Gerçek rakamlar ortaya çıktı! Belediyeden flaş ihale açıklaması...

Gerçek rakamlar ortaya çıktı! Belediyeden flaş ihale açıklaması...
A- A+

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci-yazar Enver Aysever’in, “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında kurulacak olan “okur yazarlık” atölyesi için adrese teslim ihale yapıldığı iddiasına ilişkin olarak açıklamada bulundu. "Yok öyle bir şey” diyen Soyer, “Rakamlar bile doğru değil. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin TL olması lazım” dedi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da, "9 aylık eğitim programı için Belediyemiz tarafından yapılacak ödeme miktarı 90 bin TL’dir" denildi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen günlerde 2021 yılı içinde "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında okur-yazarlık eğitimi verme kararı aldı. Okuryazarlık kursu kapsamında, 18 yaşın üstünde 20 kişi eğitim görmesi planlanırken, belediyenin proje için 238 bin 500 liralık ihale açtığı ve gazeteci Enver Aysever ile sözleşme imzaladığı iddiaları son günlerde tartışma konusu oldu. İhale sonucunda gazeteci Enver Aysever'in, 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddia edildi. Aysever'in masraflarının da belediye tarafından karşılanacağı iddialara konu olurken, gazeteci Aysever’den bugün bir açıklama geldi. Aysever, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu ihale ve meblağ hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Soyer: Yok öyle bir şey...

Konu ile ilgili ulaşılan belediye yetkilileri ise Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sonSöz tv'de ihale iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaya işaret etti. Belediyeden ilk olarak tartışmalar ile ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, katıldığı bir televizyon programında konuşan Başkan Soyer, Aysever için özel ihale yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

Soyer şu ifadeleri kullandı:

"Yok öyle bir şey. Bizim bütün eğitmenlerimizle özellikle pandemide uzaktan eğitim ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Enver Aysever de Türkiye'deki eğitimci isimlerden biri. Başkalarından da eğitim alıyoruz. Ancak Aysever'i sevenler sevmeyenler üzerinden belediye hedef alınıyor. Rakamlar bile doğru değil. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin TL olması lazım. Bunları çok sığ buluyorum. Bunları tartışacak zamanımız yok. Finlandiya ve Güney Kore'nin kişi başı milli geliri 50 yıl önce Türkiye'den gerideydi. Sonra bir bakan geliyor ve bütün bakanlıkların ücretini kesiyor ve eğitime aktarıyor. 8 yıl sonra öyle bir değişiyor ki Finlandiya'nın geleceği... Yani ona az verdin buna çok verdin tartışmaları bizi bir yere götürmeyecek."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden söz konusu iddialara ilişkin yapılan açıklama da şöyle:

Yaşamı her anlamda olumsuz yönde etkileyen pandemi sürecinde ihtiyaç duyan tüm toplum kesimlerine destek sağlamak üzere görev yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi sanatsal alanda da sürdürülebilirliğin sağlanması için üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Öncelik verdiğimiz konulardan biri de sanatsal üretim kadar bu alandaki eğitim çalışmalarının da aksamamasıdır.

Söz konusu hassasiyet çerçevesinde belediyemize sunulan projelerden uygun görülenlerin hayata geçirilmesi için gerekli adımlar atılmaktadır ve gazeteci-yazar Enver Aysever’le yapılan Yaşam Boyu Eğitim hizmet alımı da bu kapsamda değerlendirilmelidir.

9 ay sürecek eğitim programına ilişkin kamuoyuna yansıyan yorumlar nedeniyle, bazı yanlış veya eksik bilgileri düzeltmek adına söz konusu açıklamanın yapılma zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle bilinmesi gereken nokta pandemi sürecine bağlı olarak gelişen koşullar nedeniyle ilk ihalenin ardından program revize edildiğinden ödeme miktarının 90 bin TL’ye indirilmiş olduğudur.

Söz konusu eğitimlere ilişkin hizmet alımı açık ihale ile yapılmış, 14 gün ilanda kalmıştır. Ülke genelinde 5 firmanın teklif sunduğu ihale sonucu 238 bin 500 lira bedelle sonuçlanmıştır. Süreç olabilecek en şeffaf şekilde, açık olarak gerçekleştirilmiştir.

Hizmet alımı kapsamına eğitimin yanı sıra konaklama, ulaşım ve yemek giderleri dahil edilmiş, ancak eğitimlerin online olması durumunda eğitim bedeli harici kalemlerde ödeme yapılmayacağı da belirtilmiştir. Bugün gelinen nokta itibariyle pandemi kaynaklı kısıtlamaların henüz sona ermemesi nedeniyle eğitimlerin online yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 58 bin 500 liralık kısma ilişkin hak edişlerde ödeme yapılmayacaktır.

Ayrıca eğitimlerin, 9 aylık periyotta ayda 1 kez olacak şekilde revize edilmesi nedeniyle sadece 90 bin liralık eğitim hizmet bedeli ödenmesi ön görülmektedir. 3’er aylık periyotlarda, toplamda 60 kişi yazarlık atölyesi ve yaşam boyu eğitim hizmetlerine katılabilecektir. Toplamda 36 saat yapılacak eğitimler 20’şer kişilik kontenjanla 3 aylık periyotlarda gerçekleştirilecektir.

Özetle 9 aylık eğitim programı için Belediyemiz tarafından yapılacak ödeme miktarı 90 bin TL’dir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •