50 Kavanoz ile Başladı Şimdi 5 Bin Kavanoz Satıyor!

50 Kavanoz ile Başladı Şimdi 5 Bin Kavanoz Satıyor!
A- A+

İstanbul'da yaşayan 41 yaşındaki Nezihe Filiz Toker, babaannesinden öğrendiği kemik suyunu yıllarca yapıp ailesine içirdi. İki yıl önce kendi markasını kurdu, ilk başlarda ayda 50 kavanoz satan Toker, şimdilerde bu sayıyı 5 bin kavanoza çıkardı.

İstanbul Çengelköy’de yaşayan Nezihe Filiz Toker, babaannesinden öğrendiği kemik suyunu yıllarca ailesine içirdi. İki çocuk annesi kadın, arkadaşının ürünü çok beğenip ‘şirketleşmelisin’ tavsiyesiyle iki yıl önce bir marka kurarak, ticarete atıldı. Ayda 50 kavanoz satarken şimdilerde 5 bine kadar çıktığını söyleyen Toker, siparişlere yetişemediği için büyüme yoluna gittiğini dile getirdi.

İYİ Kİ İNSANLARA DOKUNMUŞUM

Markasının hikayesini anlatan Toker, “10 yıldan fazla bir süre evimde yapıp aileme içiriyordum. Mersinliyiz, soframızda etsiz yemek olmazdı. Bir arkadaşım, ihtiyacı vardı, benden kemik suyu alıp kullanıyordu. Kemik suyunu farklı ve güzel yaptığımı söyledi. İnsanlarla paylaşmamı, değerlendirmemi tavsiye etti. Fikre önce soğuk yaklaştım internetten, insanlarla iletişime geçmek korkutmuştu. Şimdi iyi ki yapmışım diyorum. İyi ki insanlara dokunmuşum, sağlıklı olmaları için faydam dokunmuş” dedi.

SATIŞLAR 100 KAT ARTTI

Kontrollü büyümek istediğini söyleyen Toker, “İlk başladığım zaman ayda 50 kavanoz satarken 2 yıl içinde bu rakam 5 bin kavanoza çıktı. Siparişlere yetişemiyorum, bir hafta önceden sipariş alıyorum, insanları bekletiyorum. Artık büyümek için bir adım atmam lazım. Aynı kalitede ve değerlerden ürünü insanlara ulaştırmak için kontrollü büyümek istiyorum. Hiç hayal kurmadan, ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Soğuk zincirle bütün illere kargo yapılıyor. İstanbul’da siparişleri bizzat biz adrese teslim ediyoruz” diye konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE FAYDASI BÜYÜK

İlikli kemik suyunu direk içmenin bütün kan dolaşımı olumlu etkilediğini belirten Toker, şunları söyledi: Protein oranı yüksek, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için kemik suyunun çok büyük bir faydası var. Bütün yemeklerinize bir kaşık katarak, lezzet verebilirsiniz. İlk başladığım zaman alan belli isimler var, onlarla arkadaş olduk. Bana kahveye geliyorlar, benim bereketim onlar. Ürünlerim, kulaktan kulağa duyuldu, öyle ilerledim. Bugünlere de böyle geldim. Kendimi çok iyi hissediyorum, insanlar samimiyetime ve doğruluğuma inanıyor.

Kemik Suyunun Faydaları!

Kemik suyunun birçok faydasının olduğunu belirten Türk Kanser Derneği Diyetisyeni Burçak Çubukçu, “Kokusu hoşunuza gitmese bile içmekten vazgeçmeyin” tavsiyesinde bulundu.

Bağırsak sağlığı, mutluluk hormonu olan serotonin üretiminden bağışıklığa kadar birçok konuda büyük rol oynar. Hatta bağırsaklarımızın ikinci beyin olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Bağırsak sağlığının beslenmeyle ilişkili olduğunu düşünürsek beslenmemizin ne kadar önemli olduğunu anlamış oluruz.

KEMİK SUYUNUN İYİSİ NASIL ANLAŞILIR?

İlikli kemik suyunun jelleşmesi, yapılan ürünün kalitesine işarettir. İyi kemik suyu jelatinimsi bir görünüşe sahip olup ince ve sıvı değildir. Kemik suyunun ısıttığınız zaman sıvı hale gelmesi gerekir. Jelleşme besin değerlerinin daha yüksek olduğunun bir göstergesidir. Beslenme değeri yüksek, kolajen deposu olan kemik suyunun, en ideal şekli jöle kıvamında olanıdır. Kemik suyundaki jelatin, sızıntılı bağırsağı iyileştirir. Sindirim sistemi mukozasına katkı sağlar ve besinlerin sindirilmesine yardımcı olur.

KALSİYUM VE FOSFOR DEPOSU

Kalsiyum ve fosfor barındırması açısından kemik sağlığı için de oldukça önemlidir. Grip, bronşit gibi salgın hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmemiz şart. Kemik suyu, grip ve çeşitli enfeksiyonel hastalıklarla savaşır, vücudumuzu dinç tutar. İçerdiği mineraller sayesinde bağışıklığımızı güçlendirir. Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, kemik suyu içen otoimmün rahatsızlığa sahip kişilerin semptomlarının azaldığı yönünde. Başka bir ifadeyle, hasta olduğumuzda aklımıza kemik suyundan çorba gelmesi boşuna değil, zira hastalıkların iyileşmesine katkısı büyük.

‘GENÇLİK İKSİRİ’ OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR

Kadınlar için güzellik çok önemlidir. Bunun için birçok farklı yöntem var; kremler alıyoruz veya estetik uzmanları tarafından çeşitli müdahale ve uygulamalar mevcut. Oysa hem satılan kremlerin hem de yapılan estetik müdahalelerin (botoks gibi) içeriğinde endüstriyel kolajen bulunmaktadır. Oysa kemik suyu, en doğal ve sağlıklı kolajen deposudur. Kemik suyunun içerisindeki kolajen ve jelatin, saçın ve cilt yapısının onarılmasına yarar sağlar. Cildi sıkılaştırır hatta selülit oluşumu azaltır. Bu özelliklerinden dolayı daha genç görünmeye katkı sağlar. Yani 'gençlik iksiri' olarak da düşünülebilir.

İLİKLİ KEMİK SUYU NASIL/NERELERDE KULLANILABİLİR?

Öncelikle kemik suyunu doğru elde ettiğinizden emin olun. Kemik suyunu uzun süre, kısık ateşte pişirmek gerekir. Bu süreçte kokusu hoşunuza gitmiyorsa veya vaktiniz yoksa kemik suyu içmekten vazgeçmeyin. Şimdilerde taze, jöle kıvamında üretilen ve Türkiye’nin en büyük ulusal zincir marketlerinin, kasap reyonlarında satışa sunulan ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Tüm bu faydalarını göz önüne alacak olursak, kemik suyu, mutfaklardan eksik edilmemesi gereken en önemli gıda malzemelerinin başında gelir. Türk Kanser Derneği’nin diyetisyeni olarak hastalarıma kemik suyu öneriyorum. Siz de kemik suyuna direkt limon ekleyip içebilir veya çorbalarınıza, yemeklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz. Cildinizde, eklemlerinizde, sindirim ve bağışıklık sisteminizde fayda sağlayan kemik suyuna şans verin. Kemik suyu tüketirken içerisine zencefil, zerdeçal, taze nane, limon olmak üzere taze baharatlar ekleyebilir, damak tadınıza göre çeşnilendirebilirsiniz. Ayrıca paça çorbası, kelle paça, işkembe gibi geleneksel yöntemlerle yapılmış sakatat çorbaları da içerdiği yüksek protein ve kolajen değerleriyle çok kıymetli besinlerdir.

KİMLER TÜKETMELİ?

Gelişim çağındaki çocuklardan tutun da kemik erimesi, eklem hastalıkları gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltmak için ileri yaşlardaki bireylere kadar kemik suyu tüketebilirsiniz. Öte yandan çocuk düşünen çiftler üreme sağlığı için kemik suyunu mutfaklarından eksik etmesinler. Ayrıca kasların güçlenmesine de yardımcı olduğundan özellikle sporculara içmelerini öneriyoruz.

Penn State Üniversitesi sporcu beslenmesi departmanı tarafından yapılan bir araştırma, 24 hafta boyunca kolajen takviyesi alan atletlerin eklem sağlığının önemli ölçüde iyileştiğini göstermiştir. Bu da demek oluyor ki kemik suyu, gerek profesyonel gerekse amatör sporcuların ve kas geliştirme konusunda çalışanların öğünlerinde mutlaka yer vermeleri gereken bir gıdadır.

Kemik suyu, ameliyat ve ciddi kazalar sonucu oluşan yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine destek olmak için de tercih edebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •