmeye, döndürmüşler de daha da kalıcı hale getirmeye hiçbirimizin hakkı yok. İşimize saygı duymamız gerekiyor. İçişleri Bakanı hem de Adalet Bakanı o koltuğu işgal ediyorsa bu sorumluluğu yerine getirecek. Bana saldıranları, ben de olmasam, çete hukukunu sokakta hakim kılmaya çalışan kim olursa olsun onlara devletin devlet vasfını sürdürebilmesi için gerekli cezayı vermesi gerekir.

Kaynak: Halk TV

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •