Ünlü Oyuncu Hayalini Pandemide Gerçekleştirdi! İlk Kutlayan Oyuncu Eşi Oldu!

Ünlü Oyuncu Hayalini Pandemide Gerçekleştirdi! İlk Kutlayan Oyuncu Eşi Oldu!
A- A+

Ünlü oyuncu Devrim Yakut, yoğun oyunculuk maratonunda gerçekleştiremediği kitap hayaline pandeminin geçen yıl martta başlayan ilk dalgasında yazdığı 'Aklımın Aynalı Çarşısı' ile kavuştu.

Bugüne kadar Kelebeğin Rüyası, Düğün Dernek, Bana Masal Anlatma, Ekşi Elmalar, Aile Arasında, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? gibi sevilen filmler ile çok sayıda dizi ve tiyatro oyununda rol alan oyuncu Devrim Yakut ilk öykü kitabını yayınladı.14 bağımsız öyküden oluşan 'Aklımın Aynalı Çarşısı'nı Küsurat Yayınları'ndan okurla buluşturan ünlü oyuncu Devrim Yakut, ilk kitap heyecanını "Ömrü sahnelerde, setlerde geçtiği için en büyük hayalini gerçekleştirmeye bir türlü vakit bulamamış bir oyuncunun tabiri caizse 'dünyanın durmak zorunda kaldığı bir zamanda' gerçekleşmiş hayaline ortak olacaksınız." şeklindeki sözleriyle dile getirdi. Devrim Yakut, öykülerine ilham verenlere şöyle teşekkür ediyor: "Hayatıma giren, seven, anlatan, dinleyen, giden, ihanet eden, yalan söyleyen, nefret eden, mucizeleriyle gönendiren, kandıran, engelleyen, yol açan, sarıp sarmalayan, iyileştiren, öğreten, gösteren, kılavuz olan, ayna olan herkes… Aklımın Aynalı Çarşısı sizlersiniz. Bin teşekkür hepinize."Oyuncu Devrim Yakut'u ilk kutlayanlar arasında hayat arkadaşı ünlü oyuncu Alper Kut da vardı. Kut, sosyal medyadan attığı tweet'inde;

"Sevgili eşim, hayat arkadaşım Devrim Yakut'un bir hayali gerçek oldu. İlk kitabı yayınlandı. İlk okuyan olma haklı gururuyla şunu söylemek istiyorum, gerçekten yüreğinize işleyecek bu hikayeler. Aklına yüreğine sağlık Aşkım, her şey kalbin kadar güzel olsun"Devrim Yakut kimdir?

Devrim Yakut, 27 Mayıs 1968 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Tam ismi Seher Devrim Yakut şeklindedir. 1992 senesinde eğitimini tamamlamıştır. Kendisi Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Eğitim aldığı alan öncelikle tiyatro kuramları ve sonrasında da oyunculuktur. Mezun olduktan sonra 1994–2003 seneleri arasında Adana Devlet Tiyatrosu bünyesinde oyuncu olarak görev sürdürmüştür. 2003 senesinde de Ankara Devlet Tiyatro’suna atanmıştır. Devrim Yakut aynı zamanda Adana Tiyatro Atölyesi kurucusu olup, burada da çalışmıştır. Bu kurumda hem oyunculuk yapmış hem de yapımcı ve eğitmen olarak çalışmıştır.

2005 senesinde temel oyunculuk dersleri vermeye başlayan Devrim Yakut, bu dersleri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde vermiştir. 2007 senesinde de Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde müdür yardımcısı olmuş, devamında da müdürlüğe yükselmiştir.

2008 yılına kadar bu görevini başarıyla sürdürmüştür. Çok yönlü ve başarılı biri olan Devrim Yakut, Bahçeşehir Üniversitesi Yüksek Lisans programında da oyunculuk eğitimi vermiş olup, özel hayatında da mutlu bir adım atmış ve 6 Haziran 2012 yılında da tiyatrocu olan Alper Kut ile hayatını birleştirmiştir. Birçok dizi ve sinema filminde de başarılı işlere imza atan Devrim Yakut, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmıştır.

Dizileri

Devrim Yakut, 2006–2015 yılları arasında oldukça başarılı film ve dizi projelerine imza atmıştır. İlk yer aldığı TV dizisi 2006 yılında Hisarbuselik isimli TV dizisi olup burada Naciye karakteri ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Unutma Beni, Keşanlı Ali Destanı, Yeniden Başla, Annem Uyurken, Ben Onu Çok Sevdim, Vicdan, Analı Oğullu, Home Ofis TV dizilerinde oyuncu olarak yer almış olan Devrim Yakut Kardeş Payı isimli TV dizisinin 2. sezonunda da anlatıcı dış ses olarak yer almıştır.

Kore dizisinden uyarlanan ve 2017 yılında Star TV'de yayına giren Hayat Sırları dizisinin kadrosuna dahil olmuştur. Most Production aracılığıyla çekilen dizide Devrim Yakut, İnci karakterine hayat vermektedir.

Başarılı projelerde yer alan Devrim Yakut'a dizide Ahmet Mümtaz Taylan, Ayfer Dönmez, Hazar Ergüçlü, Olgun Toker, Gökçe Yanardağ ve Ekin Koç gibi başarılı oyuncular yer almaktadır.

Devrim Yakut sinema alanında da oldukça başarılı işlere imza atmış olup, ilk olarak 2011 yılında Lüks Otel sinema filminde Frida karakteri ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Sonrasında Kelebeğin Rüyası isimli filmde oldukça başarılı bir performans sergilemiş olup, aynı yıl Düğün Dernek filminde Hatice rolüyle sevenlerinin yüzünü güldürmüştür.

Filmleri

2014 yılında Bana Masal Anlatma sinema filmi ile kariyerine devam etmiş olup aynı yıl Sadece Sen, Yağmur: Kıyamet Çiçeği, Çalsın Sazlar filmlerinde de sevenleriyle buluşmuştur. 2015 senesinde Düğün Dernek 2: Sünnet filminde ve Ekşi Elmalar filminde de oldukça başarılı performanslar sergilemiştir.

Devrim Yakut Tiyatro Kariyeri Ve Ödülleri

Devrim Yakut, tiyatro alanında oldukça başarılı işlere imza atmıştır. Asıl ilgi alanı bu yönde olup, sahneye oldukça fazla oyun koymuştur. 1992 senesinde başlayan tiyatro serüvenine 2009 yılına kadar devam etmiş, sonrasında da eğitmen kimliği ile bu alana oldukça başarılı katkılar sağlamıştır. Adana ve Ankara Devlet Tiyatrolarında rol almış olduğu bir sürü oyun vardır. İlk oyununu 1992 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sergilemiştir. Bir Şehnaz Oyun ile izleyici karşısına çıkmıştır.

Devrim Yakut 2007 ve 2008 yıllarında kariyerini aldığı ödüllerle taçlandırmıştır. 2007 senesinde üç ödül birden alan Devrim yakut, 2008 senesinde de Tek Kişilik Şehir ile Ankara Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’ne sahip olmuştur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •